Протестите – митове и легенди, част 3

След двата поста за митовете (част 1 и част 2) около протестите идва и трети. Той е малко по-различен, което беше наложено от промените, настъпили в говоренето, твърденията и научните доказателства по темата в публичното пространство.

Версия 1

Протестиращите са управлявани посредством кемтрейлси. Вярно е. Както потвърди Еленко Ангелов за „24 часа“, небето над София е покрито с тънък слой барий, титан, найлон 12 и парабени под формата на слънцезащитен крем 30ти фактор. Целта – рептилите и техните кръгове да установят контрол над клета майка България.

Протестиращите са неинтелигентни, необразовани и нехубави, ерго – тъпи, прости и грозни. Вярно е. В протеста не участва нито една кандидатка от реалитито Мис България на Капут ТВ, мъжете са масово хилави брадати цайсари и липсва симетрия. Да, най-важното – липсва симетрия.

Баба Пеца ще си купи 5 хляба повече след като и намалят сметката на тока. Вярно. И даже една лютеничка, пакет лукчета и шише веро.

Властта прави всичко възможно за хората и полага огромни усилия за това те да живеят по-добре, а протестиращите само пречат. Вярно е. Питайте който и да е бузлуджанец – тия кебапчета ще се помнят цяла година, с аромат на победа и власт. И лютеничката даже мирише все едно е от почивката с профсъюзна карта през 78ма на Ахтопол. Венсеремос!

Протестът няма искания, няма лидери, няма приближени синдикати, изобщо нищо си няма. Вярно е. За да е легитимен един протест, се назначава водач по профсъюзна линия, който общува с подходящите хора в правителството и МВР. Формулират се кратки и ясни слогани като: „Искаме луканка! Искаме Сашка! Искаме бемве! Искаме на Приморско“, за да може властта да осигури лесно тези неща на лидерите.

Версия 2

Протестиращите са управлявани посредством кемтрейлси. Като оставим несъстоятелността на споменатото твърдение и извиращите въпроси „Ама наистина ли това се публикува във вестник с претенции да е сериозен? Ама наистина ли някой друг освен Гала вярва на Еленко Ангелов? Ама наистина ли редакторът, избрал снимката не знае, че въздушният коридор минава над Дондуков?“, мога да добавя само, че единствените ми познати рептили са ДС кадрите от единствения ми познат кръг Монтерей. Тъжна съдба чака държава, чийто граждани се страхуват от конспирациите, а не от конспираторите.

Протестиращите са неинтелигентни, необразовани и нехубави, ерго – тъпи, прости и грозни. Кой е хубав и кой е грозен съм коментирала вече и аз, и много други хора. От малки майките ни са ни учили, че когато някой няма аргументи – обижда, а после и бие. Все пак не прави чест на Стойнев, чиито съученици са от другата страна на барикадата, нито на Буруджиева, чиито студенти имат съвест, достойнство и морал да излязат срещу лицемерието, лъжата и кражбите. Но може би майките на Стойнев, Буруджиева, Кутев и прочие са ги възпитавали наопаки.

Баба Пеца ще си купи 5 хляба повече след като и намалят сметката на тока. Баба Пеца няма да може да си купи нищо повече, след като си плати сметките. Баба Пеца все така няма да има пари за лекарства, ще мръзне цяла зима и ще чака на внуците си. Само дето тази зима внуците и няма да могат да помагат, защото ще си изгубят работата в стагниращата икономика, ще връщат милиарда, завлечен от кръговете и обръчите зад правителството или ще са емигрирали отвъд океана. Баба Пеца чака цяла година разходката до Бузлуджа, докато нейните връстници от развития свят обикалят света. Здрави.

Властта прави всичко възможно за хората и полага огромни усилия за това те да живеят по-добре, а протестиращите само пречат. Вярно е. Даже хората можем да ги посочим поименно – Василев, Пеевски, Божков, Йосифова, Гоцев, Станишев, Дочоолу, Гочоолу и сие. А милиардът заем ще го връщат и децата ни, заедно с останалите им вересии, реформи отново няма, но пък полицейщината си остава, икономиката се сурка надолу със страшна сила, но пък БКП/БСП имат опит с фалити на държавата. Вервайте ни, знаем какво правим, правили сме го и преди.

