Нещо много лошо се случва в България

Този пост трябваше отдавна да бъде написан, и щеше да отлежи още поради наложителността да се говори за продължаващите протести, ако не беше случката, на която станах свидетел неделя вечерта. И защото нищо от това, което се случва през последните месеци не може да бъде разглеждано отделно от другите случили се и неслучили се неща.

На метростанция „Сердика“, към 19 часа ултраси с шалчета на ЦСКА изкараха на платформата с ритници момче, видимо съвсем обикновено, бутнаха го на земята и един от всичките започна да го налага с юмруци в лицето. Това се случваше пред момиче, може би приятелката му. Никой не се намеси, дори не посмях да снимам, тъй като ме беше страх, много страх. Продължих към тунела за Линия 2, където се подсмихваха 3ма полицаи, които така и май не забелязаха, че нещо се случва.

Фрустрацията ми беше в пъти по-голяма, тъй като тъкмо се прибирах от парк-хотел Москва, където огромен брой полиция току-що беше упражнила груб натиск над 50тина протестиращи. Количеството им не отговаряше нито на броя, нито на поведението на събралите се, а още по малко на офицалния статус на пазеното лице – Сергей Станишев, обикновен депутат.

Този случай, макар и не продиктуван от ксенофобски, хомофобски, националистически или други подбуди е част от серията изключително тежки престъпления, извършени от началото на ескалиращата истерия „с бежанците“ и е поредното доказателството, че спасение няма за никого, веднъж след като духа е изпуснат от бутилката, а отговорните за сигурността на гражданите се занимават с всичко друго, само не и с отговорностите си по Конституция, закон, длъжностна характеристика и базов морал.

Какво може да се нахвърля най-общо:

1. Липсва върховенство на закона, както и консенсус да се прилага изобщо съществуващото законодателство по отношение на регистрацията и съществуването на партии, престъпления от омраза, реч на омраза, нарушаване на Конституцията, нарушаване на гражданския мир, престъпления против личността и други. Забранена или поне санкционирана партия, включително Атака, ВМРО, БНС, НФСБ и пр. няма. В момента предстои регистрацията на субект, наречен Българска Националистическа Партия, включваща БНС, скинарски групи и „Кръв и чест“, добре познати на полицията. Дали това ще предизвика ответна реакция предстои да видим.

Престъпления от омраза, включително и реч на омраза – показателно е колко изобщо осъдени има по член 162 в България. Аз знам за един-единствен случай. За сметка на това, съм била свидетел и участник в абсолютни подигравки както със закона, така и с потърпевшите лица.

3 скорошни случая:

– Юли Москов и „Вестник 7“, „чернилки“ на първа страница. Сигналът е прекратен, тъй като „желанието им е било да покажат хаоса във футболния клуб ЦСКА“.

– Кеворк Кеворкян, статията му „Боклуци“ и реч на омраза в национален ефир. Подадените сигнали от АЕЖ и Спас Спасов са прекратени, понеже „в хода на проверката не се установиха данни за извършено престъпление от общ характер“.

– Калин Руменов, конкретно заради статията „Неблагодарни цигански расисти„, въпреки, че е написал още доста подобни. Подадохме сигнал до Главния прокурор, след което аз и други подписали бяхме викани многократно на разпити. Лично аз бях викана 2 пъти, веднъж в СДВР, след това в 5то РПУ, където ми бяха задавани въпроси от типа „от кой етнос сте, имате ли финансова изгода от защитата на малцинства, какво работите“ и подобни. Предполага се, че гражданите са задължени да сигнализират за престъпления, а не стават престъпници, когато сигнализират. Уж. Впоследствие беше заведено дело срещу неизвестен извършител.

Междувременно Софийска община и кметовете разрешават всяка година провеждането на Луков марш, допускат се паралелни на прайда националистически шествия, излагащи на риск участници и граждани, погроми над джамията и какво ли още не.

Стигна се до нападения над хора, приличащи на чужденци, включително майки с деца, самоуправство и партрулиращи паравоенни милиции, за които са виновни колкото призоваващите за това, толкова и бездействащите власти.

