Дъното?

parlament

Всеки път, когато си мислиш, че е достигнато моралното дъно в тази държава, се оказва, че винаги може още по-дълбоко и дълбоко в отходната яма, в която упорито рием ли рием противно на всякакъв здрав разум и логика.

Днес мисля, че ударихме истинското дъно според някакви макар и мъгливи стандарти за цивилизованост, прогрес, етика и законосъобразност. Днес правителството начело с лицето Пламен Орешарски предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС, а парламентът безропотно го избра за по-малко от 15 минути. Оттук насетне има нови дъна, но то ще са на една треторазрядна, псевдо-демократична, бедна ракиена република без дори фасадни претенции за законност.

Така наречената опозиция ГЕРБ, които ужким са противовес на новата Тройна Коалиция измърмори полу-глухо, а лидерът им Борисов от вчера говори за „изнасилване на столетницата от ДПС“, но къде беше ти, Борисов, персонално, когато Пеевски и КТБ монополизираха държавата и пишеха елегии за теб? Протести днес не могат да оправдаят едно 4 годишно дундуркане на корупционен, непотистки модел, който ражда ненаситни чудовища.

Къде също е народния трибун Сидеров, който ще бори монополите, поразяващата уста Манолова, левите другари, онези с правата и свободите или останалите лица, които уж народът е овластил, за да пазят закона и демокрацията от посегателство. А, да, не бяха на трибуната.

Нека не забравяме също, че този човек, Пеевски, както и обкръжаващите го Цветан Василев, Ирена Кръстева и прочие бандити се чувстват комфортно от 2001ва година насам, при всяко едно правителство, независимо дали в него са били НДСВ, БСП, ДПС или ГЕРБ, а вече и Атака. Казусът „Пеевски/КТБ/медийния монопол“ не се роди днес или вчера, той е продукт на едно 12 годишно статукво, за което всички управляващи от тогава насам трябва да понесат своята отговорност.

Избирането на човек, който се притеснява за собствената си сигурност заради вършеното в тъмната страна на държавата, за отговарящ за националната сигурност на една държава е гавра с агонизиращата ни демокрация, но също така не и нищо повече от външната метастаза на дългогодишно тежко боледуване.

За мен няма по-добри в тази свинщина, както няма и невинни сред имащите право на глас и свободна воля граждани на тази държава. Време е обаче да опитаме да поправим поне нещо.

Днес протестът е от 18.30 пред Министерски съвет.

Advertisements

Автор: nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки

15 thoughts on “Дъното?”

 1. хехе, винаги има по-надолу, не се безпокой.
  скоро ще видим и за какво е бил този цирк – искат да прекарат нещо в шумотевицата, но какво ли.
  иначе целта си я постигнаха – като гледам целия „десен спектър“ нададе вой.

  1. Май това пробутват: „Отпадна и възможността шефът на ДАНС да бъде освобождаван заради тежко нарушение, системно неизпълнение на служебни задължения или действия, които накърняват престижа на агенцията. В момента председателят на ДАНС може да си тръгне само по собствено желание – ако подаде оставка. Самата ДАНС пък получи безгранични правомощия за арестуване, разследване и подслушване. В нея се вля и ГДБОП.“

 2. Нека не забравяме и нещо не дотам маловажно.Въпросния Деян Пеевски,
  е един от неизмените лидери на Д.П.С.
  За първи път в след освобожденска
  България НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ
  на държавата е в ръцете на……….
  и какво сега, ако го сменят въпросния
  и на негово място дойде следващия
  Д.П.С. Дидко.

 3. Изобщо се чудих дали да коментирам. Тези хора с ниско бюджетното кино, което ни прожектират просто не мога да ги разбера как могат да са толкова очевадно продажни.

 4. ок, пеевски се махна.
  ако може акулата да даде теория какво точно стана на заден фон и какво са ни пробутали тихомълком с този ход.
  ако може само без емоционални тиради.

 5. Изминаха 271 дни, много от тези дни преминаха с многохилядни протести… а боклукът все още е в парламента и мирише лошо… :-(

  Започвам да осъзнавам, че май нямаме шанс да го изринем… нямаме силата. Повечето ми приятели се ориентират към външна (или вътрешна) емиграция.. :(

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s