Станишев автогол

Милият Станишев се опитва да изкара хора на улиците, като не знам доколко се замисля какъв автогол си вкараха той и близките му политически съратници на 14ти януари 2009та година, когато платени хулигани-скинари саботираха протеста срещу оглавяваното от него правителство.

В резултат от провокациите зародилото се недоволство постепенно се отля от площадите, гражданите бяха настроени срещу протестиращите, а хората се отвратиха до степен в момента един протест да събира максимум няколкостотин човека. Разбира се, този процес не се случи само за последните 2 години, а започна още в началото на миналото десетилетие с големия политически сън (или кома по-добре) на правителството на НДСВ.

Въпреки обезличаването на гражданското общество, или по-скоро профанизирането и демонизирането му то започна да прави плахи опити да се надигне с еко-протестите (първият от които завърши с неправомерни арести) през 2007ма година.

Кулминацията беше на 14ти януари 2009та, когато явно притеснените управници си позволиха да използват кадесарски методи, с които първо, да представят активните граждани като лумпени, второ, да сплашат протестиращите и трето, с помощта на широк кръг от медии да изманипулират общественото мнение, като се представят за жертви – ход, който им беше крайно необходим в изборната година при напълно проваленото управление.

Ако мога да перефразирам: който саботаж вади, ще си събира пенсионерите от районните партийни организации на площада. Доколко пък БСП и Станишев имат право да призовават към протести няма да коментирам, тъй като тези господа отдавна са доказали, че нямат срам от нищо.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to Станишев автогол

 1. Крив Макарон каза:

  Опитите на Станишев да изкара народа на улиците изглежда много комедиен, като се вземе под внимание електоратът му. Множеството са възрастни хора от провинцията, твърде немощни и бедни за подобни действия. И разбира се агитката на Джемини, но те май са твърде пасивни.

 2. snafuracer каза:

  Как па имате нерви да коментирате тия лицемерни същества, политиците .. Бих ги заточил всичките до един да копаят в каменна кариера, ако имаше как. С 240 лв заплата (щото доста народ така живее)

 3. Lyubomir Radev каза:

  Нека да се съберат няколко стотин пинсии от страната, за да си припомнят ангарията на студентите, войниците, учениците, работниците по поля и национални обекти…Нека си припомнят за лагери, изчезнали без съд и присъда…Нека да си спомнят за скъсаните къси поли на момичетата, остриганите нула номер глави на „непокорните“мледежи, партийните, комсомолските, профсъюзните и други там секретари…Нека да си спомнят за „прекрасния“ живот които ни сътвориха,за онези огромни паметници,комбинати,заводи,които загробиха икономиката на България…Нека да се съберат за да си спомнят покръстването,изселването,откритите листове,“Кореком“…1995-1996г…Нека да се съберат…

 4. Lyubomir Radev каза:

  За съжаление тези още определат нашата съдба и нашето бъдеще.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.