В петък пред джамията

В петък смятам да бъда пред джамията. За всеки случай.

В публичното пространство, непотвърдени, циркулират слухове, че тогава отново ще се съберат там лумпените от парламентарно представената партия „Атака“. Както стана ясно, Софийска община дава без проблем разрешение на всякакви противоконституционни мероприятия и сбирки като Луков марш и протести против молещи се, а полицията не си мърда пръста, за да предпази Свидетелите на Йехова, молещите се пред джамията и всякакви други групи граждани, които са нападнати, малтретирани и бити.

Правителството в лицето на министър председателя и вице-премиера не даде никакъв сигнал към обществото, че случилото се е абсолютно недопустимо, а арестуваните нападатели бяха пуснати с обвинение в хулиганство, а не по чл. 162 и 163, както между впрочем се случва всеки път – и нападението в Бургас, и нападенията над прайд парадите не бяха санкционирани по начин, който да осъди престъпленията от омраза и да покаже воля от управляващите, медиите и обществените лидери за борба с тях.

Явно трябва да се пазим сами и сами да покажем, че подобни действия няма да бъдат допускани повече, така че ще ида пред Баня Баши.

И се надявам това, което се случи да е шамар за събуждане на всички, които проспаха последните 10 години, в които Атака влезе два пъти в парламента, в СОС влезе скинар, а управлението на държавата е в ръцете на ГЕРБ с гласовете на същата тази Атака.

П.С. Много мои приятели, познати и непознати застанаха до мен, когато същите уроди мятаха камъни и молотовки по мен. Мисля, че това е единствения правилен начин да се даде отпор на лумпенщината и ненаказаната престъпност.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

47 Responses to В петък пред джамията

 1. Събина каза:

  дай да кажем час? 16?

 2. nervousshark каза:

  Ами в петък стана в 13.00 „сблъсъка“, Атака не вярвам да обяви официално час, но е вероятно да са по същото време там.

 3. Трябват ви по – едри момчета да ви пазят. Да дойда и аз?

 4. teto каза:

  Хора без работа сте вие…

 5. данаил каза:

  teto, ти обаче очевидно имаш работа – колко двулевки ти плащат, за да седиш да дращиш коментари?

 6. Милена каза:

  Петъчната молитва на мюсюлманите започва в 13.24 часа, значи преди това се събират мюсюлманите там…

 7. plamenshopov каза:

  трябва ли да се носи нещо определено ; факли ,бели качулки?!

 8. Сандо каза:

  Мисля, че Нервната акула дава в случая най-доброто предложение за противопоставяне на нацитата. След като те показаха силата на наглостта и безочието си, честните хора трябва да отвърнат, противопоставяйки им се телом и духом. Една жива верига в защита на мохамеданите около тяхната джамия би било най-красноречивото доказателство за толерантност към религиите и за подкрепа на онеправданите вярващи. Дори и Атака да не са там, пак би било хубаво хората да покажат с присъствието си желание за толерантност и солидарност. Защото това е истински демократична позиция, която несъмнено ще извика у хората човешкото и доброто.

  По същия начин се разпали и факелът на задружния протест по време на Възродителния поцес, а също и през Жанвиденовата зима на 1997г. – хората се чувстват обединени, когато трябва да се даде отпор на несправедливото насилие. Тогава символът на свободата подейства срещу комунистите, дано пък сега този принцип подейства и срещу нацистите.

  • niki каза:

   хората се чувстват обединени, когато трябва да се даде отпор на несправедливото …….pravilno

 9. Pingback: Реакция към расизма | Кутията за всичко

 10. Евгения каза:

  Супер предложение. Дано да имам възможност да се присъединя!

 11. Стойчо каза:

  Между другото – обадете се в общината да ви разрешат събирането. Да бъдем реалисти. Защото познайте кой ще излезе виновен за сбиването …

 12. Bain каза:

  С цялото възможно уважение, приятел, няма лошо да се спират такива протести. Но замислял ли си се, ама наистина добре, какво ще стане, ако се забрани Луковия марш? Това е като да се опиташ да свиеш на питбул любимия кокал. Резултатите ще бъдат много, много лоши – ксенофоби винаги ще има. Ако не ги оставиш да протестират, и да празнуват своите си неща, те ще избухнат в прояви на случайно насилие където и да е било – а това няма да се хареса на никого. Lets face it, taking something they like away of them won’t change their personality, or stop it in any way, it might only make it worse.

 13. Pingback: В петък пред джамията : .: Sabina's Personal :.

 14. Албена каза:

  Съжалявам, че няма как да се присъединя. Дано няма пострадали. Стискам палци всичко да мине наред.

