10 мита за протестите

Снимка Георги Кожухаров, линк към Дневник

Това е протеста на десните хора на България, даже последните десни в държавата. Грешно. На протеста вървя редом с десни – либерали и консерватори, зелени, леви и хора без ясно оформени политически виждания, все още.  Обединява ни едно и също нещо – искаме псевдо-дясното, псевдо-лявото, мафията, непотизма, безочието, пълзящата диктатура, уродливата съдебна система, полицейщината, източването и корупцията да напуснат управлението и да отидат там, където им е мястото, в затвора и на политическото бунище.

Това е протестът на красивите и креативните – и грешно, и вярно. Всеки един от нас на протеста е красив по своему, защото сме усмихнати, позитивни и с честни намерения. Бяхме забравили какво е да си наистина красив след години облъчване с фалш, силикон и реалити клонинги. Всички също сме и креативни и имаме какво да кажем, това не е привилегия на шаманите, съветниците, гамизите, Вежди и Нешка кликата, свикнали да налагат своя вкус и своите виждания срещу нечисти пари.

Протестът не е политически. Грешно. Няма как един протест с политически искания да не е политически. Точната дума е „партизиран“, и не, не е партизиран, виж по-долу.

Протестът е партийно организиран и участниците са платени – грешно. Всеки опит да се партизира протеста се парира от модераторите на отделните събития, а знамената на различните партии потъват в множеството от хора. Тези, които сме се появявали в медии като участници в протеста говорим от свое име, но всички имаме да кажем едни и същи неща – искаме спешна промяна. Партии трябва да потърсят път към протестиращите, а не протестиращите към партиите. И да – мразим ви безплатно.

Протестът е анти-турски и прелива от слово на омраза. Грешно. Единствените с анти-турски послания са подставените лица, купени от различните парламентарно представени партии и субекта на СКАТ. Едно от нещата, срещу които протестираме е 23годишната експлоатация на етническата карта и страховете на хората – българи, роми и турци. Грозно е, противоконституционно е и e част от факторите, довели до текущата политическа и икономическа криза.

Това е протеста на (интернет) лумпените. Грешно. Даже няма нужда от коментар – нито думата „лумпен“ принадлежи на политическия речник през 2013та година, нито неползването на интернет е повод за гордост. Напротив.

Това е протеста на средната класа. Грешно. Не е протест на средната класа, колкото и да е условно това понятие. Има всякакви хора – и пенсионери с крайно ниски доходи, и студенти, и работещи, и самонаети, и собственици на бизнеси, и хора без работа в момента. А опитът да се делят хората класово е грозен и е част от диктаторските прийоми на тези, които 23 години не си направиха труда да мръднат и на йота от назубрената по съветските университети пропаганда.

Освен това, нямам никакво намерение да се срамувам, че съм средна класа, както същите хора са искали семейството ми да се срамува 45 години, че е „едра буржоазия и капиталисти“. От 1997ма насам ми е коствало много време, усилия, труд, учене и работа на няколко места едновременно и през уикендите, за да стигна дотук. Не ме е срам, напротив, гордея се с пътя си и трудно ще отстъпя.

Протестите ще приключат бързо, защото хората ще се изморят. Грешно. Голяма част от протестиращите излизат за първи път навън, за да потърсят правата си и да върнат контрол върху живота си, защото през 97ма още са били малки. Трудно е за затворената номенклатурно-партийна каста да проумее какво означава да упражняваш гражданските си права и да печелиш трудни битки заедно с десетки хиляди като теб. Това не изтощава и не се забравя.

Протестът няма послания и искания. Грешно. Протестиращите имат много конкретни искания – теренът да се разчисти от бандити, партийна корумпирана номенклатура, дърти ченгета, мутри и неспособни да управляват хора. След това да играем играта по честни правила. А кой ще дойде след това? Ние. Голама част от тези хиляди хора ще потърсят начин да участват в определянето на новите правила и ще се включат в управлението посредство предоставените ни от закона инструменти.

Отново ще е същото. Грешно, скоро няма да е същото.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

66 Responses to 10 мита за протестите

 1. Бой Лъки каза:

  ГРЕШНО! Ако протестът не беше на десните, нямаше да ги има всичките похвали и високи оценки за протестиращите. Протестът е това, което е ИМЕННО заради десните!

