Уродливите изчадия на българската политика

„Атака“ е най-уродливото отроче от десетките такива изчадия, пръкнали се от също толкова уродливата ни политическа система. РЗС, ДПС, ВМРО, потъналите в небитието ОКЗНИ, Български Бизнес Блок, Лидер и прочие са креатури на система, която е мимкриралото продължение на една предишна такава, в която властта се крепеше върху страх, шантажи и сложна структура от постове.

Преди 21 години отдела на ДС, който отговаряше за малцинствата роди триглавата ламя ДПС, ОКЗНИ и ВМРО, като целта беше българските етнически малцинства да не гласуват за възникналата демократична опозиция. В течение на годините първата партия, управлявана от Ахмед Доган успя да се намести в политическия живот като „балансьор“, разбирай търговец на власт и влияние, продаде интересите на собствения си електорат, като ги остави да тънат в нищета, неграмотност и да нижат тютюн през 21ви век, създаде си обръчи от фирми и управляваща прослойка от ояли се клептократи.

Поради изброеното всеки нормален електорат би се отдръпнал от представляващите го, освен ако не се чувства изплашен, заплашен и не намира опора единствено в тези, които го насъскват против онези другите, различните, с които няма да можем да делим едно село, един град, една държава.

ОКЗНИ изигра своята роля преди първите демократични избори, когато другаря Първанов вееше българското знаме без срам, скандирайки против връщането на имената на турците и ромите. След това се появи Атака, по образ и подобие на ОКЗНИ и ВМРО и като скачен съд на ДПС – едните плашеха отрудените хорица с крадливите главатари от ДПС, които прокарват политиките на Истанбул, другите плашеха отрудените хорица с бандюгите от Атака, които ще нахлуят в селата им и ще ги напъдят пак към Турция, ще им сменят имената и ще им вземат работата.

В края на пролетта на 2011 година почти за всички стана ясно, че правителството на ГЕРБ е неуспешно, водените политики не успяват да извадят страната от кризата, да променят структурата на икономиката, здравеопазването и осигурителната система загиват и търговците на власт и влияние наостриха уши.

Започнаха се сметките и комбинациите, в които винаги трябва да имаме 2-3-4 малки парламентарни групи, които да подменят вота и да участват в безпринципни коалиции, едни други партийки и сдружения, които да разсейват гласовете и едни трети, които да обират вота на лумпенизираното и неграмотно население.

Атака и ДПС започнаха да си подават топката, само че този път нещата загрубяха.

Да се напада молитвен дом на Свидетели на Йехова? Да се атакуват хора по време на молитва и да се палят религиозни символи? Да се бият ромски семейства с малки деца? Да се убиват гей хора в парка?

Мисля, че достатъчно търпяхме политическата търговия, комбинациите, покупко-продажбата на политици, овчедушието на медиите, бездействието на полицията, дискриминацията, речта на омразата и насилието в парламента и от министър председателя, кьопавия Наказателен Кодекс, инертността на съда, недосегаемите политически лидери като Волен Сидеров, мълчащите лидери на големите политически партии, вилнеещите банди нацисти по улиците и СТРАХА.

Бяхме готови да гълатаме корупцията, бирите, златевците и енергията заедно с жабетата, но не сме готови да се пали, бие и убива, само защото някой е от друг етнос, религия, сексуалност или е с увреждане.

В 21 век аз бих ги попитала същите тези „политически играчи“, уродите на политическата ни система – заслужава ли си насилието, момчета и момичета? Вкусна ли е властта след това? А на какво има вкус?

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

21 Responses to Уродливите изчадия на българската политика

 1. Eneya каза:

  Хубав текст, но колко души, които мислят така сме пред мониторите и колко хора бяха на място, да бият, крещят, псуват, заплашват и тормозят?

 2. Makedonski... каза:

  Акуло, то и много толерантност миличка не е на добре. Да си озлобен патриотар е толкова нелепо, колкото и да си наивно дете-обичливо, дето със звезди в очите проповядва мир, любов и безплатен секс.
  От толкова поборници за човешки права накрая бг малцинството ще си остане по резервати. Не е луд тоя дето дава баницата, нито тоя дето я яде. Луд е тоя, дето не се дорежда до нея. Разбирам мангалите с по 8 детски, помощи, социални придобивки и т.н.. Как по цял ден да не се множиш като всичко ти е наготово така? Като бонус по 50 лева за избори. В тоя ред на мисли, Боко Тиквата отново им плаща на калпак, а не предприеме никакви мерки за разселване/интеграция.

  За турската подлога Сидеров няма да коментирам. Всеки вече го видя това газирано националистче, дето цели 2 години мълча като женска полова подробност. Или за „патриотите“ дето се си търсят врагове, барем да оправдаят собствената си социална непригодност. Ама за педалите и сектантите обясни ми защо да ми пука? Сериозно. Ок, ще преживееш чавето, ако стане анално податливо, ама като участва в групова самоубийство…къде ще ти отиде мисионерската толерантност тогава?