Неофициално се говори, че има консенсус на много високо държавно ниво в България процентът на престъпления от омраза да е около 0.

2. Политическа полза – писала съм за ДС генезиса на националистическите субекти ОКЗНИ, ВМРО и Атака и прилежащото им ДПС в „Уродливите изчадия на българската политика„. С 42рото НС стана ясно за какво служи една подобна партия, след срамната квази-коалиция от националисти, социалисти и уж про-човешки права партия. Използването на етническата карта вече 24 години за политически инженеринг, отклоняване и разпръскване на гласове, пренареждане на политическото пространство и прокарване на политики и корупционни схеми чрез страх е едно от най-срамните неща на прехода, а резултатът – тъжната и бедна родна действителност.

Заиграването обаче може да доведе до много тежки последици – престъпления, терор, замяна на демокрацията с диктатура, излизане от ЕС и някаква форма на балкански путинизъм. Дали всичко това е случайно или не е въпрос, върху който си заслужава да се помисли.

Също така е интересно, че не беше внесен сигнал срещу „Атака“, въпреки съучастието им в събитията, последвали раняването на Виктория Христова.

3. Използване за мръсни поръчки – криминални и политически. След 14ти януари 2009та, и най-вече след 14ти юни 2013та година за всички стана пределно ясно, че групи ултраси или скинари могат лесно да бъдат използвани за подмяна и опорочаване на протести, всяване на терор и страх, сплашване, имитация на действия и така нататък. Шпиц-команди бяха използвани при атаката над Софийския универститет, а едни и същи познати лица могат да бъдат видени около Бареков, на контра-протестите и в мелетата от февруари. Такива групировки са използвани и от БСП, и от ГЕРБ, и от Атака и от ДПС – пряко или косвено.

За всички е пределно ясно, че тези лица са добре известни на полицията, а симбиозата полиция-управляващи-банди е още един симптом, че държавност липсва, подменена от диктуван от някакво задкулисие престъпен ред. Също така е пределно ясно, че има много хора, за които законите не важат, а не важат ли за един, най-честно не важат за всички, това е простата логика на обикновения гражданин. И побоят в метрото показва точно това.

4. Медии – една голяма част от медиите, собственост на олигархично-политическото статукво са съучастници в разпространението на реч на омраза, подклаждане на междуетнически конфликти, подстрекателство към престъпления и заплахи за гражданския мир. Освен ведомствената на Атака телевизия Алфа и СКАТ, такива са и медиите от немедийния немонопол. Истерията, която обълват ежечасно, не е от вчера, и освен че противоречи на законите на РБ, обслужва частните интереси на много малки групи хора.  Това прави възможно думите на Магдалена Ташева да стигат до десетки хиляди хора, а резултатите да се измерват в черна статистика.

За мое огромно съжаление обаче, извън тези хранещи се от омраза субекти, медиите са пълни с крайно неадекватни хора, които оправдават с някаква непонятна им като същност „свобода на словото“ словото на омразата, а заради криворазбран плурализъм винаги вкарват втора гледна точка, пък била и тя „мангалите не са хора, а друга порода, затова не трябва да живеят“. Което си е легитимна гледна точка само за масов убиец. Липсва каквото и да е било познаване на история, политика, демокрация, липсва мисъл и аналитичност и най-вече базисно разбиране за добро и зло. И понеже стандартите на гледащите, управляващите и регулаторните органи също са паднали толкова ниско, така наречената „обективност“ минава за професионализъм, а рейтингите са оправдание дори за чуждестранните собственици.

Доста хора сигнализират от години, но за съжаление, понеже представляват малцинства или непопулярни каузи, не получаваха широка обществена подкрепа, а проблемите се замитаха под килима, докато ситуацията излезе извън контрол. Както каза Генка Шикерова още преди 4 години и половина по повод скандалното поведение на Боян Расате в Нова „Още повече, че “скандалът” очевидно е само във Вашите глави.“

За съжаление, все още много обществени фигури смятат, че скандалите са само в главите ни, а „бежанците са канибали“ – обективна информация.