  • cipisec каза:

   Глупости, прочети първия мит.

   • nervousshark каза:

    Да, нека го обясни на левите и зелените ни приятели :)

    • Бой Лъки каза:

     Повтарям, протестът е толкова красив, защото в сърцето му са десните хора на София. Тези, които излязоха 1997 и тези, които излязоха след 89. Да, покрай тях може да има и червени (които не знаят срещу какво протестират) и зелени (които не знаят защо са зелени) – които бяха и февруари. Февруари десни НЯМАШЕ!

     • nervousshark каза:

      Така е. И за съм дясна, но не искам да се деля от другите хора. И казах леви, не червени. Не са част от БСП и никога не са били.

      • anonymous каза:

       формално погледано бсп за момента е най-дясната партия в парламента.

       • era каза:

        да! В България няма лява партия-която да защитава работещите. Левите в България са десни.

      • nadi7773 каза:

       Следя публикациите на този блог и която и да си, Нервна акуло, поздравявам те за всичко, което пишеш!
       Благодаря за това уточнение, защото истински червените и червените бабички са точно такива. Никога не съм била член на БКП, въпреки, че съм дъщеря на активен род. Тая партия не беше тая, на която смятаха, че могат да вярват, защото беше „права, когато съгреши дори“ (?!!!) Не станах и няма да стана и да гласувам за БСП, защото ръководството на тая, нямаща нищо общо с левите идеи, партия е гавра с вярата на хората, които очакват нещо от нея.
       Благодаря, че ни делиш на леви и „червени“. Затова съм доволна, че има хора, които мислят с главите си, а не с цвета на поредната партия, която е на власт.
       Докато има хора като теб, ще има смисъл да се борим за държавата си. Бях на всички протести през февруари във Варна, но не за да искам оставката на ББ, а за справедливост. Тогава Варна показа гражданско общество, докато не ги разцепиха, като им предложиха преговори и затриха доверието на хората в тогавашния протест.
       Сега ми е мъчно за вярата и енергията на хората от протеста в София, защото ще ги употребят както всички други идеалисти, които не се поучиха от грешките от 90 и 97 год. Обидно ми е за тия хора, които противипоставиха на протестиращите пез зимата. Тогава нямаше деление на леви и десни, сега ги настройват пък като красиви и „симпатични” ( израз на президента ни – не да пиша главна буква, защото не го приемам за истински такъв).
       Ще се върна в София след края на октомври, но като виждам какво става, може до тогава да са ни вкарали още по-натясно в ъгъла. И сега ситуацията е патова.

     • 10 стинки каза:

      Нямате хабер вие защо сте десни и кое ви е дясното… В цяла Европа няма адекватна дясна партия защото докараха алчността и световната криза.
      Само дясното ви било красиво. Протестът е красив защото хората са заедно. Защото никой не мисли за бизнеса си и за сметките си. Защото всички искаме да ни се даде нужното уважение от ония, които сме овластили и на които плащаме да работят за всички ни.

      • Зоя Гергова каза:

       Десните отдавна се бламираха. Единственият им исторически чар е споменът за красивите митинги и тогава отивах да гласувам с китка сини цветя в ръката. Не бива парите и печалбата да редят света! Взаимопомощ, взаимен респект, поделяне с човек в нужда- ето това е истинското и ни прави обединени и заедно не само само в протестите.Партиите са отживелица. Дереджето у нас само го доказва. Повод за разцепление и противопоставяне, и някаква единтификация за тези, които не са наясно със себе си.

      • Жиката каза:

       Всички западни държави, които фалираха имаха леви правителства. Испания- Сапатеро (социалист), Гърция ПАСОК- те направо са си комунисти Ирландия – социалисти, Франция-Франсоа Жерар Жорж Никола Оланд социалист. Държави, където проповядването на комунизъм се наказва със затвор са си много добре.

       • elephont каза:

        Лагери за политически затворници? Ти сериозно ли? Едно от първите неща, които Хитлер направи след като дойде на власт е да забрани Рот Фронт и да и ги прати в концентрационни лагери. След това настана труд и радост ;)

      • Orhid каза:

       …. и които абдикират от задълженията си.

