Писмо до г-н Миков и олигархо-номенклатурата

Неуважаеми г-н Миков,

Пиша това писмо, въпреки че нито сте ми на достойнството, нито имам твърде много време, тъй като, когато не протестирам срещу вредното ви присъствие във властта, работя, за да плащам данъци и да оцелявам както мога в заченатата от Тройната коалиция и задълбочена от ГЕРБ криза. Пиша го, за да защитя една голяма група хора от лъжите и манипулациите, които си позволихте да изречете в национален ефир и да помоля, понеже съм възпитана, за извинение.

Г-н Миков,

В качеството ви (с малка буква) на министър на вътрешните работи си позволихте да нарушите основните ни човешки права, като допуснахте провокатори безпрепятствено да се врежат в протеста на 14ти януари 2009та, след което оставихте полицията да бие безразборно мирните протестиращи, пуснахте ултрасите безнаказано да избягат от терена и разтурихте за по-малко от половин час позволеното ни от закона събрание. Тогава, г-н Миков, аз и мои приятели сигнализирахме стоящите наблизо полицаи, че сред гражданите има хора със закрити лица, което е забранено от закона, а те ни отпратиха грубо, след което смазаха протеста. Нито вие, нито тогавшните кмет и премиер Борисов и Станишев поехте политическа отговорност. Въпреки официално излязлата информация, че управляващите са наели хора на „София – Запад“, добре познати на МВР заради мокри поръчки и разпространение на наркотици.

Вчера, г-н Миков, аз, в качеството ми на модератор на събитието във Фейсбук, реших да изпълня гражданските си задължения и сигнализирах в 8.15ч. най-близко стоящия полицай, на входа откъм БАН, че се очакват провокации и посочих група, която скандираше обидни към другите етноси лозунги. Служителят на МВР ми каза да не се притеснявам, те си знаели работата.

И този път полицията си свърши работата, както прави вече 14 дни подред. Въпреки провокаторите, лъжите, раздухваните в социалните мрежи твърдения, че тези хора не са същите от вечерните протести, а “софийският лумпен”, нямаше нито един наранен депутат. Видяхме на записите, че всъщност масата граждани около парламента са същите от всеки един друг протестен ден, а полицията прави всичко възможно, за да осигури максимална защита на народните представители срещу изпратените от вашата мутро-олигархична клика провокатори.

Какви заключения мога да си направя от всичко случило се, от изказването на председателя на парламента (“За разлика от мирно протестиращите граждани през изминалите дни, днес сравнително малобройна група демонстрира насилие и сблъсъци около сградата на Народното събрание”) и шестващите по медиите народни представители, изпълзели от бунището бивши политици, щатни шамани и други паразити?

– Председателят на Народното събрание лъже откровено и си позволява да манипулира от платения от нашия джоб ефир, като всява страх, разделение и терор, което е противозаконно и неморално. Да, знам, че не знаете какво е морал, но за закон вероятно сте чували, след като партийната ви кариера ви отведе на това топло място.

– Партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака са виновни за погрома на 14ти януари 2009та и за непрекъснато продължаващите провокации, подмяна, компромати, лъжи и обиди. Всеки един участник в тези деяния трябва да понесе персонално първо политическа отговорност, а след това да бъде преследван с цялата строгост на закона. Аз лично ще съдействам с всички позволени ми от закона средства.

– Вие сте абсолютно неспособни да учите и непрекъснатото използване на едни и същи похвати и родени в някоя репресивна служба матрици е поредното доказателство за това.

– Вие сте абсолютно неспособни да управлявате. Доказвате го вече десетки години, но когато обществените интереси като животоспасяващите лекарства и Здравната каса бъдат изместени от назначението на всичките ви състуденти от Москва, роднини, приятелки и от интересите на мафията, то значи е време да напуснете политическата сцена.

Какво искам от вас, членове на олигархично-номенклатурния картел, узурпирали институциите, медиите и жизненото ни пространство?

– Искам незабавно извинение, от всички и персонално от г-н Миков. Извинение към протестиращите, към полицаите, журналистите, майките и бащите ни за изгубените им години, болните на животоподдържащи лекарства, президента и всеки един, който е страдал заради вашата арогантност, липса на морал и кражби.

– След това, отново в най-кратки срокове, искам всички политици на мафията, медийни прислужници на мафията, шамани на мафията, чиновници на мафията, подлоги на мафията и всякакъв друг обслужващ персонал незабавно да напуснете общественото пространство. Завинаги и никога повече да не се връщате. За едни има правосъдие, а за останалите – огромно количество пустеещи земи, където можете да потърсите изкупление за всичко зло, което причинихте на милиони хора.

И ще си позволя една културна препратка, защото знам, че култура ви липсва, както широка, така и тясна. Да, обидно е да ви замерят с домати и краставици. Защото знаете ли кого от стотици години замерят с развалени зеленчуци? Лошите актьори от уличните театри и водевилите. Лошите политици ги замерят с обувки и павета, но вие дори политици не сте, а просто некадърни клоуни и марионетки.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

30 Responses to Писмо до г-н Миков и олигархо-номенклатурата

  1. И днес полицията най-тихо и кротко прибираше на групички позната им лица и без много шум ги отстраняваше от протеста. Тоест когато им дават и нямат заповеди за обратното, могат да си вършат работата.