5. Бежанците – тази тема си заслужава да се разглежда отделно, тъй като ескалира удобно заедно със завръщането на протестите в началото на есента. Раздухването на истерията, кампанията по всяване на страх и ужас, странната неадекватност на властите, насаждането на усещане за безпомощност и нежеланието за бърза реакция не изглеждат случайно, особено на фона на нестихващите протести. Най-лесно е да намериш външен враг, останалото ще го свършат платените и  неадекватните. Но е много, много позорна употребата на нещастието на голяма група хора.

Всичко описано са само малки щрихи от общата картина. Страхът, вместо да намалява откакто сме в ЕС, расте, а да си различен е все по-трудно. Нито различните хора, нито обикновените граждани се чувстват защитени от престъпления – от битов, хулигански или омразен характер. И докато се четат политически декларации на фона на гордостта ни „че сме спасили евреите“, приличащи на бежанци и педали ще бъдат бити и убивани, женски чернилки ще бъдат намушквани и винаги извършителят ще е просто някакъв хулиган. Ще порастне, пък ще му мине. Ако не му мине, ще го направим депутат. А политическият инженеринг, схемите и заиграването с опасни теми поставят пред риск не само нас като личности, но и бъдещето на държавата като демократична република.

Обичам да приключвам с нещо оптимистично от сорта на „заедно можем да поправим счупеното“, но последните дни не се чувствам така. А какво ще се случи, предстои да видим.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

35 Responses to Нещо много лошо се случва в България

 1. Мартин каза:

  Ако не можете да се намесите, поне се обаждайте в полицията. Не се знае дали ще реагират на сигнала, но това е най-най-малкото, което можем да се опитаме да направим.

  • мяу каза:

   Ами сигурно се обаждат, обаче някак полицията подозрително бездейства. Как така в центъра на София хора са били човек (и преди това шумно са блъскали по врати) и никой не се е отзовал? Престъпно бездействие от страна на полицията, престъпно управление от страна на онея в НС!

  • nervousshark каза:

   вече спряха да се обаждат, защото нищо не се случва.

   • Momchil Pekov каза:

    Всъщност си правят вътрешни разследвания, пишат си доклади, отговори на жалби и тн. Може би като го направят това няколко хилади пъти и ще вземат да разбера къде грешат.

    • nervousshark каза:

     Всъщност повечето от келешите имат 10 пръста дебели досиета, с които полицията ги движи при нужда.

     • мяу каза:

      О, за сметка на това един бивш приятел, който нещо се е видиотил, ми обясни, че полицията оня ден не дошла 4 часа да опише „една кражба“, а като дошла, му обяснила, че се били занимавали да „охраняват протеста“, затова се били забавили.

      Помолих го да си припомни да се е сещал за случай, в който полицията да е разкрила битова кражба; а също и имало ли е протест за охраняване в 11 вечерта, когато в центъра на София (няма да се уморя да го изтъквам) скинари бият български гражданин… Въобще, при такава бройка на полицаите, все за нещо трябва да стават, освен да бият от време на време протестиращи.

      • lILIJA каза:

       Вашият познат да се радва, че полицаите не са го доокрали, докато са правили описа, каквито сллучаи има!

 2. Ангел каза:

  Толкова безнадежност лъха от всяка дума в този текст. Жалко, че на пръсти се броят тези хора, в които ще промени нещо, в тая отвратителна пародия, която наричаме държава :(

 3. Georgi Alexiev каза:

  Здравейте,
  явно авторът иска да напише нещо, но подвежда всички. Аз бях на 1 метър от ситуацията в метрото. За съжаление ситуацията беше съвсем прозаична. Младежът, който бил изкаран с „ритници момче, видимо съвсем обикновено, бутнаха го на земята и един от всичките започна да го налага с юмруци в лицето.“ беше пиян или надрусан. Блъскаше се във всички! Беше с приятелка, която дори не каза какъв му е проблема. В крайна сметка този „младеж“ налетя на баща с дете…милия той. Питахме го какъв му е проблема, а той взе да се съблича за бой. Всички бяха адски изумени. Все пак не е нормално да се закачаш с фенове, които дори не се познават по между си!
  Милия „младеж“ слизаше на „“Сердика“. Едно от мочетат, с кето горкия „младеж“ реши. че ще се бие, го свали на земята и му каза, че може да го размаже, но дори не го удари, а го остави.