     • elephont каза:

      Бой Лъки, ти още малко ше изкараш, че февруарските протести са били митинги в подкрепа на БКП. Разбери, че всеки протест е красив докато се върви по мирен път. Няма значение дали в него повечето хора са десни или леви, прави или криви. Февруарските протести също започанха по мирен път. Грозни стават нещата, когато властта започне да “взима мерки”.

  • Маринка каза:

   Бой Лъки, не знаеш колко си прав!

  • Boyan каза:

   От всичко, което може да се напише, най-много обичам генерализации, и то безпочвени. Огромна част от протеста са хора на възраст под 30 години, които през 1997 година са били на 15 години в най-добрия случай, а през 1989г. са били в детската градина, пак в най-добрия случай. И протестират, не защото родителите им са протестирали тогава, а защото днес те имат собствено съзнание и се осланят на него в преценката си за света. Протестират и защото нито през ’89, нито през ’97, техните предшественици са постигнали целта – нормално, демократично общество.

   Освен това, хайде да не определяме ние дали зелените знаят защо са зелени, и дали червените знаят срещу кого протестират.

 2. Неда каза:

  Да, добре! Протестите не са само това. Но за тях се говори по много ограничен начин от част от хората. Важно е да се повтаря отново и отново за какво са тези протести и на кого са. И да, изобщо не е нужно човек да се срамува, че е средна класа, но това не може да е повод за гордост, нито пък ще постигне нещо, ако точно в такива моменти, в които има нужда да протестира заедно с по-голяма група от хора, се разграничава от тях, нали?

  • nervousshark каза:

   Мога само да се гордея, че постигам всичко в живота си с двете си ръце и главата си. Толкоз. Нямам намерение да водя канонични спорове кое защо е. Нито има нужда някой да ми казва какво да чувствам.

  • anonymous каза:

   че с кво друго може да се гордее човек?

 3. nobody каза:

  Най-хубавото нещо при тези протести е, че започнахме да излизаме от състоянието на заучена безпомощност и да вярваме, че нещата зависят от нас. Важното е да не останем само с адреаналина от еуфорията, а наистина да се случи разговор и да се формулират конкретни искания- например закон за лустрацията с наистина конкретни предложения от хора, които са компетентни юридически, които мислят дългосрочно, а не само за днес. Законите са по-важни от лицата в политиката. Законите трябва да са направени, така че да ни предпазват от собствената ни склонност да бъдем слаби и да се огъваме при натиск, а такъв винаги ще има. На-вероятно всичко ще става бавно и ще зависи най-вече от толерантността ни да изслушваме различните мнения. Посоката обаче е правилната.

 4. belindahawkins каза:

  You write so beautifully! It is incredible to watch the blossoming of people power in Bulgaria. GOOD LUCK.

 5. B. Stoyanov каза:

  Поздравления!

  пп: аз бих сложил „протеста не е политически. грешно“ и „протеста няма искания.грешно“ най-отгоре

 6. Стафан каза:

  Само за предпоследното силно се съмнявам …
  Точно защото протестът преминава мирно, културно и възпитано – точно затова комунистите и ДС-агентите не се страхуват, нямат намерение да отстъпват и чакат протестите да затихнат. Те знаят много добре че няма как протестът да продължи със същата интензивност цял месец или два. И просто изчакват.
  А междувременно ще пускат компромати, ще правят провокации и ще започнат масирана пропаганда по медиите, които преобладаващо са си техни.
  И освен това – тъжната истина е, че протестират хора основно в София, провинцията спи дълбок летаргичен сън…
  Казвам ви всичко това от скромния си опит…, опит на човек, участвал в протестите 1989г., на протестите 1997г. и на протестите сега последните дни …

  • Venche каза:

   Има доста истина,че в по малките и отдалечени населени места “феодализмът“ е доста силен и властен,хората изолирани и по-самотни и много по-силно зависими от местната феодална клика.Пък и с обезлюдяването на тези селища трудно би се събрала внушителна маса обединени от благородни и високи идеали хора.Хората там живеят по-скоро на битово-еснафско равнище и конфликтите са на междуличностна основа

   • Елена Екзархова каза:

    За съжаление сте много права! Много права! Феодализмът в провинцията е смазващ и убийствен! Имам близки в Сандански и виждам какъв хомот носят хората там. Няма надежда и никакви закони не се спазват. Гръцки и местни феодали ги смазват и изцеждат до кръв. Нашият протест в усмихнат, а там е друга България!

