Знаеш, че с една власт е приключено, когато

Знаеш, че с една власт е приключено, когато:

Парламентът е непрекъснато отцепен от гражданите посредством огромна жива сила, водоноски и автобуси, периметърът расте непрекъснато до километри, а вечер са затворени цели улици;

Властта си позволява да използва трагичен инцидент и смъртта на млада жена, за да настрои обществото към протестиращите и да делегитимира исканията им;

Властта използва за горното прокуратурата и всички останали институции и механизми, предназначени да служат на гражданите и плащани от тях;

Властта използва един нагъл и жалък опортюнист, за да оцелее и да отпраща чрез него заплахи към непослушните медии, политици и граждани – данъкоплатци.

Властта радостно ръкопляска, когато упоменатият заплашва поименно жени в парламентарна зала;

Властта използа словото на омразата, хулиганските прояви, дребната и едрата престъпност, само и само да се закрепи на власт;

Властта лъже гражданите си, че ще подобри живота им и внушава на най-засегнатите от продължаващата десетилетия бедност, че с фиктивно намаляване на цената на тока и увеличение на пенсии и мачински от по няколко евро те ще заживеят като граждани на другите страни от Европейския Съюз;

Властта лъже нахално, че има външна подкрепа;

Властта лъже нахално, че има вътрешна подкрепа;

Властта лъже и за всичко останало – Газпром, заеми, бюджет, милиарди, зависимости и какво ли още не;

Властта преразказва с обратен знак официалните писма, които получава от чужди посланници;

Властта забранява на хората, живеещи в малки градове или зависими по някакъв начин от нея да протестират посредством феодално-мутренските инструменти, рафинирани 23 години и довели до текущото трагично състояние на голяма част от България;

Властта разделя хората и насажда омраза;

Опозицията липсва, защото ГЕРБ са напълно неадекватни и ненужни както като управляващи, така и като опозиция, а и разликата между тях и БСП е в броя букви в абревиатурата;

Властта сложи за свое лице Делян Пеевски и това така и си остана.

„Власт“ в горния текст е дума, използвана съвсем условно за съвкупността от парламентарно представени партии, политически сателити, бизнес и престъпни кръгове, номенклатура, медийни обръчи, обслужващи анализатори, водещи, социолози, политолози, царе и останалата сволоч.

А дали ще си тръгнат след 45 минути или след 45 месеца е напълно без значение. Свършени са.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

17 Responses to Знаеш, че с една власт е приключено, когато

  1. Jordan Shutelov каза:

    Ясно Послание !!!!!! Браво!!!

  2. entoa каза:

    Браво кукло! :D

  3. Dreamfall каза:

    Всичко казано по-горе е вярно до голяма степен, но за съжаление е – да речем – непълно. Феодално-мутренските инструменти далеч не са това, което спира хората в малките населени места. Просто протестиращите изгубихте PR войната. Причините за това са няколко, но за да ги маркирам съвсем обобщено:

    1. Протестиращите нямат добър слоган за дългата борба. „Оставка“ работи прекрасно за кратка офанзива, но когато искането не се изпълни веднага, самото искане почна да олеква. „Протестират, но не постигат нищо“ е аргумент-убиец на ентусиазъм. В спора „Оставка“ с „Няма пък!“, печели вторият аргумент.

    2. На протеста му липсват политически лидери. Хипстърското войнство с плакатите не е произвело лидери. Непредставеното дясно пространство не е произвело лидери. Кой предава посланията на хората? Някакви хора. Блогъри. Коментатори. Артисти. ((Да не говорим, че техните публични изказвания са .. ами скучни са. Така не се печели поплуярност)). Но така или иначе – какви са тези хора? „Средната класа“. Това вкарва топката точно в желаната от противниковия PR зона. Хората извън „кръговете на протестиращите“ са напълно убедени, че митологичната „средна класа“ – „ония със заплатите“ искат да заграбят властта – притеснения, допълвани от глупостите, които бълват платените медии. Соросоиди, ционисти и т.н. – всичко това с цел да се профанизира протеста, да се причислят целите му към глупостите, които се бълват от страниците на Уикенд и от TV7. Не мисля, че много хора вярват, че протестите са финансирани от Сорос, но след определено количество глупости си склонен да махнеш с ръка и да кажеш „всичко е глупост!“.

    3. Протестите взеха обидната реплика на Монов и ефективно се отъждествиха с нея. „Интернет Лумпен“ стана прозвище, с което – иронично – се наричаха и все още се наричат много протестиращи. Но има уловка. „Лумпен“ все още е обидна дума с негативна конотация, а след като мине малко време, иронията се забравя и остава само несъзнаваната асоциация с обидната дума.

    Мога да продължа и още, но не мисля, че е нужно. Не съм съгласен с финалното заключение – „свършени са“. Паднали са тежко – да. Но се възстановяват с всяка минута, в която протестиращите не ги притискат в ъгъла и не ги нокаутират. Ако им се даде достатъчно време и ако не се започне яросно колективно противостоене на тактиките им, ще успеят да обърнат нещата. Правят го докато ние пишем по блоговете – в началото некомпетентно от страх и притеснения – сега все по-уверено. Защото протестиращите притежават малко ресурси, най-ценния от които е личната мотивация. Силата на протестите винаги е в блицкрига, не във войната на изтощение. Блицкрига до голяма степен пропадна, но не е без значение дали ще си тръгнат след 45 месеца. Трябва да си тръгнат сега. Ако за целта трябва да се счупят (или твърдо-сварят) няколко яйца – така да бъде. В името на омлета.

    • nervousshark каза:

      Благодаря Ви, доктор Енчев.

