Значки

Вчера във вехтошарски кашон на Попа попаднах на 2 значки, които закупих срещу общата сума от 1 (един) лев, без пазарене.

Талин 80, дизайнът и е страхотен.

talin-1

Миша от Москва 80.

misha

В Талин се е състояла олимпийската регата от игрите в Москва през 1980та, а Миша беше официалния талисман (маскот). Тези игри ще се запомнят най вече с огромната си политизираност и един мечок.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на разни. Запазване в отметки на връзката.

7 Responses to Значки

 1. kanew каза:

  На вратата на мазето съм закачил плакат от олимпиадата Москва ’80 с радостния Миша. На плаката заедно със сина сме забучили значки от някои олимпийски игри, които са ни попадали. Последната е от Пекин. Тази от Талин не я имаме.

 2. nervousshark каза:

  Едно време колекционирах значки, но нямах нито една олимпийска.
  Чудя се дали не е дошъл момента да започна да събирам?

 3. Мари каза:

  Олимпиадата в Москва през 1980г беше бойкотирана от цивилизования западен свят, към който сега ние уж принадлежим. Причината, нахлуването на съветските войски в Афганистан, в следствие на което ЦРУ създаде чудовището Осама бин Ладен,което пък нападна АМЕРИКА през 11.092009, след което АМЕРИКАНЦИТЕ през есента на 2001г на свой ред нападнаха Афганистан, където и НАТО, включително и Б-я се включиха впоследствие. Ето затова тези значки са толкова ценни като апотеоз на човешката глупост.

 4. kyky_pyky каза:

  А ужким идеята на олимпийските игри е нещо от сорта на : „спорт за един мирен свят“. По време на първите игри са се прекратявали всички битки…

 5. и с голямото количество български медали в отсъствие на част от конкуренцията, както и с полягането на волейболния ни отбор на финала срещу СССР

 6. Albizia каза:

  Олимпиадите винаги създават едно странно приповдигнато настроение. Значките сякаш го запазват в себе си. Същата значка с Миша я имам и аз и макар че още не съм била родена тогава, винаги ми става весело, когато я погледна. Но освен към миналото, гледам и към бъдещето с една значка за Токио 2016. Япония би била добър избор за олимпиада :)

 7. NinjaDude каза:

  Имах такова мече като дете. Освен това имахме със сестра ми якенца, който целите бяха щамповани с логото на Олимпиадата 80та. :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.