  Мисля, достатъчни са ни продажните медии, а сега и независими да ни промиват..
  Благодаря за статията, но …..повече обективност!

  • nervousshark каза:

   Да ти кажа, изобщо не ме интересува каква ситуацията, искам просто да няма такава или подобна. Не съм наркла младежа „милия“, но не съм и видяла да е друсан или агресиван. Видях, каквото видях.

   Също така какво означава „Все пак не е нормално да се закачаш с фенове, които дори не се познават по между си!“. Кое е нормалното? Фенове да страхуват всички???

   • Georgi Alexiev каза:

    Статията подвежда. Аз го нарекох милия, защото ситуацията е описана погрешно и от нея се правят изключително грешни изводи. От ситуацията!
    Пак казвам: Младежът се чудеше с кой да се заяде и в случая добре, че бяха феновете. Иначе на всички ни е ясно, какво означава фенове, тълпа и т.н.
    Като е толкова обективно, къде видя: „бутнаха го на земята и един от всичките започна да го налага с юмруци в лицето“? Бях толкова близо до ситуацията, че дори мога да кажа, че „младежа“ при бръсненето на главата си се беше одрал на тила.
    Двамата се хванаха за дрехите и паднаха. фенът го заплаши, пусна го и влезе обратно в метрото.

  • Nikolay Kanchev каза:

   Щом е така …малко са го били този надрусан боклук.
   цитат. ““ Никой не се намеси, дори не посмях да снимам, тъй като ме беше страх, много страх““А да драскаш тука ти е безопастно нали? много страхливи тези журналисти…но хонорар за написаните глупости не го е страх да вземе. Защо не си е написал под статията поне името този пишман страхлив журналист?

 4. Лало Исма каза:

  Заедно не можем да поправим счупеното, но можем да го изхвърли на боклука поне. Хулиганите и тънъ са жертви в някакъв смисъл също – на образованието, на семейната среда, на липсата на отговорна държавна политика, но нека не им отнемаме правото да са хора – и като хора те са отговорни за постъпките си и когато постъпките им са ужасни – те самите заслужават ужас да се стовари върху тях. Конкретни хора с конкретни имена следва да бъдат обвинявани и наказвани, макар и да крият лицата си с маски понякога, често нямат проблем да се хвалят с делата си офлайн и онлайн, така че не е трудно да бъдат идентифицирани.

 5. boby каза:

  Георги,тя видяла,каквото видяла,ама и още се надява,милата.И призовава „хората“ да „идват“.Ама са само те и полицаите,горките,НЯМА ХОРА!

 6. чичо каза:

  Георги Алексиев,чак пък и обективност да чакаш от истерясали мацки ,боркини за морал и „надяващи се“.Вижте как във ФБ призовава „хората“ да идват да ги подкрепят.ХОРА НЯМА – само вие и полицията/която-вижда се на камерите е повече от тях!

 7. Lainara каза:

  Da kato vi gledam komentarite :D:D:D Ot koi 6e se spasqvate be ot vas samite li ????? ot kade ste sigurni 4e problema ne ste vie “ po va6ta logika “ maika vi deeba onq toq ama ne me interesuva koi kuv e be ti kakuv si kopele

 8. Калинка каза:

  Как пък направи извод, че насилието не е продиктувано от ксенофобски, хомофобски, националистически и тн подбуди, попита ли ги? Първо не на всички им личи какви са, но скиновете може да знаят, второ много често се преследват опоненти на нацизма. Съветвам те да редактираш това от поста си, защото е дразнещо, аз и мои приятели сме потърпевши от нацистите по такива причини, макар че „видимо“ изглеждаме „обикновени“.

 9. Калинка каза:

  А на този, дето уж е бил в метрото, ми е много чудно от къде на къде да вярваме…

 10. Найден Николов каза:

  Само че така и не разбрах кой точно е автора на статията? Какво означава това? Поредната провокация, платена статия или поредната българска миша душица. Като имаш мнение кажи го, но постави името си под казаното. Говориш за неправди и тъмни групировки, а всъщност и ти стоиш на тъмно.

