Още 10 мита за протестите

Освен всички останали прийоми, пропагандната машина на властта използва през последната седмица няколко манипулативни твърдения, които се повтарят до хипноза във всички възможни канали за информация от „обикновени граждани“ (които забравят да споменат какво работят), политици и доста придворни социолози и медии.

След първите 10 мита, днес ще разгледам още 10:

Протестиращите са платени от ГЕРБ. Грешно. ГЕРБ и всички останали партии са платени от протестиращите, чрез заплатите, добавките и партийната субсидия, които идват от бюджета на държавата, в който ние внасяме своите данъци.

Протестиращите искат да върнат ГЕРБ на власт. Грешно. Протестиращите искат всички партии на статуквото вън от властта, включително субекти като тези на Дилов-син, Янев, Марешки, Ковачки, бургаските бизнес партии, клонингите на СДС и прочие. На плакатите си го пише просто и ясно, като за необичащи да четат.

Протестите генерират агресия и пречат на децата там. Грешно, много грешно. Вътре в протеста децата са защитени от агресията на вилнеещите безнаказано по улицата депутати от Атака, ултрасите, минаващите на червено коли на НСО, пласьорите на Таки и всичко останало от полит-криминалния октопод, който задушава държавата.

Атака е национално-отговорна партия, която помага на правителството на БСП и ДПС в този така труден за страната момент. Грешка. Атака освен, че е национално-безотговорна, издържана от чужда държава и противокнонституционна партия, в момента е унижение за институцията „Народно събрание“, а единственото, за което помага на БСП и ДПС, е да си досъсипят репутацията окончателно.

Правителството работи, за да извади държавата от кризата. Грешно. Протестите не пречат на правителството и НС да работят. Със или без протести те не могат да свършат нищо, тъй като все още са заети да кадруват във властта и да овладяват силови лостове, министерствата, през които минават евро средства, държавни фирми и МВнР, като лъскав курорт за ДС кадри.

Правителството ще помогне на хората, като намали сметките за тока. Грешно. Дори сметките за тока да се намлят не с 5% (което си е още една манипулация, защото през зимата ще трябва да се увеличи с 25%), а с 15%, ефектът върху благосъстоянието на отделния гражданин ще е минимално, тъй като доходите му са толкова ниски, че 10 или 15 лева допълнителен доход могат да стигнат единствено за още 5 хляба или 2 кила кренвирши. Вероятно управляващите нямат никаква идея колко струват едни детски обувки, месечните лекарства за кръвно и сърдечно-съдови заболявания, курс по немски, почивка в планината или просто ежедневна нормална храна. Вместо да се работи за подобряване на бизнес климата, спешно овладяване на кризата и успокояване на бизнеса, в момента наблюдаваме точно обратния ефект – влошаване, несигурност и страх. Защото не протестиращите узурпират бизнеси, а кукловодите на Пеевски и кабинета.

А зомбирането на електората и свеждането му единствено до консуматори на ток, телевизия и буркани не прави чест на никоя партия.

Протестиращите през последните 16 години са си клатили краката и са си гледали дребно-буржоазното битие, докато мафията се е вихрела безнаказано. Грешно. През последните 8 години протестиращите организираха и участваха в различни еко-протести за Витоша, Иракли, Рила, Карадере и други (и то не заради птичките и тревичките, а заради беззаконията на властта), през януари 2009та, в протести пред дома за бежанци в Бусманци, в шествието след убийството на Яна, когато Цветанов се опита да омаловажи казуса, като я нарече „клошарка“, бяхме пред джамията в петъка, след този, в който Сидеров направи погром, бяхме на флашмоба на Попа, след като бяха пребити 5 момчета в трамвай, на прайдовете, хиляди излязоха против АКТА и поискаха оставката на правителството, други отидоха пред прокуратурата заради Борис Митов, Бургаско се вдигна срещу проекта Бургас – Александропулос, Варна – срещу Алея Първа и още, и още. Сега сме заедно. Защото всички тези неща, за които протестирахме поотделно, са симптом на една голяма болест. А вие къде бяхте?

Протестира се само в мирно време. Това освен, че е грешно, е и изключително лицемерно изказване от страна на представители на БСП, които се гордеят с подривните действия и дестабилизацията чрез терор на предшествениците си в БКП, докато държавата ни е била във война. Засрамете се.

Няма алтернатива. Грешно. Алтернативата се ражда в действието, а не в бездействието. А и да не правиш нищо, защото предполагаш какъв ще е резултата, е като да спреш да дишаш, защото някой ден ще умреш.

Правителството няма да подаде оставка. Грешно. След всичко, което успя да надроби, то вече е компроментирано, зависимо от една нацистка партия, неработещо, неспособно, скрито зад заграждения и полиция и напълно неадекватно на политическата ситуация. Така че е в интерес на всички, и най-вече на парламента и министрите тази унизителна за тях агония да приключи възможно най-бързо.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

14 Responses to Още 10 мита за протестите

 1. x_lunatic каза:

  Здравйете, имам един въпрос свързан със следното твърдение : „Протестиращите искат всички партии на статуквото вън от властта, включително субекти като тези на Дилов-син, Янев, Марешки, Ковачки, бургаските бизнес партии, клонингите на СДС и прочие. На плакатите си го пише просто и ясно, като за необичащи да четат.“
  Кой освен ДСБ бихме били склонни да допуснем във власта и как си представяме реалистично изхода след оставката на това правителство? Колкото и да не ми се иска да е така сигурен съм, че комунистите, ДПС и ГЕРБ със сигурност пак ще влязат е парламента, единствено се надявам Атака да не мине 4%. Какво е вашето виждане по въпроса?

