Новините днес

Симеон Дянков стана победител във вътрешно-ведомствения конкурс за есе на тема „Защо (ми) е хубаво да ме подслушват“ в ожесточен спор със седем други министри. Очакваме победителя от подобния конкурс, провеждан в Народното Събрание, като отсега познавачи сочат за фаворити Искра Фидосова и Менда Стоянова.

Лексиката на Бойко Борисов и Вальо Танов пък ще залегне в новите езикови норми, подготвяни от прочути лингвисти от ГЕРБ. Баба Пена отказа коментар по темата.

Мирослав Найденов потвърди, че застреляното до Кости диво прасе е турски гражданин, преминал митницата нелегално, скрит зад 3 мастербокса китайски цигари. Доказателствата са събрани чрез използване на СРС.

Профсъюзът на шофьорите на такси в София на нарочна пресконференция декларира, че като единствени представители на гражданското общество в България таксиджиите ще продължат да протестират пред Народното Събрание. Заместник-председателят на сдружението каза: „Ми кво, те ни дерат кожите с данъци и осигуровки, то не остава лизинга да платиш и накладките, и зимните гуми, и разрешителните, и никой не ни плаща тока, абе втора ръка население сме един вид, ще се събираме на жълтите павета и ще блокираме, докато не регулират цените в наша полза да са 5 лева на километър, ние сме го сметнали, че е толкова. И да ни дадат по един буркан за предимство“.

Очаквайте следващата ни емисия.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на разни и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

15 Responses to Новините днес

  1. Димитър каза:

    Дивото прасе е побързало да получи статут на бежанец по религиозни причини, преди България да е построила стена по границата с Турция в изпълнение на Шенгенските препоръки, но не е имало късмет, горкото.

  2. plamen shopov каза:

    ползотворно.

  3. nname каза:

    готин пост :)

  4. Стойчо каза:

    Таксиджиите наистина искат по 5 лв/км – нека го направят :)

  5. Стойчо каза:

    Ще почнат да ползват базуки помежду си когато се появи клиент ;-) Някои хора – бетер социалистите: вдигай данъците (цените), пък после търси балъци да ги плащат ;-)

    Аз бих предложил да се издава наследяем лиценза за такси и бройката да е ограничена – напр.10хил лиценза за таксиджии. Така ще стане реалност „Шофьор е моят татко/шофьор ще съм и аз“ На такси ще се качват толкова хора, колкото сега ходят при нотариус ;)

    Градският транспорт и търговците на коли и велосипеди ще ударят джакпота :)

  6. Стойчо каза:

    Друг вариант: лицензите ще се раздават със записване пред комисия :) Пръв по време, пръв по право

    Още един вариант: лицензите се продават на публичен търг

    Хайде да не спавам повече, но имам още идеи как да се избиват сами – петте лева са само първата стъпка в правилната посока ;-)

  7. Pingback: За данъците и пенсиите | NiCodile

  8. Nikola каза:

    прав сте, другарю! Държавата трябва да лицензира всичко – иначе всеки ще започне да прави каквото му скимне. Контрол трябва да има. И страх!

  9. momakat каза:

    Едно една нелоша новина от днес http://momakat.net/2011/01/11/kzp-after-mtel/

  10. Стойчо каза:

    Другарю, важно е нещата да не се изпускат от контрол! :)

  11. Pingback: Новините днес | Bulgarian Blog

  12. Lyubomir Radev каза:

    Вдигнаха данъци и такси,цената на водата,на тока,на парното,на плодовете,на зеленчуците,на сиринето,на хляба,на месото и пр. и пр…Бият ни,стрелят ни,плашат ни,тъпчат ни,подслушват ни…момент,че ми паднаха гащите!

  13. neuromantic каза:

    Готина снимка :)

  14. Marfa каза:

    СеРеСе! СеРеСе! Аз *сърце* Бойко и Родината, но като че ли повече – Бойко! И тъй нататък. :/

  15. tutankhamon661 каза:

    Чакаме следващата емисия. Дано и тя е толкова оптимистична.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.