Контра

В изпразнената от съдържание логоцентрична контрадържава демиурзите на подмяната 45 + 24 години изграждат контраструктури и контраконструкти, които да имитират разума, думите, институтите, ценностите, морала, смисъла и мисълта чрез контраразум, контрадуми, контраинститути, контраценности, контраморал, контрасмисъл и контрамисъл.

Контра-произволният-семантичен-знак-по-избор е извратена имитация, а не антоним, което води до една имитативна реалност, която спокойно можем да наречем контрареалност.

В тази контрареалност срещу протестите са изправени контрапротести, за да е ясно кое срещу кое е позиционирано. Оста протестиращи-правителство е извъртяна така, че да изгуби напълно какъвто и да е било смисъл и цел, а противопставянето вече е смисъл срещу контрасмисъл.

В същата контрареалност срещу студентите са изпратени контрастуденти, а на Деня на будителите контрапразнуват контрабудители, които идват от Контрасофия с автобуси. Срещу учените застават контраучени, а срещу младежите – контрамладежи.

В университетите протестират контрапенсионери и контраспортисти.

В ефира срещу дебатиращите са изпратени контрадебатиращи, които с контраргументи контрадопринасят към контраистината.

Срещу контрабългарите, които навлизат през границите от обкръжаващата ни Контрабългария се изправят контрамангали, контрапедераси и контрабежанци, които с контрапразнични манифестации изразяват своята контраподкрепа за контрабългарщината.

Из цялата държава се лее контрареч на любовта, която естествено не подлежи на санкциониране по член 162 от НК, защото той е за речта на омразата, а контралюбовта не е омраза. Тя просто е друга любов.

Престъпниците не съществуват, защото няма противозаконни прояви, а само контразаконни, съвсем в контрадуха и контрасмисъла на закона. Ако нещо е провизаконно, то е извършено от контрабългарин.

Срещу медиите излизат контрамедии, с контрастатии, контраразследания, контраразкрития, контрасписъци, контраснимки и отворени контраписма от контрапознати контраграждани.

И така нататък.

Ако всичко по-горе описано няма никакъв смисъл и звучи объркващо, то значи може би все още ви останал някакъв здрав разум. Или отдавна живеете в Контрабългария.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Контра

 1. alamkara каза:

  Много добре казано – че е имитация, а не противопоставяне. Присвояването на реториката и инструментите на едно движение за използване срещу него е класическа тактика, която за съжаление нашите управляващи явно добре познават.

 2. Michel каза:

  От ден първи (14-ти юни) съществува само ПРОТЕСТ срещу нелегитимното ПРАВИТЕЛСТВО на Орешарски (нелегитимно, защото действа срещу интересите на почти всички българи, и не се подкрепя от тях; също така нелегитимно, защото действа ОТКРИТО в интересите на МАФИЯТА – това стана ясно на 14-ти юни).

  Нелегитимната власт си измисли „контрапротести“, подплатени с кинти, за да изглежда, сякаш едните граждани на България са изправени срещу други, и сякаш има поддръжници на Орешарски. Хитро!

  Но ние не сме забравили!

  Единственият ни проблем засега (145-ти ден на протестите) е че самият протест е крайно неефективен и така може да откараме още 1450 дни и нищо да не се промени. Без национална стачка, без блокиране на ключови булеварди и пътища, без блокиране на парламента от поне 20 000 мирни протестиращи в РАБОТНО време на парламента за поне 12-24 часа… нищо няма да стане. Ще е добре и студентите да осъзнаят че ще се наложи не само да блокират своите сгради но и тази отсреща на университета… иначе хвърляме вятър срещу вятъра…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.