    • nervousshark каза:

     Приоритет номер едно на всяка власт би трябвало да е правосъдието, иначе беззаконието ще продължи да задълбочава феодализма извън София.

  • ДАРИ каза:

   СТЕФАНЕ,НА ТЕБ МАЙ ПРОБЛЕМ СА ТИ САМО“КОМУНИСТИТЕ“,А НЕ СГРЕШЕНАТА СИСТЕМА-ОЩЕ ИМА ДА „РАСТЕШ“!

 7. пешо каза:

  „А кой ще дойде след това? Ние.“
  Просто и ясно. Ето, от такива хора трябва да се пазим.

 8. la4o каза:

  Всичко написано е повече от прекрасно. Само едно дребно нещо ме смути и развали усещането относно целия текст. „Голама част от тези хиляди хора ще потърсят начин да участват в определянето на новите правила“ – Кога, защо още не са го направили, кои са и защо не ги виждаме, ако всички искания се постигнат, какво ще стане докато „ТЕ“ го направят… Все въпроси, на които не виждам отговор.

  • nervousshark каза:

   Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори;
   защото всякой, който иска, получава, и който търси, намира, и на тогоз, който хлопа, ще се отвори.
   Матей 7

   • la4o каза:

    да, това имах предвид. Красиви фрази без конкретика. Благодаря за потвърждението. Ако бяхте честни пред себе си, щяхте да признаете, че времето на хората за които говорите беше преди изборите. „Те“ трябваше да се сетят по-рано и да успеят да стигнат до хората по-успешно от партиите за да бъдат избрани. Сега „Те“ могат само да викат и го правят поради хиляди други причини, но не и за това, което Вие искате да кажете.

 9. samoznai maitaper каза:

  Митове или немитове – ето ви един факт:
  На тези протести има всякакви хора, но липсва една доста многобройна част от обществото ни: циганите. Ромите, ако предпочитате.
  От една страна – нема какво да си кривим душите, това е хубаво: сигурен знак, че протестът не е платен и не е режисиран от обичайните режисьори. От друга: също толкова сигурен знак в колко дълбок кучи гъз са натикани тези хора, които никак не са малко и които имат точно същите избирателни права като образованите, просто умните, готините, десните, левите,богатите и бедните, които тия дни протестират на жълтите павета.
  Аз бих ги приветствал сред нас, но не съм сигурен за останалите…
  Да, да, да… знам всички съображения от типа „те са си виновни“, така че ми ги спестете, плийз – това са пълни глупости, въпреки зрънцата истина, които вероятно ще има в думите ви.
  Няма кой да ги покани на протеста и няма как да стане това. Не и сега. Но ако се осмелят да дойдат сред нас, опитайте да им дадете шанс.

  • nervousshark каза:

   Напълно съм съгласна с всичко написано. и не, не са си виновни.

   между другото вчера до нас имаше момче-ром с българското знаме до нас, а после на протеста имаше мулат на около 15-16 години.

  • Temenuga каза:

   Аз видях двама младежи, които се чувстваха малко като на гости и малко като герои, че все пак са се престрашили да дойдат и хората около тях не се учудваха от присъствието им. Да, това са само двама души, но се изненадах приятно от липсата на реакция. Не че хората не ги регистрираха, просто не реагираха на това, като нещо изключително:)

 10. втори шанс каза:

  какво да се прави след протестите?
  виж http://www.svobodata.com/page.php?pid=11652&rid=20

 11. Йордан Франц каза:

  Мога само да кажа, че модераторите примерно на ДАНСwithME и на Граждани на България са подставени. Трият коментари на поразия. На първото ме триха яко за такива свързани с това, че управляващите погазват Конституцията на България – а доста хора ми харесаха постовете, а от второто направо ме изритаха защото казах, че и Герб носят вина за хала на който сме.