  • nervousshark каза:

   Мисля, че има огромен вакуум за нова, модерна левица, която да няма нищо общо като генезис с БСП, модернизирана и силна десница и зелени. Но трябва цялостна промяна на партийната ни система – десницата в момента е в зачатък на промяна, като ДСБ може да е локомотив, но нова левица даже не е замислена. Ще отнеме много време, и никой не казва, че резултатите на следващите избори няма да са подобни на сегашните, но с упорство и с време може да има успех. А може и да няма. Зависи доколко ще имаме търпението и постоянството да работим и да контролираме систематично.

   • Джони Браво каза:

    Браво! Напълно съм съгласен :) Ако искаме промяна трябва да вярваме в нея!

   • tututo каза:

    „..модерна левица, която да няма нищо общо като генезис с БСП….“ ?????
    тук коментара ми е само следният ->>> ХАХАХАХАХАХАХА

    • Suzana Nesheva каза:

     И на мен коментара ми е същият! А вие къде видяхте левица. Това беше в миналото. Сега имаме не социалисти, а капиталисти. Не забравяйте – левица можеше да има при социализма.

  • Аз съм каза:

   Това за ГЕРБ, го вкараха комунистите и платените клакьори на Дудука и младежкото БСП. Пред централата на ГЕРБ ходят 100-на платени клакьорчета, демонстрантите искат „Оставка“ на правителството, а ГЕРБ няма нищо общо с това, манипулациите започнаха от Генов, продължиха от онези на Дудука и се подхванаха от БСП. Колкото и да не Ви се иска, смяна на системата означава БСП и ДПС вън от Властта, защото колкото и да не Ви се иска ГЕРБ е от 2009год в парламента, а от 2007год. е учрудуна. Ние не сме толкова късопаметни, колкото привържениците на Костов……………………..

 2. Asan каза:

  Виш ко, младеш, ти с тоа локомотиф ма расме, та ми се видеа сливиците билям. Турни си на сръце, че дори протестажиите изведнъш да им доде акъля, че по света никой не е свалил с расотки из центъра комунистотвласт (това требе да се пише заедно, щот е рзлично от обикновен комунист), нито пък с гладна стачка и да земат денонощно да окупират парламента, че ониа да не могат да влезнат/излезнат или пък оня съд, де требе да реши за касацията и да има нови избори наесен (догодина, по-догодина, след 4 г., как си е най-вероятно) комунистите, дпс, българия на гражданте, на селяците, на циганите, нфсб вместо атака – та тези ще имат не 119, ми 170 дупетати. Лош матрял, лош, с расотки из центъра не мош го подобри.

 3. Началникът на гарата каза:

  ДСБ на нищо не може да е локомотив… Не и докато машинисти са хората създали Олимп, разграбили държавата с „приватизация“ и най-разни и безобразни други начини… Има голям вакуум за синьо, но не синьото на Костов с теменужките, стринки Михайлови, на мистър 10%, Вилхелм Крадлус и др. незнайни труженици, обогатили се на гърба на народното отчаяние от комунизма.
  Важно: пиша като човек скачал по площадите през 1997г. и носил значки и ленти със синьото лъвче през 1991г. Та, моля, без ДСБ във властта!

 4. Върнете ми bet365.com каза:

  България на Гражданите може само да завлече надолу коалицията вдясно, за всички е ясно, че месото не е прясно!

 5. Стоянова каза:

  Еми,най-добре да си внесем отнякъде управници?Няма да го правим за първи път в историята си,така,че-карай да върви,това е валс!

 6. Ivanova каза:

  Появи се нова професия-протестиращ!Наред с нормалните хора има платени групи -15 лв на ден.Това не е тайна, както и автобусите, които идват всяка сутрин-вижте ги пред НДК!Така че за какво говорите?100% мажоритарен вот-а какви бяха независимите депутати и КАКВИ станаха?Промяна трябва да има, но това което искате в момента е Утопия!Според мен протестите трябва да се променят-нека управляват, все едно кои са. Не ни харесва нещо-на улицата! Това е непрекаснатия контрол. За сайаление в света навсякъде има партии-2,3:леви, десни , център. Но няма безпартиина система, както искат протестиращите!

 7. Стоянова каза:

  Професията „протестиращ“ се оказа много доходна…Не е лошо-това са нашите пари,дадени за партийни субсидии,които сега отиват при безработни хора.Те са достатъчно наказани,впрочем-четат им от „избраното „творчество на Сугарев.И им дават книжки за вкъщи!Ето и той,сиромаха,изхранващ се с „гладни“стачки,пак ще заработи я някой лев,я някой мандат за посланик/ех,мечти!/.

 8. Ата каза:

  Компетентност по всички въпроси и умело боравене с полуистини-това умее много добре средният българин! „Брадатите и дребосъка“ са казали безгрешно всичко по въпроса, ама всезнаещият българин чете философите както дявола чете евангелието! Обикновенният трудов човек усеща нещата със сърцето си и скоро ще изригне като вулкан. Тогава ще има промяна и ново начало. Спиралата на социалното развитие на обществото се навива. Сегашният модерен робовладелски строй ще бъде заменен.

 9. misterlostov каза:

  Здравей Нервна Акуло :)

  Съгласен съм изцяло с поста. Много добре си резюмирала ситуацията.
  Аз пък по повод цялата тази лудост написах един пост с лек акцент върху В. Сидеров, както и върху случващото се покрай неговото шоу:

  http://misterlostov.wordpress.com/2013/07/01/%D1%88%D0%BE%D1%83%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD/

  Поздрави и успех!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.