 15. Belomore каза:

  С неизбежния риск да бъда криворазбран, налага се да отбележа една малка подробност – Луков марш може и да е укорим от една или друга морално-етическа, обществена или историческа гледна точка, но е изцяло несравним с простотията на воленовия пишман ПР.

  Луковият марш, доколкото разбрах от медиите, е преминал без провокации, изстъпления или противоконституционни призиви, при прилична организация, целяща именно да няма провокации и изстъпления.
  Т.е. формално нарушение на закона няма, докато воленовата тъпотия очевидно е била планирана да бъде именно това, което и стана – кичозна просташка провокация в демонстративно нарушение на всички приложими законови норми.

  Именно затова е редно да разграничаваме случките, защото поставянето им под един знаменател може да е допустимо от определена обществена позиция, но от гледна точка на закона и обществения ред е просто некоректно.

  И също именно затова е редно съответните копрофаги от Атака да си отнесат предвидените от закона мерки без никакво снизхождение, а, ако това не се случи, ще бъде също толкова значима провокация към обществото колкото самата петъчна простотия.

 16. вересиите каза:

  Ако поне можехте да си замаскирате промитите мозъци, то щяхте да направите жива верига в Красна поляна преди няколко години, когато милите и онеправдани мургави братя скочиха с брадви и ножове на 50-60 годишните жители(до един скинари, вероятно) в този район и викаха по улиците „смърт за българите“. Тогава нямаше човешки права, престъпления от омраза и „пасивна“ полиция, нали?
  От гузна съвест, поне за декорация на фалшивото Ви демократично мислене, може би щяхте да поднесете цвете за жертвите от Батак(които сигурно също са били скинари и са си го заслужили). Но не; конете с капаци се мислят за мислещи(?!) и свободни създания с оригинално и „модерно“ съзнание и ще са солидарни с 2-3-ма набити мюсюлмани. Те са единствените жертви в тая държава, дядото с катетър, пребит от деградирали утрепки в собствения си имот неотдавна, не заслужава съпричастност. И той е скинар и атакист, сигурно.
  Луков е защитил цял регион на нашата карта, което е дълг за всички армейски части по света…рискували са си живота, за да могат мамините модерни деца днес да плюскат дюнери, друсат и демонстрират невежество или презрение към минали събития.
  Покажете…как беше…демократичност и антитоталитарност и ми изтрийте „скинарското“, атакистко(нищо, че не ги подкрепям) и немодерно мнение. :)
  Ще ви разочаровам, като ви просветля, че в СОС скинари няма, тъй както Слави Трифонов и хората на химиотерапия също не са скинари, въпреки липсата на коса.
  Със здраве, въпреки необоснованата ви злоба към процеси, от които и грам не осмисляте.

 17. Стойчо каза:

  Вересиите, я си се върни на другия ни блог (http://komitata.blogspot.com) – не давам анонимните ти коментари да ги пишеш по чужди блогове!

 18. виктория каза:

  Чудесно предложение! Молитвата мисля че е в 13 часа. Може да направим нещо като флаш моб – всички с дюнери пред джамията. Нали Бате каза, че дюнерджийниците ни пазят етническия мир. :)
  Ако мога и аз ще дойда. Но флаш мобът трябва да стане около молитвата.

 19. Psychoza каза:

  Защитавайте радикалистите. Когато настъпи часа ще ви смачкат като червеи. Продължавайте в същия дух и вашата демокрация ще ви направи роби!

 20. Psychoza каза:

  Към автора:
  полицията не си мърда пръста, за да предпази Свидетелите на Йехова, молещите се пред джамията и всякакви други групи граждани, които са нападнати, малтретирани и бити.
  Днес бяхте ли там? Видяхте ли колко полиция имаше? А при самия сблъсък какво повтаряха мюсюлманите – браво на българската полиция, тука има демокрация.
  Бла бла бла. А за ножовете, които са извадили мюсюлманите какво ще кажете? Защо носят тези оръжия, нали уж и те са демократични.
  Хора, вие не разбрахте ли, че те НЕ искат нашата толерантност, не искат нашата демокрация, а искат да подчинят всички. То така и става като гледам. Защото робството има много измерения.

