Няма да забравим Пеевски

576472-l

Снимка Сега

До 21вия ден от протестите една голяма част от медиите – печатни и електронни, както и доста анализатори и други лидери на обществено мнение (всички изредени обозначавам така съвсем условно) размиха дебата „за“ и „против“ оставката на кабинета Орешарски до дискусии за принципни положения в германската избирателна система, социалната стратификация на протестиращите и непротестиращите, „добрите, въпреки всичко“ намерения на правителството, националната отговорност на партиите в парламента, птичките, пчеличките и разни други празнословия и дребнотемия, които имат за цел да изтрият от обществената памет, по изпитаната формула

1. Назначението от този парламент със съучастието на това правителство на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и

2. Дългосрочната цел на протеста – пълно прочистване на държавата и нейното управление от престъпност, зависимости, корупция, некадърност и омраза, а след това постепенно възстановяване на държавността и икономиката.

Ние обаче нямаме никакво намерение да забравим детонатора, който взриви трупаното с години недоволство. Пеевски е и ще остане лице на това управление завинаги, каквото и да направят оттук нататък народните представители и министрите. В момента, в който беше гласувано назначението, за мен и за много други парламентът и правителството спряха да бъдат легитимни. Нелегитимни оттам насетне са решенията, назначенията, законопроектите, актуализацията на бюджета, заемите, оправданията, катарзисите, даренията, заменките, национализацията, харчовете и всичко друго, което има за цел да замаже очите на гражданите и да даде отсрочка за още малко, само още малко кражби и назначения.

Много рядко се случва едно правителство да извърши такъв краен акт, толкова рано, който да дискредитира напълно фундамента на държавното управление и да демонстрира по безобразно арогантен начин кой управлява наистина – престъпници, олигарси, чужди агенти, застаряли ченгета, откровени мутри и посредствени чиновници, представлявани от долнопробния триумвират Моника – Василев – Доган и аватара им Пеевски.

Дали правителството ще упорства още, или ще подаде оставка днес е вече без значение. Подаването на оставка просто ще облече в законова форма статуквото.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Няма да забравим Пеевски

  1. Marfa каза:

    То аз и Бойко не смятам да забравям, искам да ти кажа. Въобще, майната им. На всичките тия.

  2. nervousshark каза:

    ГЕРБ са упоменати с много любов на илюстрацията

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.