  • Ели каза:

   Не мога да разбера, който мисли, че статията е анонимна, идиот ли е….

   • Калинка каза:

    Може би не е идиот, а е същия, който твърди, че момчето е провокирало ултрасите : Наци без работа…адвокат по поръчка…

   • Alex Baytchev каза:

    Не, не е идиот. Чист, средностатистически българин. Красив, трудолюбив, умен, гостоприемен, страхотен еб*ч и неоценен в работата, живота и семейството. Работата между другото му е (или ще бъде скоро) открадната от бежанците, докато циганите го крадат на расова основа, само защото е чист българин. Разни политически противници намазват мекото в чужбина и изкарват лесни кинти, докато той оправя България с двете си ръце (когато не са заети с ракия и салата, разбира се)… Тежко е.

 11. Калинка каза:

  Може би не е идиот, а е същия, който твърди, че момчето е провокирало ултрасите : Наци без работа…адвокат по поръчка…

 12. Nikolay Minev каза:

  Ха честито „журналист“ на @нервната! :-D
  …а пък за тези, които не могат да открият кой е автора… в личен блог… пичуе, нема смисъл да ходите в Менса да си мерите IQ-то. И термометър ш’ви свърши същата работа. :-D

 13. nervousshark каза:

  The Kremlin Is Losing Control of the Nationalist Movement It Helped Create
  Russian nationalism, with its dangerous xenophobic overtones, is now spreading to the country’s ‘silent majority.’

  http://www.theatlantic.com/international/archive/2013/11/the-kremlin-is-losing-control-of-the-nationalist-movement-it-helped-create/281291/

 14. kassikoff каза:

  Само едно ще кажа – И по-лошо ще става. Не защото платените партийни чукачи на клавиатури ( щото нищо друго няма да им пусне ) ще напишат 15 постинга под мен. Аз нямам значение. Ти нямаш значение. Студентите нямат значение. България се продава, като земя, плаж, кариера, ски-писта…
  На държавата българи не са необходими. До този извод стигнах. Геноцида е тотален, първо духовен а същевременно и физически. Всяка съпротива е излишна.
  Според тях.

  пп. Най – застаряващата нация в ЕС…

 15. ico каза:

  Страната ни е такава каквато я правят хората които живеят в нея. Проблемът не са футболните запалянковци в държавата и на всички това е добре известно. Изместването на вниманието от истинските проблеми със една слъзлива историйка е ДОЛНОПРОБНО СЛОВОБЛУДСТВО.
  Проблемът е в огромното количество малки сиви продажни мижитурки.
  Наскоро ме попита една чужденка:
  -Страната ви е толкова красива и плодородна, хората са гостоприемни и защо така сте толкова бедни? И аз и разказах една истинска история за един прост селянин, който изхвърли 2литра вакумно масло на стойност 12 000дойче марки, заради хубавата тубичка която си прибра.
  Страната ни е пълна с „хора“ -свине които се интересуват само да се наплюскат, а това което не могат да изплюскат го нагазват и насират за да не може другите да го ползват. При толкова хубава страна представете си колко много свине има които ежедневно се „трудят“ за да създадат кочината в която сме в момента.Въобще навсякъде е пълно с продажни лекета.
  Тия „студенти“-ранобудните , кой им носи манджа и от къде се плаща това вече шест месеца, от къде се издържат тези хора дето не работят и по цял ден само викат и задръстват движението в центъра на София? Значи по погрешка избраха читав главен прокурор Цацаров който заведе сумати дела срущу Цветанов и Прокопиев и в един момент „ранобудните“ се обявиха за директен избор на прокурори! Смях.
  И как така ДА ПОПИТАМ ИЗВЕДНЪЖ им се пробуди съвестта на студентите, а когато БББ разправяше че трябвало всички да се подслушват или ,че трябва да ходят да садят картофи никой не протестираше? Къде беше „съвестта“ им когато Дянков открадна 1,5 милиарда от здравните осигуровки на всички българи? Къде бяха когато излезна списъкът с коли които КАТ не трябва да спира, защото бяха спонсори? Каква истерия предизвика кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Къде бяха когато БББ създаде ДАНС. Защо тогава не излезнаха да демонсрират своето недоволство от орязването на парите за наука, култура и образование, които заедно бяха по-малко от парите за МВР и ДАНС? Къде бяха студентите когато депутати на ГЕРБ изнасяха чували с бюлетини от ЦИК превръщайки демокрацията във платен ФАРС /на изборите за кмет и президент/?