  • nervousshark каза:

   О, повярвай ми, нито съм дете, нито съм толерантна, особено днес и с удоволствие бих хвърлила един здрав бой на всеки един селски лумпено – кретен.

   • Makedonski... каза:

    Говорих принципно за тази добродушна порода. Изобщо не съм искал да ти идва снизходително това „дете“.

    Аз не съм за бойщата. Излишната кръв и насилие ми действа много първобитно. Нека да са патрони. И за да ги пестим…ще редим един зад друг „жертвите“, било комунисти, било янета.
    Когато на националистите им свършат враговете, очаквам да се захванат с жените в българската армия, че петнят бойната й слава.

 3. Деян Николов каза:

  „…но не сме готови да се пали, бие и убива, само защото някой е от друг етнос, религия, сексуалност или е с увреждане…“ – ВСЕ ОЩЕ не сме! За съжаление и това време идва.

 4. Eneya каза:

  В този ред на мисли, идеята на Светла да се иде до джамията и да се остави по цвете в протест на изстъплението днес ми харесва, много.
  http://www.facebook.com/event.php?eid=214767661881549

 5. teo каза:

  Проблемът е, че властта и след това е вкусна и има вкус, на каквото винаги има вкус, с кръв или без: „I’m better than you/them“. Толерантността и равноправието нямат такъв вкус, за няколкол от молещите се днес са имали вкус на кръв, но собствената им… Малка, но много значима разлика.

 6. Dinka каза:

  „…които прокарват политиките на Истанбул…“
  И какви са политиките на Истанбул? Ами тези на Анкара дали са същите?

  Хайде поне, като говорим за някои неща да знаем елементарни работи, а? Щото Истанбул не е столица на Турция от има-няма бая годинки… И единствената политика, която води Истанбул е политика в областта на туризма и културното наследство. Tamam?

  • Makedonski... каза:

   Вярвам, че на най-големите екскурзианти в Турция – кюрдите бая им пука за семантичния анализ на „Истамбул“, „Анкара“. Какво по-голямо културно наследство да лишиш един етнос от съществуваща държава. И не визирам нас.

   Хайде да не говорим за такава политика на туризъм и междусъседско добруване? ;) Че туко виж, без да искат, пак са ни припознали….като Кипър.

   • Знаете ли, че името на Истанбул всъщност идва от гръцки и означава „в града“, „стин поли“ (στην πόλη), само че „п“ то се озвучава в „б“, защото гърците не могат да казват „п“ след „н“ :-)

  • findley каза:

   Най-обичаме да се заяждаме на дребно, ама за по-голямото имаш ли какво да кажеш? Ако не, по-добре си мълчи.

  • nervousshark каза:

   Истанбул е символ на имперските начало,а Анкара – на съвременна, светска Турция.

 7. Dinka каза:

  @nervousshark Нямах никакво намерение да се заяждам, а просто да уточним. Защото, когато видя някой да говори за „интересите на Истанбул“, каквото и да каже повече (или да се опита да каже) – не го слушам. И знаеш ли защо? Защото с нищо не ми е по-различен от тия въртоглавци, които днес пред джамията се правеха на „мъже“.

  Да, за разлика от предното, сегашното правителство на Турция е малко по-агресивно във външната си политика, но това е съвсем нормално. Винаги, когато в Турция има демократични избори – винаги идват ислямистите на власт. До следващия военен преврат. И после колелото пак се завърта. И така – от Мустафа Кемал – та до днешни дни.

  Останалите компетентни писатели няма смисъл да ги коментирам. Те, с написаното от тях, говорят сами за себе си, както за прекрасните им познания по история, така и за отличните си резултати на матурата по Български език.

  Мир на всички!

 8. Иван каза:

  Прекрасна статия, всеки ред радва. (: !

 9. kassitra каза:

  Мен пък никой ред не ме радва, защото е абсолютна истина. А това е толкова….безнадеждно.
  Имам идея – за създаване на „платформа“, в която да се чува и вижда кой какво, защо и как прави. За нередни неща, за незаконни. За създаване на възможност да се сезира институция, която ще реагира. Не- българска, както се сещате.
  Един вид- блогърски омбудсман.Различен от медия, личен блог или мнение на анонимен дришльо в някой блог.
  Защото първото условие една позиция да бъде чута,е да не бъде анонимна и да не е продиктувана от страх или тъпота. Това правят всички партийни и др. лайнари.
  А според мен властта на тия не им мирише никак – те просто отдавна нямат сетива.

