ФАК*

Последните дни се натрупаха куп въпроси, на които отговор няма да получа, но мога поне да ги задам, ей така, малко за изпускане на парата.

1. Как така кумът на Сретан Йосич (известен в куп европейски и карибски държави престъпник, оплетен в гордиев възел с 60% от българските политици и полицаи) става сътрудник на парламентарната комисия по образованието, младежта и спорта  и в това му качество участва в писането на закони? Петър Стоянов-Вожда вероятно фигурира някъде документално като приближен до Йоца Амстердама, да не говорим, че за такива като него винаги се знае всичко. Говорейки си за сливане на престъпност с власт, интересно е и как тъстът му Здравко Попов се оказва съветник на министър Вежди Рашидов?

2. Кой плаща използването на кола на НСО с прилежащите гардове и шофьори за сватбена лимузина? Украсена с кремави карамфили? Защото този уикенд явно целокупната служба за сигурност го е играла шаферки на сватбата на президентския син. Само че това, мили господа, пардон товарищи от Президентството, струва пари. И за капак навява нафталинен полъх от любимия на Гоце Туркменбаши.

3. Преди две седмици ми откраднаха портфейла, който впоследствие двама мили младежи ми върнаха. В него нямаше пари и се оказа, че не липсва нищо освен рецептите ми за лекарства, които не мога да не пия. В момента личната ми лекарка е в годишен отпуск, лекарствата ми свършват, а аз най-вероятно трябва да прекарам отново няколко работни часа в бродене из поликлиниката, докато уцеля човека, който я замества. Или да отида до Торакс, където се пренасочват пациентите на д-р Георгиева, когато я няма. Какво правим?

4. Улиците и паважите са толкова разбити, че не е възможно след дъжд човек изобщо да върви, без да се окаля, спъне и падне, както аз направих вчера сутринта на път за РПУ-то. Вместо да садят белгийски лалета и да оформят герба на София с латинки, възможно ли е СОС и кметицата да вземат отношение и по малко по-спешни проблеми, тъй като разходката из лятна София заплашва да се превърне в същата касапница, каквато е зимната?

5. Научавам от информационна агенция, че концертите на Планета Пайнер нам-си-кво се случват на площадите в големите градове, като продължават минимум до 23.30 часа вечерта. Правилниците за реда навсякъде стриктно са регулирали часове, нива на шум и така нататък, но това явно е приложимо за всички, освен за въпросната компания. Тук въпросът е: кой позволява това, и кой прати полиция на партитата на София Дизайн Уийк и на концерта на Барабата в Южния Парк?

6. Пътят към морето е осеян с чудеса. От София до Пловдив могат да се видят няколко билборда с честитка по повод Св. Марина от Пловдивската Света Митрополия. От Пловдив до Бургас освен физиономията на Устата, блърната и бръшната като на пионерче от ранния соц-реализъм и позагърнатите каки от рекламите на всякакви реклами на автомонтьори, алуминиеви профили и друга шир-потреба, можем да видим прелестното зърно на брюнетката от билборда на Zlatna Belka. Освен че не знам доколко това е разрешено законово, мога ли да попитам къде сега са моралистите от Пазарджик и Пловдивската Света Митрополия воглаве с негово преосвщенство Николай, на които Азис, диското и запада са им виновни за моралното разложение на нацията?

7. Докато Бойко Борисов и Цецо Цветанов свенливо се пощипват кой бил по-по-най заплашван, хората продължават да стават жертви на всякакви небитови престъпления. Освен това май на всички вече девета година им писна да слушат как съдът е виновен за всичко. Защото от българската съдебна система може и чеп за зеле да не става, но полицията е на същия хал. Събраните доказателства не могат да послужат за нищо. Подобна повтаряемост говори или за некадърност, или за престъпни намерения. И най-вече за дългогодишна корупционна практика. Нищо лично.

8. Щракайки с дистанционното на гости, попадам на репортаж от въпросното турне на Планета Пайнер нам-си-кво. Звездите, с разголени бюстове и полу-порно костюми са на посещение в дом за изоставени деца. Като оставим настрана леко неадекватното поведение, общо-взето нещата вървяха гладко, дечицата се радваха до момента, в който кака им Преслава не запя, поклащайки се: „Ти, ти си яка тупалка, дай да правим вземане, даване. Ти, ти си яка щракалка, направи ми пълно представление. Гледаш и дразниш, пълниш и празниш и от мойта …“. И това пред малолетни – социална група, която най-често става жертва на трафик и насилствено склоняване към проституция? Къде пак е пресветия дядо Николай и целокупните български институции начело с министреството на социалните грижи?

9. 16 проститутки бяха арестувани и съдени за „безделничество“, след като били наблюдавани 4 месеца и е установено чрез оперативно-следствени действия, че те имат доходи от неморална дейност, не учат и не работят! Така, първо, тези момичета се скъсват от работа, при това най-гадната на света. Второ, никоя от тях няма да си признае, че е жертва на насилие, защото сводниците се озовават на свобода много по-бързо от момичетата. И трето – аре стига с тия архаизми. Безделниченето беше престъпно по социализма. Сега човек има свободата да избира дали да работи и да печели, или да си клати краката и да смуче Болярка в пластмасово шише. За останалото си има НК.