 21. Pingback: В петък в обедната : .: Sabina's Personal :.

 22. Lina каза:

  Еййй, що хейт броди по българските улици/домейни..
  Има ли значение дали е демокрация, дали е Бойко или който и да е. Важно е как се чуства човек, като прекрачва прага на къщата си, защото ни Болен, ни Волен му трака ауспуха на колата за малкия народ. Демек. Ние сами си градим демокрацията. На теб ако не ти харесва, че съседа пуска силно музика, не значи, че си цвете за мирисане – може даже да си си оставил хубаво напоените обувки отвън и същия съсед, който плюеш, когато ти се отвори възможност, да иска да те смачка от бой, когато се прибира вкъщи.

  Сега multiply същия пример за религия, сексуалност, (без)паричие, мода, мнение.
  Да имам и „великата“ държава с невероятната история, която не може да отгледа повече от две-три деца, които имат някаква идея какво значи думата „толерантност.“
  Или ако това е прекалено далечно значение или прекалено високо ниво на изказ за „великия народ“, то вероятно приказката за „Защо ми гледаш в чинията, гледай си само в твоята“, може да докосне някоя все още набръздена гънка в мозъчната кухина.

  Защо е толкова трудно баси?!

  Оф, чакайте, че и аз го ударих на хейт.. :]

  п.с. Сега да не ми скочи някои на веждите и да се хване за единственото нещо в поста, което е не толкова логично, а именно това за демокрацията. Много добре знам, че няма да издържа в държава без демокрация, няма нужда сега да ми обяснявате как се чуствам и какво е било време оно. ;]

  • Lina каза:

   Ох, прииска ми се да поясня, че коментарът ми се отнася основно за някои (няма да споменавам) коментиращи… Че от придошла емоционалност, не можах да поясня разни елементи.

 23. Sunay каза:

  Винаги съм знаел,че не е възможно всички българи да са толкова неграмотни…..Искам да благодаря на всички българи които подкрепиха мюсюлманите от Софийската джамия.Един католически свещенник от Къолн в спомените си от края на Втората Световната война пише така:……когато нацистите дойдоха на власт си казах,какво пък някаква партия това не е работа на църквата,когато изгориха синагогата си казах,че това е друга религия не ме интересува,когато арестуваха съседа ми евреин,си казах,че сигурно има за какво,когато обаче ме арестуваха….престанах да мисля,съжалих не себе си а цяла Германия…защото вече знаех какво следва,че вероятно мнозина са мислели точно като мен…..

 24. Styfy каза:

  Ето това тук е представителна извадка на българското общество – много джафкане никакви резултати

  първо нека признаем че мястото на молитвата е в храма – бил той джамия, църква катедрала или синагога – какво ми правят „мохамеданите“ насред улицата опънали килими всеки петък??? да си наемат зала или да си построят джамия някъде която да ги побира – аз по тази улица минавам и не желая да заобикалям разни турски ислямисти… по лошо аз имам приятели мюсулмани, които са от арабския свят и те жестоко беснеят че ходжата джафка на турски… ама какво да се чудиш то новини на турски си имаме по телевизията, вероятно догодина ще има и на цигански

  Евала на Сидеров че поне е „хвърлил първия камък“ – жалко че е прекалено прост и не знае кого и как да оцели

  а на всички мохамедано любители нека напомня че колкото и да се правят на модерни и отворени в мисленето си колкото и да се правят на либерални антиксенофоби когато в България избухне първата кола бомба и загинат тяхни роднини друга песен ще запеят

  поздрави и дано съм в грешка

 25. Sunay каза:

  Велизар Енчев,въобще не е в час или откровено лъже.Мюсюлманите си организираха терористичен акт,срещу миряните от Атака които случайно са минавали покрай джамията или да кажем ,че са оглеждали историческите забележителности на София.Открай време е извесно,че са любители на среднивековната архитектура.Но зловещите мюсюлмани съзряли нещо съмнително в поведението на иначе смирените миряни от Атака и набързо организирали Второто Баташко клане.Но тяхната наглост не спряла до там.Техен преставител веднага организирал покушение над ледера на Атака Волен Сидеров в някаде във фойето на БНР/преставяте ли си?/.След неуспешния опит за покушение изведнъж в момент на просветление/обикновено е така с богоизбраните/ Сидеров сътвори такава теория,че тия от сайта за съвременни теории на конспирацията сякаш изглеждаха като първолачета на фона Спасителя.Тази глупост за скачените съдове даже и аз не разбрах,понеже съм с 4-ти завършен клас и няма как да знам.Сега разбрах,това се учело в 5-ти клас.Изпратих е-меил в Кембридж в Департамента по квантова механика.Да са живи и здрави момчета,/знаете Бойко и тях може да закрие/,като разбраха ,че съм стараната на спасяващия от исляма България.,веднага им светна.Обясниха ми,че това не е свързано с физиката а с метафората,че когато рейтинга на един политик пада,другия му помага.Като организира благотворително мероприятие като например да спасим България от извънземните от Планета Артакс312.Това не е важно,важното е че в крайна сметка ще намалят звука на тонколоните,очаквам с нетърпение следващия месец въобще да ги махнат.Твърди се,че извънземните предпочитали джамията именно заради това.Остави това,то не е интересно,голямата новина е един ми каза,намаляването на звука от тонколоните ще баде правопропорцинално на цените на тока,бензина и данъците.Бог да богослови Атака!Кажете кога е следващия митинг да дойда и аз……..