 10. Антоанета Ангелова каза:

  След като така добре охарактеризира политиците ни, защо Атака е най уродлива?
  Всички обещават, а като ги изберем, ограбват народа и продават България.
  Аз пък мисля, че ДПС е най уродливата партия! Те не зачитат дори българския език! Да не говорим за законите. Искат привилегии защото не са българи!
  Ако имаше свестни български политици, нямаше да има Атаката нито ДПС.
  От тях просто никой нямаше да има нужда.

  • Eneya каза:

   Какви са тези специални привилегии?
   Защото ми е писнало първата реакция към всяка дадена група, да бъде, че искали специални права.

   Можеш ли да дадеш примери за тези специални права и да покажеш, че така ще имат ПОВЕЧЕ права, които другите хора нямат?

   Атака е най-уродлива, защото е национализирана до степен фашизъм (хитлеризъм). Защо фашизмът (хитлеризмът) е най-уродлив, можеш да погледнеш в учебниците по история.
   Идеите на Атака не съдържат икономически или социални решения на проблеми (безработица, необразованост, ниски заплати, инфлация, неприлагане на закони, дискриминация, злоупотреби с власт и привилегии и пр.).
   Не. Те и конят на който са дошли са основно в обясняване как еди-коя-си група им е абсолютно виновна за всички проблеми, гарнирано с патриотизъм.

   Не мисля, че някой тук е казвал, че Атака са единствената уродлива партия, просто, че печелят надпреварата по уродливост, което е впечатляващо, като се вземе предвид конкуренцията.
   So… fuck them and fuck the horse they came onto.

   • Антоанета Ангелова каза:

    Аз живея в община Ветово. Кмет на общината е доктор Рейхан Хабил. Избран е от ДПС. Осъден е за кражба в големи размери от фондовете за бедствия и аварии. Ханаха го с подкуп. Въпреки това продължава да е кмет и сигуно на следващите избори пак ще го изберат. Наложи ми се да се объна към него за да защити правата ми. Не си мръдна пръста. Този турчин ме накара да мисля, че идеите на Атака не са лоши. Да ти кажа когато нещата са на твоя гръб и за твоя сметка, виждаш по добре проблемите. Уви и решенията, който по принцип би отхвърлил ти се виждат приемливи. За това Атака ми е по симпатична от ДПС.
    ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЛЯТ НА ПОЧТЕНИ И ПРЕСТЪПНИЦИ! На кого му отърва такова деление?

    • Eneya каза:

     Добре, осъзнаваш, че си противоречиш, надявам се.
     1. Говориш за ЕДИН човек, който е престъпник.
     Прболемът не е, че е престъпник, защото е мохамеданин, а защото държавата е позволила човек с досие и присъда да заеме позицията.
     В случаят хвърляш камъни по погрешното дърво.

     2. Не си е свършил работата както трябва не защото е мохамеданин, а по описаните от теб по-горе причини, защото е некореткен човек, приел е подкуп и т.н.
     Отново, проблемът е, че не си върши работата, а не от религиозната му принадлежност.

     Интересно ми е, защо веднъж някой не започне да храни някой депутат за некадърност с „тоя скапан християнин“… сигурно защото сме достатъчно наясно, че религията няма отношение към това как един човек си върши работата и дали е добър човек или не.

     Атака не предлага решения на проблемите, просто стоварва вината за някакви проблеми на удобна група.
     Защото ако проблемът беше с религията, нямаше да има такива кметове християни или не-мохамедани. Да споменавам ли „Клетото Създание“ Масларова, че емпатията, адекватността и човещината не са вързани нито за нечия матка, нито за етническата му принадлежност, нито пък за религиозните му убеждения или ви се изясни?

     • Антоанета Ангелова каза:

      ДПС просто използва религията и страховете на хората за ги манипулира. Както между впрочем правят и всички останали партии.
      Рейхан Хабил е избран по запоповед на ДПС.
      Мюсюлманите гласуват за него под строй!
      Сигурна съм, че ако бях мюсюлманка и член на ДПС, той много усърдно щеше да си свъши работата. Той не е един човек, той е ДПС. Те са му дали власта да „коли и беси“. Не ги интересува какви престъпления върши. Дойдат ли избори се дава команда да гласуват за Рейхан Хабил. И го избират мандат след мандат. Толкова ли няма друг мюсюлманин, който да е достоен да стане кмет?
      ДПС се подиграва на всички почтени хора!
      Това си е провокация. Една от многото. Жалко че само Атака вижда това.

 11. Ангел Мирчев каза:

  Ангел Мирчев, Българин
  28.06.2013

  Извинете ме, късно ви открих. Момичета и момчета, мислете и действайте за да отстраните слугата на Русия в България – Държавна Сигурност/ДС/, която роди Доган, Сидеров, Гоце и мноооого други. Те управляват България от 1944 до днес, а това значи че Русия управлява България. МОЛЯ ви, мислете и действайте. Не го ли направите вие, младите, тежко и горко на България. А аз съм стар и без зъби.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.