10. Георги Гергов щял да подарява ЦУМ на държавата за още един Лувър. А държавата за чий му го подари?

Най-сериозен е основния въпрос обаче: имаме ли държава, или всичко е просто един фарс?

*ФАК не като fuck, а като frequently asked questions

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика, софия. Запазване в отметки на връзката.

24 Responses to ФАК*

  1. бочко каза:

    Както някой някъде беше писал – отговорите са на Терминал 2…

  2. nervousshark каза:

    да, а може и през Терминал 1, нямам претенции…

  3. Киров каза:

    Действайте! Въпроса е „Защо се стараете толкова ако отговора е ясен?“

  4. nname каза:

    чалгата не е причина, а следствие

  5. nervousshark каза:

    @Киров, за да изпусна парата, казАх :)

    @nname аз никъде не споменавам чалгата, който иска да си я слуша, интересува ме кой позволява беззакония на една определена компания и също така, къде са съответните органи и агенции за защита на децата при определени ситуации.

  6. nname каза:

    Пайнера си плаща всички данъци, а концертите ги организират няколко месеца предварително. Когато самият кмет ти съдейства и се натиска за концерт, ситуацията е друга. Сами си ги избираме

  7. nervousshark каза:

    Това е ясно, ама аз да попитам все пак :)

  8. nname каза:

    по-добре Слави и Пайнерките, отколкото никой. в по-малките градове концерти се правят веднъж на 4 години, като наближат изборите…

  9. Eiri каза:

    Това за посещението в дома е кошмарна картинка, алегорична някак си

  10. Ангел каза:

    Във Варна например според наредбата на общината лятото музиката може да си дъни съвсем законно до 00:00 часа. А пък в неделя в Каварна си дънеше до 2:00 ама не е като да се оплаквам :) Тъй че е въпрос на общински наредби , не на определена компания.

  11. nervousshark каза:

    Според информацията става въпрос за други градове, в които въпросните разпоредби гласят музиката да е 22.00 и се спазва за всички останали мероприятия.

  12. poohy каза:

    Цяла кошница реторични въпроси на които не знам отговорите. НО – нямало ли е поне един нормален българин да спре простотията в детския дом? И – МВРто пази робовладелците на „безделничките“. Хвала – ха-ха.

  13. Много добро. Харесват ми въпросите :) Не очаквай отговор.

  14. alfredpacino каза:

    Отговорите на nname звучат логично – просто няма други. Поне за Плевен е така.А концертите на Планета Пайнер се провеждат на стадиони които са в периферията. А там те очакват тъмнина,дупки и магарешки бодил.
    Дупките също няма да изчезнат – напротив увеличават се. По този повод никога не използвай трасето Монтана – Криводол – Бяла Слатина – Кнежа :)

  15. Борис каза:

    не само чалгата е проблема. Има и много други фактори

  16. mamkamu каза:

    Въпросите макар и резонни са реторични, нали?

    И не са толкова често задавани май…

  17. nervousshark каза:

    Съвсем са риторични…

  18. калъчко каза:

    С питане спасява ли се душата?
    Ах да – ако е пълна с пара.

  19. Бойко Стефанов каза:

    нервната акула, споделям с готовност човешката ти и гражданска натурална и перфектно изяснена позиция.
    Не само я споделям, но я пропагандирам всекидневно.

    Ако смяташ, че можем да бъдем двама и повече, вместо двама поотделно в поддържане на изяснена гражданска позиция, моля помисли върху ефективността на едно съдружие за противодействие на разрухата на България и го сподели в резюме, за да организираме дейстнвията си в ефикасни действия.

    С уважение!

  20. Лъчо каза:

    Голата гръд не вреди никому, напротив, много напротив. Така и не схванах идиотизма на днешното (западно?) общество – циците на статуя или картина са ОК, но циците на снимка са обидни/развращаващи/пошли и какво ли там още. Като покажем вагини и пениси пък всички се взривяват, сакън децата да не видят, че страшно ;-) Пишман моралистите могат тихичко да си се самоубият.
    От това което виждам на сайта който пусна Комитата – по-скоро е абсурден Photoshop провал самата картинка, мацката има хубава ареола.
    (и вероятно не е законно)

    Инак текста е много силен, както винаги точно и на място. Това с песента на фолк певицата пред децата ме хвърли в оркестъра… Живеенето в чужбина постепенно ме отдръпва от Българската реалност и такива неща ме връщат обратно със силен и безпардонен шут. Благодаря за което.

  21. nervousshark каза:

    Не, проблемът е, че на билборд не може да има задника на Азис, но може да има цици и задници на всеки друг.

    @Комита, точно това е девойчето и направо си е симпатично.

  22. цанко бъчваров каза:

    Този Здравко Попов, не беше ли ченге от 1-во Главно, после съветник на предателя Желю в Президентството. Не му ли стига целия слугинаж в като креатура на ДС, а продължава да е в държавните структури….

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.