Контрадензинформация

Вчера попаднах на поредния, понастоящем „бивш“ член на БСП, но близък до „червената идея“ чичо, който се опитваше да убеди няколко човека, че в следващия парламент ще влязат БСП, ГЕРБ, Атака и НДСВ (!?!), и понеже ГЕРБ и Атака ще направят коалиция, в областта на човешките права може да се разчита само на БСП и НДСВ. ДПС не се споменава, те явно са си част от БСП, като постоянното присъствие на БЗНС към БКП.

Естествено, СДС и ДСБ не влизат, пък и явно те нямат много общо с човешките права, които БСП е свикнала да защитава законово и всячески, особено през годините от 44та до 89та, че и през последните 4 на управлението си. Страховити аргументи, нали?

И разбира се, понеже голяма част от хората вярват на официалните медии, а в интернет влизат единствено в gepi me (виж при Лъчко), а през останалото време вярват на своите мъдри синове и братя, които живеят в големия град и вече знаят две и двеста, абе разбират го туй, политиката, пък и като се включи тежката артилерия Райчев, Янова и ко, накрая става така, че управляващите ни ги избират около милион човека, които или имат интерес статуквото да се запази, или са с толкова промити мозъци, че това в главите им може да се използва за физиологичен разтвор.

Изводът – на който му пука или ще води предизборни кампании до юли е по-добре да излезе извън блогосферата, защото е страшно, а те, другарите са на всеки километър. И както винаги, не си подбират средствата.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика, разни. Запазване в отметки на връзката.

10 Responses to Контрадензинформация

 1. yoalbo каза:

  Браво, акулке, затова че имаш очи да гледаш и извън интернет. „Не ме занимавай с твоя интернет – детинско забавление, имам си работа“ – знаеш ли колко пъти досега са ме порязвали по този начин и в предвид, че не съм от младото поколение се чувствам доста самотна сред обкръжението си и почти никой не ми вярва или поне не ме взема насериозно…

 2. nervousshark каза:

  Всеки, който вижда нещата по различен от сготвения и сервиран начин, се чуства самотен, особено извън кръга си от нета.

 3. kanew каза:

  Професията “дезинформатор” е създадена на 11.1.1923 г. На тази дата, по предложение на Йосиф Уншлихт- зам.председател на ГПУ, политбюро на болшевишката партия приема създаването на Дезинформбюро. В една от точките определящи задачите на Бюрото се казва: “Разработка на ред статии и бележки за периодичния печат, подготвящи почвата за публикуване на различни фиктивни материали”. По късно, Дезинформбюро преминава в КГБ, І главно управление,отдел активни мероприятия/отдел А/.

 4. Божо каза:

  Колкото човек е по-неграмотен толкова по лесно се манипулира и с лекота може да бъде дезинформиран и да му се промие мозъка.И това е практика.Много хора не могат да преглътнат факта,че нещата трябва да се променят.Нужно е хората да се огледат и да осъзнаят,че положението не е никак розово и трябват спешни реформи ако искаме да оцелеем.Това не е в интерес на захапалите баницата и за това не искат да го допуснат и внасят смут и дезинформация.
  Страня от хора с промити и полу-промити мозъци и приятелите ми да са тесен кръг хора,които имат реална преценка и не живеят с илюзии.

 5. Станала си свидетел на нещо обичайно. Можеш да си сигурна, че чичкото ще отиде и ще гласо-подаде, както ще направят и другите чичовци. Те ще подкрепят я „майка си“, я „твърдата ръка“ на ГЕРБ, а нещо по-патриотично. Това е почти сигурно, че ще се случи, а седесетата – СДС и ДСБ вероятно ще успеят да минат бариерата от 4 процента, но какво от това, ако си гледала сблъсък-ът тая заран, сигурно ти е направило впечатление, че освен да дирят кой им е крив, те нищо друго не правят, а това значи, че пак ще увиснем.
  Днес именно по повод на сблъсъка, писах „плах анализ“ и се наложи да прегледам движението на подкрепата за различните партии през годините. .. после пак ме обявиха за комунист…, а привечер и за доносник или офицер от ДС, пък съм малък … к’во да ти кажа – безмозъчието е повсеместно. В лявата половина си имат бабите, които си знаят, в дясната е пълно със загубеняци.

 6. nervousshark каза:

  Аз телевизия не гледам.
  А най-лесно е да се пишат анализи и да се чака как ще се развият събитията около нас.

 7. Но е трудно да бъдат точни.
  По въпроса, който ми постави – не ми се занимава, но сигурно ти прави впечатление, че има доста сходства между споменатите.

 8. nervousshark каза:

  Не е добре това, че не ти се занимава.
  Някак си нещата се получават едностранчиво и се пропускат важни исторически фактори, които са обусловили процеси и събития.

 9. Не е честно, и аз се казвам Лъчезар и съм фен на Manowar

 10. nojivilichka каза:

  :)
  Може да има нещо общо с ваденото на нормални, логически заключения и добрите постове :))))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.