  • Милена-Иршад каза:

   Така е, Сунай – важното е да изгоним извънземните! Пък дори и да вдигнат цените (отново)…

   • Sunay каза:

    След като държавата ни лиши от хляб,да се лишим и от зрелища казваш…

    • Милена-Иршад каза:

     не смея да го кажа – милата държава поне това ни дава – зрелища колкото щеш…

 26. Ивайло Велев каза:

  Точно така! В една олигархия, каквато е България, делото на гражданите е дело на самите граждани.
  За да бъдем адекватни в тази ситуация и за да избегнем манипулирането, трябва да си дадем сметка за целите на този фарс и за същината на проблема.
  Сидеров и компания се нуждаят от спешно мобилизиране на лумпенизирания си, объркан и много гневен електорат.
  Доган и компания се нуждаят не по-малко от мобилизиране на вече доста разочарования и разколебан, но и доста наплашен и не много склонен към аналитично и критично мислене електорат.
  И двете компании си напомпват електоратите взаимно. И това това ни най-малко не е случайно.
  И двете формации са с горе долу едни и същи създатели и са подчертано клиентелистки, за сметка на произвеждането на политика.
  И двете бламират успешно българската демокрация и разчитат на „крепостни“ електорати, зависими от тях емоционално и често материално (това е валидно с особена сила за ДПС, чието съществуване е и в нарушение на конституцията).
  Ето, това е същината на проблема!
  Реагирайки с емоция, която да предизвикава, съответно и обратна такава, ние правим точно това, което сценаристите очакват от нас. Те имат нужда от една наситено емоционална среда!
  Нужно е спокойно демонстриране на гражданска солидарност с мюсюлманите, относно правото им да изповядват спокойно религията си.
  Те от своя страна, трябва да помислят как да не пречат на другите и да не дават поводи за провокации. И ще бъде най-добре да поискат съдействие от гражданското общество за целта.
  Това, което е най-необходимо в дългосрочен план обаче е да започнем да правим информиран избор за изборна подкрепа и да се мобилизираме за масово гласуване, което да вкарва в парламента две напълно зависими от общественото мнение политически сили!
  Абсолютно необходимо е и да създадем постепенно култура на гражданска солидарност, която да включва всички обществени групи, обособени по религиозен, социален и етнически признак!
  Само така нещата ще започнат да си идват по местата и тези „актьори“, създадени от морално уродливата ни действителност ще изчезнат от сцената на живота ни.

 27. Sunay каза:

  Воелен Сидеров трябва да бъде избран за финансов министър на България пожизнено-най-малко.След като Спасителя на България е изнамерил такава ефективна финансова схема най-малкото заслужава Нобеловата награда по Икономика,той без това по рождение заслужава Нобеловата награда за Мир.Казват,че Атака е маргинална и лумпенизирана партия-това е нагла лъжа.Сидеров отдавна си е създал свой валутен борд като е свързал финансовите задължения на съпартийците си в еврото,а да не говорим,че е изправил ония глупаци от ЕС отностно финансовия пакт за сигурност като е заложил всичко в офшорни компании.Така е намалил и възможноста на Дяков да им удари по един плосък данък,че после Боъко да построи някоя магистрала по която да се върнат емигрантите.Както и да погледнеш схемата се убеждаваш,че тя просто е гениална и автора безпорно има интелектуален талент на които Адам Смит и Давид Рикардо биха завидяли.Постепенно започвам да се убеждавам,че политико икономическия заряд на Атака не само е извън всяко подозрение,но и че е пряко доказателство за възможноста и не само да спаси България,Европа,а защо и не и света.Излиза,че човека за броени дни решеи най-големите проблеми на България:етническия проблем,валутния борд,финансовата стабилност,възтоновяването на изконните български ценности.Ето това е,не ни остава нищо друго освен да го канонозираме преживее.Честито!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.