  • втори шанс каза:

   правилно са те изтрили. или си комунистче провокаторче или си костовистче, пак провокаторче. възможно е и да си неориентиран младеж. българия е на този хал само и единствено заради бсп и дпс (българското и турското бкп). когато тези партии бъдат маргинализирани и изтрити от политическата карта на българия, тогава ще се оправим въпреки герб

 12. Pingback: 10 мита за протестите

 13. Pingback: Краят на Орешарски

 14. Kurt каза:

  Много готино писание!

  Най-опасен е митът „Това е протеста на десните хора на България, даже последните десни в държавата.“ Идеален е като инструмент от типа „разделяй и владей“.

 15. Марин каза:

  Не съм нито ляв нито десен падам си по момичета. Омръзна ми от крадци, протестирам за да си отидат.

 16. Grigor Sawow каза:

  Уважаема госпожо Магдалина Генова, подкрепям Вашите девет мнения – те са самата очевидна истина.
  Не е ясно с кого разговаряте, към кого сте адресирали деветте си очевидни „точки“, които са очевидни и за деца от пет годишна възраст.
  Изключение е само мнението Ви за анти-турското настроение на Славяно-Българите. Истината е, че това настроение се обяснява само с една дума – ненавист.
  Ненавист историческа и ненавист, породена от поведението в наши дни на „техните“ представители, на самите тях -така наречените турци – към нас – Славяно-Българите, дивашката им религия, простотията им, генетичната им глупост, алчността, крадливостта и т.н.
  Сложете си обица на ухото по този въпрос и никога повече не пробутвайте, по този въпрос, мнение, измислено от примитивните мозъци на анти-Българо-Славянските агенти на англо-саксонски, еврейски и турски специални служби.
  И както когато вълкът се покрил с овчата кожа, но ушите му стърчали, се разбира къде Ви стяга обувката и кой е възложителя на есето Ви – мозъчния отдел на мафиотско-олигархичното паразитно образование, яхнало Славяно-Българските хора, ограбва ги, избива ги, прогонва ги.
  Про-турското, про-мафиотското, про-феодалното, платеното Ви поведение личи само от една единствена дума, която кой знае защо сте употребили в произведението си – думата СКАТ…………..Нерде Ямбол, нерде Стамбул ….

 17. Глупости приказваш.Нито сте умни, нито сте красиви, нито сте интересни, вие сте едни обикновени глупаци, които не са чели „съветските“ учебници и не знаят, че и сто пъти да смениш правителствата,ако не смениш икономическата система, ако не отнемеш икономическата власт на едрите капиталисти (каквито, както глупаво се хвалиш, са били дедите ти) нищо няма да се промени съществено.Майната ти!

 18. Pingback: България протестира за 8-ми ден #дансwithme #BulgariaExists at Smiling

 19. ИвЖив каза:

  Бях на протестите от 89та и 97ма и всичко между тях. Следя сегашните протести. Има нещо общо между тях – протестират хората, които искат да правят живота си сами. Тогава протестирахме срещу смазващата несвобода, наложена от комунизма. Протестирахме за свобода и демокрация – моделът беше западната демокрация. Сега се протестира срещу смазващата несвобода, наложена от монополите. Иска се пълна промяна на системата. Питам се, като махнем тази система, каква да сложим, иска се да „експроприацията на експроприаторите“, както и държавата да се управлява от граждански съвети. Този лозунг „цялата власт в ръцете на съветите“ вече сме го чували, а и знаем резултата – Съветският съюз беше изграден върху камари от трупове и накрая се разпадна, защото икономиката на комунизма е неефективна. Всичко това е добре описано в историята, ии аз се очудвам, как поколението, което има щастието да не познава комунизма, ( а изглежда не чете историята), се натиква само натам ( и ако се натика в комунизма, жестоко ще се опари!). Февруарските протести, силно ме очудиха. Заформи се силен протест, срещу цените на тока, след това се оказа че протестът бил срещу правителството. Правителството падна, логично беше протестиращите да направят партия. И тази нова партия да влезне във властта. Отказът от създаване на такава нова партия, което си е определено отказ на лидерите на февруарските протести да поемат политическа отговорност отказа много хора от гласуване на изборите и логично стигнахме до сегашата ситуация – един импотентен парламент от стари муцуни, едно импотентно правителство от същите престъпници, срещу което сега пак протестираме. Видях снимка на протестиращо куче, което носеше лозунг „Боклуци, развалихте ми разходката“. Смея да твърдя, че ако сегашният протест не излъчи нова политическа партия, която да вземе ( или поне да участва в управлението) още дълго ще им се разваля разходката на кучетата ни. Разходка с нулев резултат, която ако доведе до сваляне на това правителство, познайте кой пак ще дойде на власт…

 20. Vasil Penchev каза:

  Митът за „10-те мита“ е 11-ия мит ;) . Във всеки от първите 10 мита има истина и неистина – така и с единадесетия =D

 21. Atanas Danailov каза:

  : , . „“ .
  45 .