    • voxy каза:

      @Dreamfall, голяма безсмислица и добре че не си продължил да бълваш още

    • „Dreamfall“ – за 45 секудни посещение на блога ти става моментално ясно че си: 1) мега комплексар 2) софистицирано левичарче стил Гамизов 3) неудачник, който сигурно преживава като трол във всеки смисъл на думата

    • Svetlina каза:

      Брей :) И аз веднъж да се съглася с Dreamfall :)

      Оставката е една съвсем недостатъчна цел и като такава просто не успява да ангажира и таргетира правилните хора. Който толкова много иска промяна, трябва да потърси начин да стигне и до баба ми в Шуменско. А тя на балерини и плакати няма да се върже, тя е била на върха на живата пирамида по време на манифестациите преди сто години.

  4. Dreamfall каза:

    *популярно
    *яростно
    трябва да спра да пиша с краката си

  5. Стоянова каза:

    Аз разбрах,че Иван Костов е приключил с властта,когато от надменен псевдохристиянски истукан се превърна в разговорлив чичка,който много пространно обяснява големите си идеи и загрижеността си за „народа“.Уви,с неговата власт е свършено и вашите опити да реанимирате някакъв“костовизъм с човешко лице“ нищо няма да се постигне.Как не ви дойде на ума,че „десните“ в политиката са не някакви хорица със заплати по 15000 лева/’примерно/и те в мизерна България се имат за „средна класа“.Десните-това са хората,които владеят пазара на труда,капиталистите,а те къде са?Мутрите с чалготеките ,амфетамините и изпраните в апартаменти и хотели пари,това ли ни е „капиталът“?В България няма място за „дясно“ ,защото просто никой и нищо не произвежда,а доматите/най-хубавите на света!/стоят непродадени,защото имаме министри,делегирани там от същите мутри.При всяка власт!
    Впрочем,какво против „Газпром“ имате и против газа като необходим за развитието на икономиката?Откъде да се вземе той,след като стана ясно,че „Набуко “ е опера и нищо друго?И защо ви дойде на ума,че Русия е „комунистическа“?Г-жа Меркел ходи да прави метани на Путин и на китайските „комунисти“ през месец,ама ние-не ,не щем ний вашия комунистически газ,щото сме НЕЗАВИСИМИ!От какво?От тия,дето ни дават пари за „безплатното кафе“ и още по-безплатните тромби ,ли?
    Няма да ме убедите,че след всичко,което ни причини мутрата ББ ,сега за неговия кеф ще свалим Орешарски,та дано да гласуват и за нас!Ха,дано,ама надали!

  6. Rori каза:

    „А дали ще си тръгнат след 45 минути или след 45 месеца е напълно без значение. Свършени са.“
    Глупости на търкалета! Сега БСП-ДПС-АТАКА ще ни го набият за следващите 100г. напред! Само за три месеца до есента! Ще подпишат за Белене, Южен поток и бог знае още какво……. Много им дреме на тях за партията! Много им дреме за държавата и народа! Осъзнайте се! Докато се заканвате, че били свършени те ще ни ебат майките на всички! Те мислят напред в бъдещето, ние не!

  7. neuromantic каза:

    Що за отчаян ум реши да възкреси царя, който изпълзя от криптата си, за да ни озари отново със своята сенилност. Явно цари пълна паника сред комунягите, което издават и подпухналите им от недоспиване и алкохол физиономии.

    Обаче, трябва да им се признае, майстори са на черната магия. Убиха роднините му, изгониха го от страната, а после го върнаха като зомбирана марионетка. И с турския етнос направиха нещо подобно. Първо те осакатяват физически, после купуват душата ти и накрая свършваш като деградирал клоун в техния цирк. Феноменални са.

  8. Pingback: Мръсната игра на властта

  9. георги каза:

    >Опозицията липсва, защото ГЕРБ са напълно неадекватни и ненужни както като управляващи, така и като опозиция, а и разликата между тях и БСП е в броя букви в абревиатурата;

    ами не съм съгласен. герб не са опозиция, те са част от цялото нещо. не може да се говори за разлика между тях и бсп, просто защото те са бсп и бсп са герб и всички заедно са едно и също.

  10. Наблюдателен каза:

    Интересно как когато „красивите, интелигентни и демократични“ (по рефрена на протестите) хора като @Георти Бакалов по-горе бъдат изправени пред мнение, различно от тяхното, веднага забравят за красотата на своята интелигентна демократичност и започват направо с обидите, без да се мъчат с измислянето на контрааргументи. Но пък феновете на Айн Ранд са си лицемерни по природа, така че може би не трябва да се изненадвам.

    В тази връзка, Бакалов, няма да влизам повече в този блог, така че не си прави труда да ми отговаряш.

  11. Б.Павлов каза:

    Уважаема, госпожо Генова,

    Благодаря за чудесния анализ. Но протестите заслужават и поглед към патоса им. Позволете ми да да споделя една постоянна своя тревога:
    Страхувам се, че, докато чакаме комунистите да се замислят и да се покаят, нашите най-искрени и непримирими съмишленици – Едвин Сугарев и Николай Генов може да загинат.

    Нека нито за миг не забравяме подвига им! Нека протестите от днес нататък да бъдат посветени на тези смели българи! Нека призивите към тях да прекратят гладуването и да се присъединят към протеста със словото и фотографиите си да звучат непрестанно!

    Моля ви, всеки според силите си, да помогне за спасението им, защото те са особено нужни на България днес.

    Благодаря ви още веднъж за всичко, което правите за каузата на истината и справедливостта.

    С уважение,
    Боян Павлов

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.