  Проблемът в България е и липсата на интелигенция. Говоря не просто за мислещи и знаещи, а за хора които имат И МОРАЛ. Още от времето на комунизма , когато академиците ставаха такива с указ на ЦК на БКП, а разни псевдо интелигенти ходеха да лижат г-з за да станат професори като Желю Желев при Луканов за да стане проф по философия и после станал дисидент -Смях, още тогава се унищожи морала. И така сега стигаме до „цветът“ на нацията доц. Алексей Петров, доц Бойко Борисов, доктор Христо Стойчков /щях да забравя проф. Вучков/.

  Сега наблюдавам поредната вълна от мръсотия на върха на която се е издигнала пяната на народното недоволство дестилирала боклука на нацията в нови форми на Пседво интелигенция и псевдо морал и мернажерй номер едно Саша Безуханова.

  Ние имаме демокрация. Искате оставка, А защо не искате избори? Или просто си мислите че с оставката на Орешарски всичко ще се реши? А КОЙ ЩЕ ДОЙДЕ СЛЕД НЕГО? Платените мижитурки на олигарха Прокопиев или завръщане на Борисов или олигарха Банев-дето след него и трева не никне, щото всичко изсъхва и фалира? НЕ МЕРСИ.

 16. чичо каза:

  Да де,Ицо,ама ,както виждаш ,Нервната акула се е загрижила за Кремъл,който „изпуснал контрола“ .А техните истерии,кой ги контролира-мистър Пръдльо лично дойде да ги проконтролира!Като футболисти,които лягат за дузпа-във времето за новини по ТВ-тата „боята настава“-„народа „срещу полицията.Та да се предават „live“!Там какви са,след като не били студенти?Гнусотия до шия!Това в името на „морала“ ли е?Кой морал?колко вида морал има?И КОЙ плаща за техния „морал“?

 17. boby каза:

  Бе много интересно,забравихте ли за Пеевски,що ли,сега пък за расизма се хванахте,и за горките“бежанци“,на които не можем да осигурим този ред,спокойствие и силна храна,които,несъмнено заслужават!Нещо сменихте плочата…Кой ли я смени?Като гледам от ФБ,не милеете толкова за ближния…българин,де.Доста нелицеприятно се изказвате за него-не е толкова „умен и красив“,верно,като онези,които защитавате от „националсоциализЪма“.Да,бе Орешарски същи фюрер,как не се сетих!Та кажете,осветлете ни.к;ви са последните инстакшъни,ний чакамИ с голямо нетърпение!