 22. geladaris каза:

  Блогът на нервната акула

  10 мита за протестите

  А опитът да се делят хората класово е грозен и е част от диктаторските прийоми на тези, които 23 години не си направиха труда да мръднат и на йота от назубрената по съветските университети пропаганда. Протестът няма послания и искания. Грешно. Протестиращите имат много конкретни искания – теренът да се разчисти от бандити, партийна корумпирана номенклатура, дърти ченгета, мутри и неспособни да управляват хора. След това да играем играта по честни правила. А кой ще дойде след това? Ние. Голама част от тези хиляди хора ще потърсят начин да участват в определянето на новите правила и ще се включат в управлението посредство предоставените ни от закона инструменти.
  Отново ще е същото. Грешно, скоро няма да е същото.
  Popraviam- ako ima gospodari I sled mitingite. Iazak za mitngite I sled godinka davai sna4ale, pro4etete ainstain za6to sotsializam I nego li 6te otxvarlite
  Зоя Гергова says:
  юни 21, 2013 в 18:21
  Десните отдавна се бламираха. Единственият им исторически чар е споменът за красивите митинги и тогава отивах да гласувам с китка сини цветя в ръката. Не бива парите и печалбата да редят света! Взаимопомощ, взаимен респект, поделяне с човек в нужда- ето това е истинското и ни прави обединени и заедно не само само в протестите.Партиите са отживелица. Дереджето у нас само го доказва. Повод за разцепление и противопоставяне, и някаква единтификация за тези, които не са наясно със себе си.
  Popraviam- antikomunisti4eskite partii са отживелица. Дереджето у нас само го доказва. Повод за разцепление и противопоставяне, и някаква единтификация за тези, които не са наясно със себе си.

  Boyan says:
  юни 21, 2013 в 15:10
  От всичко, което може да се напише, най-много обичам генерализации, и то безпочвени. Огромна част от протеста са хора на възраст под 30 години, които през 1997 година са били на 15 години в най-добрия случай, а през 1989г. са били в детската градина, пак в най-добрия случай. И протестират, не защото родителите им са протестирали тогава, а защото днес те имат собствено съзнание и се осланят на него в преценката си за света. Протестират и защото Boyan says:
  юни 21, 2013 в 15:10
  От всичко, което може да се напише, най-много обичам генерализации, и то безпочвени. Огромна част от протеста са хора на възраст под 30 години, които през 1997 година са били на 15 години в най-добрия случай, а през 1989г. са били в детската градина, пак в най-добрия случай. И протестират, не защото родителите им са протестирали тогава, а защото днес те имат собствено съзнание и се осланят на него в преценката си за света. Протестират и защото нито през ’89, нито през ’97, техните предшественици са постигнали целта – нормално, демократично общество.
  .
  Odobriavam- bravo boiane Boyan says:
  нито през ’89, нито през ’97, техните предшественици са постигнали целта – нормално, демократично общество.
  I to za6toto ima gospodari a kadero ima gospodari, demokratsiata koiato di6a elementa DOSTOINSTVO – se izpariava pla4e6ta za novi mitingi,
  geladaris

 23. ivan kurdov каза:

  Да правилно- протеста не е на десните, защото в момента нито има сериозно количество десни нито десни партии. Партиите варират от крайнолеви като Атака до разни либерални левичари, като ДСБ, СДС и т.н.
  Пълно е само с някаква левичарска маса и никой реално десен- е няма как като няма нормално количество десни протеста да е десен.

 24. Pingback: Протестират хора основно в София | Златарица

 25. Pingback: Обзор на събитията, ден 8-14 | ПротеститеПротестите

 26. Pingback: 10 мита за ...

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.