Протестът няма искания, няма лидери, няма приближени синдикати, изобщо нищо си няма. Това вече е коментирано многократно за този месец е половина. Искаме незабавна оставка. Глухотата, гарнирана с оперен цикъл от лъжи и клевети единствено допринася управляващите да изглеждат нелепи и жалки, вместо страшни. Така че – оставка.

Тъжно е, че има милиони, наплашени от призрака на цената на тока, несъзнаващи малката, проста истина, че просперитетът идва не от по-ниските цени, а от по-високите доходи. Тъжно е, че цяла една държава вярва фанатично в конспирации, манипулации чрез кемтрейли и психотронни оръжия, Ранът и Сорос и че личната съдба е в ръцете на някой друг – на лошия или на добрия, и все търси спасители и все не е спасен. И никога съдбата не е в твоите си ръце. Тъжно е, че се противопоставят баби и внуци, турци и българи, столица и провинция. Тъжни са конформизмът, страхът, желанието да се снишиш, докато отмине и възрастните мъже, които се продават за сребърници в полза на злото. Преповтаряме историята си и надежда няма – Априлското въстание, милион доносници по соца и хорът, който сее омраза към тези, които се възползват от основното си човешко право на мирен протест.

Най-тъжно е, че тези неща не ни се прожектират от небето върху тънък екран от sun tan lotion, а се раждат сред нас, тровят ни и ни убиват. Надеждата – научени сме да печелим всичко с много учене, труд и търпение, а и не мрем лесно.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

23 Responses to Протестите – митове и легенди, част 3

 1. Манолов каза:

  Добра работа на акулата – тънък сарказъм и отрезвяваща захапка

 2. Hristo Sivov каза:

  какво е кемтрейлси?

 3. Симеон В. каза:

  „Но може би майките на Стойнев, Буруджиева, Кутев и прочие са ги възпитавали наопаки.“

  За майките не знам, но за бащата на Буруджиева съм сигурен.

 4. Стоянова каза:

  Не видях много-много възпитани на площада,но някои си бяха пияни.Ама то нали „пиянството на един народ“-какво да му придирящ.Знаете,ей такива „невъоръжени и миролюбиви „като някои от вас,които с голи ръце изкъртиха плочките от Оборище/какви е деца раждала,ражда и сега…и т.н./какво точно им се случва в други,по-демократични страни от нашата.Много добре знаете.Следващият път се постарайте да ни убедите нас,които сме гладни,да последваме вас-нахранените и „невъоръжените“,да гласуваме.За ВАС!Ха дано,ама надали.И следващият път няма да е скоро.Баста!Този филм сме го гледали,и се взехме поуките от него!

 5. Стоянова каза:

  И.впрочем,защо да не вземат заем,за да нахранят някои гладни?!Това,че вие се чудите какво гурме да извъртите,знаете ли какво е глад?!И аз не зная,но всеки ден виждам хора,за които 2 лева са много пари!Дългове имат всички държави,само нашата трябва да е с 3% дефицит !Онова подобие на човек,и другото мутро-подобие нали така станаха „отличници“!Браво,добре ги морите!Да измрат хората,да остане територията.И някои „красиви и интелигентни“ на нея.

 6. Лумпен каза:

  Стоянова, дръжте се, взимам едно заемче и идвам да ви нахраня.

 7. Тодор каза:

  Ама как и е лепнал граватара на Стоянова, направо не е истина…
  :)

 8. гурме девойка каза:

  последно стоянова гладна ли е или не е гладна? щото първо беше гладна, после каза, че не знае що е глад…. объркана съм, а и пунктуацията й не помага в случая :(

 9. petko каза:

  Говорели си две овце:
  – Мисля,че хората ни използват само за да ни стрижат, доят и изядат децата ни, казала едната
  – еей, писна ми от твоите песимистични теории за конспирация, виж цялото стадо ти се смее.

