Станишев автогол

Милият Станишев се опитва да изкара хора на улиците, като не знам доколко се замисля какъв автогол си вкараха той и близките му политически съратници на 14ти януари 2009та година, когато платени хулигани-скинари саботираха протеста срещу оглавяваното от него правителство.

В резултат от провокациите зародилото се недоволство постепенно се отля от площадите, гражданите бяха настроени срещу протестиращите, а хората се отвратиха до степен в момента един протест да събира максимум няколкостотин човека. Разбира се, този процес не се случи само за последните 2 години, а започна още в началото на миналото десетилетие с големия политически сън (или кома по-добре) на правителството на НДСВ.

Въпреки обезличаването на гражданското общество, или по-скоро профанизирането и демонизирането му то започна да прави плахи опити да се надигне с еко-протестите (първият от които завърши с неправомерни арести) през 2007ма година.

Кулминацията беше на 14ти януари 2009та, когато явно притеснените управници си позволиха да използват кадесарски методи, с които първо, да представят активните граждани като лумпени, второ, да сплашат протестиращите и трето, с помощта на широк кръг от медии да изманипулират общественото мнение, като се представят за жертви – ход, който им беше крайно необходим в изборната година при напълно проваленото управление.

Ако мога да перефразирам: който саботаж вади, ще си събира пенсионерите от районните партийни организации на площада. Доколко пък БСП и Станишев имат право да призовават към протести няма да коментирам, тъй като тези господа отдавна са доказали, че нямат срам от нищо.

Advertisements

Автор: nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки

6 thoughts on “Станишев автогол”

  1. Опитите на Станишев да изкара народа на улиците изглежда много комедиен, като се вземе под внимание електоратът му. Множеството са възрастни хора от провинцията, твърде немощни и бедни за подобни действия. И разбира се агитката на Джемини, но те май са твърде пасивни.

  2. Как па имате нерви да коментирате тия лицемерни същества, политиците .. Бих ги заточил всичките до един да копаят в каменна кариера, ако имаше как. С 240 лв заплата (щото доста народ така живее)

  3. Нека да се съберат няколко стотин пинсии от страната, за да си припомнят ангарията на студентите, войниците, учениците, работниците по поля и национални обекти…Нека си припомнят за лагери, изчезнали без съд и присъда…Нека да си спомнят за скъсаните къси поли на момичетата, остриганите нула номер глави на „непокорните“мледежи, партийните, комсомолските, профсъюзните и други там секретари…Нека да си спомнят за „прекрасния“ живот които ни сътвориха,за онези огромни паметници,комбинати,заводи,които загробиха икономиката на България…Нека да се съберат за да си спомнят покръстването,изселването,откритите листове,“Кореком“…1995-1996г…Нека да се съберат…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s