    • nervousshark каза:

      Те са професионалисти и поне по мое мнение за последните 2 седмици „Масови мероприятия“ си върши добре работата. Остава обаче един проблем – че няма официално разследване кой е подстрекателят и организаторът и откъде идват парите, както и съответно съд и присъди за това.

  2. Оправи само – наркодилърчетата се казват „София-Запад“, не „Левски Запад“

    • nervousshark каза:

      Сори, оправям веднага. Благодаря!

    • Таки каза:

      А ако трябва да сме най-точни – казват се „Левски София – Запад“.

      • nervousshark каза:

        Все ми е тая как точно се казва един престъпен картел. Ако ще и на Мара Салватруча да се прекръсти, все ще са същите боклуци.

  3. Marfa каза:

    Само да добавя, че освен всичко казано тук, аз лично искам персоналната оставка на лицето Михаил Миков, който в качеството си на председател на Народното събрание на Република България обави, че ситуацията не можела да се разреши с демократични средства и всъщност призова към диктатура и цензура.

    Миков, не заслужаваш да те призова да си идеш. Ще ти го кажа директно:
    ЧУПКАТА!

  4. И аз да допълня:
    „…Към Народното събрание бе проявена агресивност, невиждана от години. Обстановката рязко се промени. За разлика от мирно протестиращите граждани през изминалите дни, днес сравнително малобройна група демонстрира насилие и сблъсъци около сградата на Народното събрание. С тези действия се поругава достойнството не само на Народното събрание, но и на народните представители, които бяха избрани преди месец и половина на предсрочни избори…“
    Господин Миков, достойнството си тези народни представители изгубиха още с гласуването на Делян Пеевски! Не може да бъде поругано, туй що го няма!
    С останалите кадрови промени (и в енергетиката) това „представителство на народа“ показа пълна липса на разум и морал. То обезсмисли своето съществуване!
    Именно поради това, Вашето обръщение не може да бъде възприето с уважение, с него Вие принизявате още повече институцията, която представлявате.

    • „Господин Миков, достойнството си тези народни представители изгубиха още с гласуването на Делян Пеевски! Не може да бъде поругано, туй що го няма!“

      Или казано по народному: Пачавра леке не хваща!

  5. Стоян каза:

    Само що набърквате ГЕРБ навсякъде не мога да разбера. „Партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака са виновни за погрома на 14ти януари 2009та“. На 14.01.2009 г. ГЕРБ не бяха парламентарно представена партия, а кмета Борисов не е имал никаква власт над полицията. Много ви бърка ГЕРБ в здравето, но опитайте се първо заедно да свалите БСП/ДПС/Атака и тогава се борете с ГЕРБ колкото си искате.

    • nervousshark каза:

      Мисля, че решението с кого и кога се борим не принадлежи на Вас.

    • nervousshark каза:

      Същото казах и преди 4 години и половина https://nervousshark.wordpress.com/2009/01/16/zadnici/

      • ivo_isa каза:

        Да допълня:
        „…Аз не мога да се присъединя към някого само защото и двамата не харесваме трети. Затова независимо, че не харесвам Станишев, Доган, царя и бандите им, се отвратих доста по-рано от Костов и глутницата му. А от СДС още по-рано – от времето на в.Демокрация. По-точно когато и той стана същия парцал пропит с отрова и злост както и в.Дума…
        …В Бойко Борисов, Волен Сидеров и Яни Янев има по нещо сбъркано – забелязват се психични отклонения. Така, че не бих искал да експериментирам.
        http://ivo-isa.blogspot.com/2009/06/blog-post.html

    • над каза:

      Браво Стоян!

    • дедепене каза:

      Б.Борисов в качеството си на кмет тогава отмени разрешението за протеста, което развърза ръцете на Миков да пусне биячите за погром, вместо да изолира агресивните 50тина лумпена. Боко е вредно човече, което служи на свойте господари от тихо преиенуваната БКП. Дано никога повече не види по-отговорна длъжност от управител на РЕПа до пожарната.

  6. Vania каза:

    nervousshark, колкото повече ставаме хората, които мислим и действаме по този начин, толкова по-добре. Така ще започне да ми се вижда, че има бъдеще за българите в България.

  7. Pingback: искам вашата оставка. веднага. и не съм хулиган! аз съм 80% от България at Smiling

  8. desertrose каза:

    Bravo Bulgaria! Bulgarite v chujbina vi oodkrepyat! Eto pozdravi ot DANCEwithme San Francisco s obich ot nas za vas http://www.youtube.com/watch?v=nWB1ilmVnZA

  9. Георги каза:

    Акулата е нервна, когато животното е уплашено и несигурно. Човекът губи обективност и разсъдака му изневерява, когато няма обективби доводе и му остава единственно сляпата омраза. Натрупването на видими факти не винаги води до обективност и лесно се превръща в манипулация. Ако така се излагат събития, очевиддно целенасочено, прозира или повърхносност, защото другото изисква много повече труд и познания, отколкото е положила нерната акула.
    (Колкото повече знаеш, толкова повече разбираш, колко малко знаеш.)

