Руска рулетка

Докато президентът се обижда като ученичка, защото са го нарекли стар, пък видиш ли той бил млад и трябвало там някакъв министър да си подаде оставката, за да не стане като с оня журналист, дето попита за някакъв апартамент, болниците в България започнаха да дават първи признаци на тотален физически разпад, като докъм 2012 жертвите на срутвания, скъсвания, пропадания ще се изравнят като бройка с тези от земетресението в Чили, което беше има-няма 8.8 по Рихтер.

Сега ако може той и предните две правителства, начело с композираната от него Тройна коалиция да излязат отпреде и да обяснят защо България, член на ЕС се разпада като Хаити, ама без трус, как се правят ремонти за милиарди без резултат, къде са розовите чехли на Масларова и наистина кой какви имоти по света и на село има, защото нещата започват да стават много сложни и сериозни.

И докато някакви изтрещели, селски тетки се обясняват, че не са хич, ама хич богати, щото то Бентлито е нали, народна кола, като москвича едно време, разни други позастаряващи вечни момчета размахват пръст  и се смеят жизнерадостно след най-лошото управление след това на Виденов, една бременна жена лежи със счупване на гръбначен прешлен в Пиргов, а човек си вика: само, Боже, то че пак ще стане, ще стане, ама дано и тоя път не съм аз, пък иначе ще оцелеем някък, то до пенсия няма да доживеем и без това.

Животът ни се е превърнал в руска рулетка. Ама на кой ли му пука.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика. Запазване в отметки на връзката.

14 Responses to Руска рулетка

  1. Pingback: Руска рулетка | Строителство и ремонти

  2. Много съм съгласна с теб, с всяка дума. Какво правим?

  3. Лошото е, че минаха вече няколко изщраквания. Време е гоце-тата да налапват дулото.

  4. Pingback: Руска рулетка | Строителство и ремонти

  5. Павлина каза:

    Искрено завидях за първото изречение. Малко хора са способни да споят в единна мисъл толкова разнородни актуални събития и дори да вмъкнат отпратка към близкото минало. Поздрави!

  6. бай далай каза:

    къртиш:) а каква бременна жена със счупен прешлен? :(

  7. Eneya каза:

    То си е цял абзац. :)

  8. Шели каза:

    Напълно съм съгласна за Първанов и Масларова, но какво общо имат те с човешкото малоумие? Защо ще се качват 12 души в асансьор за 6-ма? Абсолютно никой не им е виновен! Като не могат в асансьор да се возят, как ще гледат бебета???

  9. Marfa каза:

    :-) Странно, но почти точно в същата насока протекаха снощи и моите мисли. Ами значи, след като за малко не успях да падна, докато се прибирах вкъщи (стъпих в дупка), а после като седнах и като пуснах новините изпитах странно усещане, че съм хванала телевизионна програма от друго измерение. Потоп не знам къде си. Бременни падат с асаньори в майчин дом (е, бая са го претоварили – бил е за 6 човека, а хората в асансьора са били поне 12, ма все пак), някакъв изверг пак си убил децата… Бррр!

    А на всичкото отгоре моят кмет и някакив негови миниъни, които немаха смелост да излязат пред протестиращите варненци, заобясняваха по телевизора как не сме прави да не искаме да живеем в град, в който току-що са спрели обстрелите. Защото след като се стопи снега, се оказа, че Варна прилича на ивицата Газа след поредната израелска бомбардировка. Без преувеличение. Щрак! :-)

  10. nervousshark каза:

    @Шели, не може да се разчита напълно на човешките разум и разумност, затова обикновено асансьорите се обезопасяват допълнително, със стопери, които не позволяват машините да тръгнат, ако се претоварени и това представлява опасност за возещите се.
    Подобно устройство струва около 400 лева, а случилото се е показателно за безхаберието и кражбите, които стават от години в подобни институции, като се започне от министерско ниво и си се стигне до последната домакинка.
    Не може един ключ за врата, който струва 4 лева да се фактурира за 70 от близка до директора фирма.
    А Масларова има общо, защото стана емблема на точно тази корупция в област, където хората са най-нуждаещи се.
    И е срам болници за бременни и новородени да са на тоя хал – заебани, необезопасени и пълни със стафилококи. Ако видите парите за поддръжка които са дадени, ще се чудите защо точно Франция трябва да ни подаравя кувьози последен писък на технологиите.

    Между другото, в българския парламент има човек на щат, чията функция е да се грижи за пердетата.

    @Бай Далай, последните новини са, че една бременна е със съмнение за спукан прешлен, има няколко човека със счухени долни крайници, една жена лежи за задържане, а друга е родила със секцио по спешност.

    @Марфа, нали точно във Варна една козирка падна и уби момиче миналата година?

  11. nervousshark каза:

    п.с. повечето асансьори са на такъв хал по учережденията и болниците, че рядко има табелки с килограми и брой хора.
    понеже в болниците асансьорите са дълги, за да могат в тях да влизат колички, много е лесно човек да се заблуди относно товароподемността ми.
    човешкото незнание и глупост не са оправдание за безхаберието на съответните органи.

  12. Аха, точно във Варна беше козирката-убиец. Тази година поне преди снежния сезон разбиха и махнаха всички подобни козирки по тази улица. Затова пък сега си имаме дупки – кандидат убийци…

  13. Marfa каза:

    По-миналата година, не миналата. Само уточнявам де. А сега наблюдавам следния феномен. Де що неразбит от снега и леда тротоар остана, в момента е разкопан от енергото. Закопаните места представляват просто закопани места, върху които са нахвърляни разкъртените плочки. Определено мисля, че пряко попадение от ракетна установка единствено би могла да подобри ситуацията. :-)

  14. вили каза:

    Браво за статията! Много добре синтезирано съдържанието. На нас не ни трябва земетресение – ние си имаме правителства (стари и нови), които се грижат за нашето благоденствие и просперитет.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.