 18. СТАТИЯТА НЕ Е САМО ЗА СЛУЧАЯ В СОФИЙСКИЯ МЕТРОПОЛИТЕН,КЪДЕТО БЪКА ОТ МЕТРОПОЛИЦИЯ И ДР.ОТ „ОРГАНИТЕ НО РЕДА“,КОИТО НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ПО ОПАЗВАНЕ НА РЕДА И ЗАКОННОСТТА В НАШАТА МИЛА РОДНА СТРАНА,МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!?!!!В НЕЯ СЕ ПОВДИГАТ МНОГО ПРЕВИЛНИ ВЪПРОСИ И СЕ ЗАСЯГАТ МНОГО НАБОЛЕЛИ ТЕМИ ОТ НАШИЯ ОБЩЕСТВЕН ЖИВОТ И РЕД СЕГА!!!ЗАТОВА ПОЗДРАВЯВАМ АВТОРКАТА ЗА ИЗРЕЖДАНЕТО НА ТЕЗИ ВСЕОБХВАТНИ ПРОБЛЕМИ В НАШАТА ТАКА НАРЕЧЕНА ДЕМОКРОТИЧНА И „ПРАВОВА ДЪРЖАВА“,КОЙТО ВОДЯТ ДО ЕСКАЛАЦИЯ И ПРЕЗСКАЧАНЕ НА ЗАКОНИТЕ НА РБ И КОИТО НЕ СА ИЗПИПАНИ ОТНИКЪДЕ ОТ НС,МС И ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНИТЕ ОРГАНИ!!!ПРИВЕТСТВАМ ТАКАВА ОЦЕНКА НА ЛОШИТЕ НЕЩА В РБЪЛГАРИЯ В СЕГАШНИЯ МОМЕНТ!!!ЗА ТЕМАТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ!!!ЕДНА ФРАНЦИЯ С НАСЕЛЕНИЕ ОТ НАД 70МЛН.СЕ СЪГЛАСИ ДА ПРИЕМЕ САМО 500 ДУШИ БЕЖАНЦИ,А НИЕ /7.5 млн./СЕ СЪГЛАСЯВАМЕ ДА ПРИЕМАМЕ НАД 10000 БЕЖАНЦИ!!!КАКТО КАЗВА НАРОДЪТ:“ДЕ Е КИРО НА КИРИЯ?!!!МИСЛЯ,ЧЕ ПОЗИЦИЯТА НА НАШАТА УПРАВЛЯВАЩА ВЪРХУШКА НЕ Е ПРАВИЛНА.РАЗРЕШАВАМЕ СИ ДА ПРИЕМЕМ ТОЛКОВА МНОГО БЕЖАНЦИ,А НЕ ВИЖДАМЕ КОЛКО МНОГО ОТ БЪЛГАРИТЕ РОВЯТ ПО КОФИТЕ И КОНТЕЙНЕРИТЕ/да оставим т.н.малцинства/ПРОСТО ТРЯБВА НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ В НАШИЯ,БЪЛГАРСКИ,МАНТАЛИТЕТ И ТРЯБВА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ НА КАКЪВ ХАЛ Е ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И ДА ПРЕСТАНЕМ ДА ДАВАМЕ ПОДЕЯНИЯ НА СУЛЬО И ПУЛЬО,КАТО САМИТЕ НИЕ СМЕ „НА ГОЛ ТУМБАК-ЧИФТЕ ПИЩОВИ“!!!

 19. ТОВА НИ СЪСТОЯНИЕ НА НЕЩАТА СМЕ ДОСТИГНАЛИ ОТ ТАЗИ СМЯНА НА УПРАВЛЯВАЩАТА ВЪРХУШКА,КОЯТО ВСЕ ПРОИЗЛИЗА ОТ ТОТАЛИТАРНАТА БКП!!!ИЗРЕДИХА СЕ БКП,СДС,НДСВ,ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ,КОСТОВ,ГЕРБ НА БОЙКО БОРИСОВ И СЕГАШНАТА БСП +ДПС+ВЪПРОСНАТА,ЗА КОАТО Е ПОВДИГНАТ ВЪПРОС В СТАТИЯТА,ЬТАКА,КОЯТО Е НИТО РАК,НИТО ЩУКА,А ЕДНА „МИНИАКУЛА“ПАК ОТ ЛЕНИНО-СТАЛИНСКИ ТИП!!!

 20. За мен най-шокиращо е питането от страна на полицията дали авторката има финансова изгода от защитаване на малцинствата. Това говори много – полицията не е свикнала да има будни граждани, които да не искат да търпят престъпления! Не е свикнала да се обадиш там просто защото имаш съвест! На нас винаги трябва да ни бръкнат в джоба за да си мръднем пръста – иначе не е наша работа да се бъркаме, сигурно има и по-добро обяснение и всъщност изобщо не е престъпление това, което виждаме (както каза друг коментиращ за случая в метрото – то момчето си го просело всъщност).
  Искрено се надявам това да се промени! Защото докато сме толерантни към престъпленията, те ще са навсякъде!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.