  10. Влади каза:

    Че др. Миков е лъжец и потомствен провокатор, няма никакво съмнение. Но цялата тази паплач е на заплата при всички нас, от нашите данъци. Дали не можем да им затворим кранчето?

  11. Стоянова каза:

    Изобщо не бяхте възмутени,когато на най-отговорни държавни служби назначаваха прости и необразовани хора;когато една откровена мутра съвсем по мутренски си разиграваше коня на всякакви постове-главсек,кмет,премиер.През 2009 г имаше предизборно събрание на „сините“ в Нова Загора.И като взеха да ми вадят от 9 кладенци вода-това щели,онова щели да направят.Не се стърпях и попитах“Как така ще направите,след като голямата сила няма да сте вие,защо си мислите,че някой ще Ви пита,какво искате?“.Отговориха ми „о-о,ние сме малки,ама ние знаем как,те ще слушат!“Знаели,ама не можели,както се оказа!Вие можете да се наричате всякак,но не и „гражданскоТО общество“.Протестирайте си,но се легитимирайте,моля!Гражданско общество срещу властта може да протестира,ако има само 1 партия!Отдавна вече не е така.И ако сте недоволни от резултатите,това означава,че не сте били убедителни на изборите-да припомним,че бяха само преди 40 дни!И след като сте такива големи демократи,пак ми изтрийте поста,за да се затвърдите още повече в „демократичността си“.

  12. stenilito каза:

    чухте ли какви неща изговори сидеров днес петък в парламента срещу хората които протестират и с какви думи ги нарече ? обвини телевизиите че били с народа. чухте ли как настоява протестиращите да бъдат арестувани и хвърлени в затвора ? какво мислите по въпроса ? добре би било при това положение, неговите симпатизанти да се дистанцират от тази партия, докато е време, защото авторитета и отива……

    • nervousshark каза:

      Неговите симпатизанти да се оправят, останалите внсяме сигнал до Главния прокурор.

  13. As каза:

    Вярно е, че си истински тъпанар!! Нали такива тъпанари, като теб, не искаха присъствието на Иван Костов в парламента! А сега пък пак „плачете“!!! Нещастници гадни!!!

  14. on каза:

    Уважаеми писателю на тази статия,
    Защо си мисля, че и вие сте част от точно тази същата клика срещу която уж пишете. Нека се обоснова. Защо слагате ГЕРБ в един кюп с останалите три! Нима това е психологически прийом да ги приравните до тяхното ниво. И не ми излизайте с това, че са едни и същи маскари моля! Това което правите в момента е да насочите вниманието към така нареченото „ново“ дясно. Тази уж нова десница е проект на точно тези, които нямат полза да се смени статуквото. Тези същите, които се обединиха – сини, жълти и червени срещу единствената партия, която постоянно беше хвалена от европейските партньори, а именно ГЕРБ! Нима искате да ни убедите, че те европейците са прости и нищо не разбират? В епохата на широкия достъп до информация трудно бихте убедили в това повечето средно интелигентни българи! Моля ви (с малка буква) престанете да продавате родината си ида бъдете неин гробокопач! Ако го правите неумишлено, то поне си отворете очите. Вече много българи сме живели навън и знаем как трябва да се управлява за да има ред и да се получи добър стандарт на живот. Онези времена отминаха отдавна. Много хора видели как се прави на запад, разпознахме това управление и в ГЕРБ. Цяла Европа подкрепя само тях, а всички останали партии от статуквото са срещу тях и то само тук в България. Мисля, че е лесно да се събере 2 + 2. Някак не върви да ги приравните с останалите и да мислите, че ще ви повярваме нали?

  15. Стоянова каза:

    ГЕРБ не е партия,а фашизоидно-мутренска клика;с това,поне,всички нормални хора в България би трябвало да са наясно!И ,ако тези протести успеят да ги върнат на власт-тежко на всички останали!

  16. silver price каза:

    „Омразата излезе от парламента, ако беше овладяна в рамките на политическото говорене, излезе, отиде между хората, тръгна по улиците на България – някой казва, че не му харесва, че от друг етнос е областният управител“, коментира Миков относно протестите обхванали страната в последните десет дни.

  17. Марков каза:

    Това коуто се случи вчера е нищо в сравнение с това, което ще се случи в бъдеще. Защото справянето с престъпници, които постоянно ти бъркат в джоба, не може да бъде извършено с мирни протести. Аз смятам, че трябва да последва:
    Грабвайте телата някой се изкряска и трупове мъртви хвръкнаха завчаска!….
    И днес йощ Балканът щом буря захваща, спомня тоз ден бурен, шуми и препраща славата му дивна като някой ек ут урва на урва и от Век на Век.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.