 10. Стоянова каза:

  Така е,Петко,аман от конспиративни теории!Ама пък какви хубави и интелигентни овчари си имаме!Че някои и по цици ходят!

 11. Стоянова каза:

  Спокойно,маце,сама се храня.От 20 години съм свободна и независима и на пълна самоиздръжка.Свободен човек съм!По вашите критерии-десен.Което не значи,че имам НПО,чакащо пари отнякъде,за да прави „революции“.Кажете на чичко Сорос от мен thank you/аз казвам благодаря/,и без неговите кинти съм ОК.Впрочем,благодаря,че вече не ме триеш.Но,виждаш,Рамаданчо така или иначе не влезе-не се дължи на моята вражеска провокация!

  • nervousshark каза:

   Ако Ви трия, е заради липсата на възпитание, а не заради политическите Ви възгледи. „Маце“ не е най-адекватното обръщение към човек, когото нито познавате, нито знаете какъв е, а и най-вероятно е по-възрастен от Вас. Считайте това за предупреждение.
   Ако не понасям нещо, то това е арогантната и агресивна простотия, за която хората си мислят, че е ненаказана и разрешена, само защото е анонимна.

  • neuromantic каза:

   Благодаря ли казваш, или спасибо?

   Сорос явно е новото плашило на империализъма. Като изчезна Костов…

 12. Ата каза:

  Да, ние сме тъпи, смачкани и неориентирани! Не е ВЯРНО! Властимащите въртят лопатата: ако протестираш си подкупен, ако не протестираш си купен! Винаги властващите са гледали на народа както хищниците на стадо. Справедливост няма, има природни закони и такива измислени от и за хората. Айнщайн е казал преди 90г:“…човечеството върви срещу собствената си еволюция и това ще доведе до революционни промени..“

 13. Стоянова каза:

  Онези постове ги изтрихте не заради непристойния ми език,а заради факта,че не се изказах особено положително за ИК и делата му.Нищо просташко нямаше в тях.Впрочем,нямам намерение повече да дразня Вашата компания от красиви и инетелигентни/по цици или облечени с плакати/Само знайте,че самообявавайки се за „върха на сладоледа“,както беше преди време израза,трябва да Ви е ясно,че всеки човек е ценен-даже не толкова красивите и интелигентните.И те решават изборите.Ваш проблем е,дали ще ги оставите в лапите на „Атака“,.Именно политическото високомерие ражда такива чудовища,а после се питаме откъде са се пръкнали.От бедността и от скудоумието на останалите.Впрочем,Вие сте ми симпатични,/иначе не бих Ви писала/,защото искате да си отвуювате държавата.Само че това не става с пърформанси.Моите деца отдавна ги посъветвах да си потърсят по-уютно от социална гледна точка място.Да оставят тази прекрасна родна земя,населена с….българи.Известно е,че дори в чужбина теглим едни от други.
  Събраните за моята прехрана средства,моля,раздайте на социални домове за деца.

  • Stefan Stefanov каза:

   Ееееее…все някой друг да вади картофите от огъня…..За сведение-пърформънсите раждат свободния дух…той от своя страна-промяната тук,
   колкото и неуютно от социална гледна точка да е това място….
   Аз също съм „десен“…

  • marapodrobnata каза:

   Т.е до колкото разбирам правилно, вие ние съветвате да не се борим, а просто да си ходим в чужбина?
   Няма лошо и съм съгласна с вас! Права сте и за друго – всеки е важен. По този причина ми обидно както всички тези писания за червени боклуци, така и от определенията за пияни и подкупени протестиращи.
   Проблемът е че от страната няма да се изнесат бедните и гладните, а тези перформънсите. Тогава остава въпросът всъщност от къде да идват парите за социални помощи. Може би от безобразно богатите и лъжливи политици? Може би, ама на дали.

 14. todor kostadinov каза:

  krayno vreme e platenite ot gerb lumpeni da se skriyat

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.