Въпроси без отговор в държава без държавност

Въпросите без отговор последните седмици се трупат лавинообразно и даже вече не търся отговор, но все пак:

– Не трябва ли главният прокурор да се самосезира незабавно, когато има информация за изнудване на държавния глава и когато има заплахи за държавната сигурност от страна например на Волен Сидеров?

– Заложник ли е държавата на исканията на водача на една националистическа партия?

– Кой ще санкционира, пък и само морално разиграването на народни представители с жребий?

– Какво се случи с гражданите, които запалиха Конституцията?

– Къде бяха протестиращите, искащи „повече власт за гражданите“, когато постепенно им бяха отнети демократични инструменти като избор на кметове в малките общини и в малките населени места и избор на районни общински съвети, преференциално гласуване и така нататък?

– След като Галина Тонева не е достойна за зам-главен прокурор заради връзки с мафия, енергийна или друга, защо е достойна за Върховната Касационна Прокуратура?

– Къде беше президента 4 години, докато Цветан Василев и Пеевски концентрираха все по-голяма власт в ръцете си? Защо не получих отговор на тези въпроси?

– Коя точно медия ще обърне внимание на факта, че всички сигнали по член 162 до прокуратурата се прекратяват с нелепи доводи, а подалите ги са викани в полицията за обяснения? И вярно ли е, че има държавна политика у нас престъпления от омраза да не съществуват?

– Как точно новият председател на Конституционния Съд ще защитава Конституцията и правата на гражданите, след като е легитимирал Народния съд?

– След замитането под килима на използването на платени ултраси от Борисов и Станишев на 14.01.2009г., довело до полицейско насилие и делегитимация на гражданските протести, след събитията около Катуница и използването на същите лица отново тази година, ще забравим ли пак, че престъпници с противодържавни възгледи се използват от властта за погроми, терор над неудобни и провокации?

– Кой следи последните законови промени, които обслужват по груб и вече откровен начин различни частни интереси?

– Ще позволим ли поредните опортюнисти, водени от собственото си его и от интереси на чужда държава, организирана престъпност и неработещото статукво да подменят искрената фрустрация на протестиращите?

– Ще участваме ли в лицемерния траур на властта и ли ще поскърбим по своему не само за самозапалилите се хора, а за всички останали, които не са достатъчно силни да оцелеят в държавата, в която не само демокрацията е поменена, а и общочовешките ни разбирания за добро и зло?

– Как ще градим държава върху общество, което смята, че децата трябва да носят вина за прегрешенията на родителите си, че има по-ценни и по-малко ценни животи и че правилата, законите и моралът са различни за различните хора?

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Въпроси без отговор в държава без държавност

 1. Стоянова каза:

  Искам да Ви отговоря на въпроса „къде са били протестиращите граждани на малките общини и населени места по време на местните избори “ и т,н.Тука си бяхме,г-жо Генова,в нашите малки общини.Мога да Ви кажа за нашата -Нова Загора,която още от 2007 е яхната от един мутро-феодал-гербаджия,който с летящ старт започна да разфасова всичко ,което му попадне под крадливите очички.И до днес.Който веднага,със съдействието на печалната Румяна Ж/наша съгражданка/покани мутрите от ТИМ да си харесат…каквото искат.Осигури им „обекти“-безумия,финансирани със заем!Направи си нова общинска сграда, в стил „мутробарок“ с този заем!Чрез „европроект“/парите ,за който не са изплатени и няма да бъдат/разруши централния градски площад и го налепи с нискокачествени плочки,а паветата му подари на един олигарх!За всичко това ние писахме,сезирахме, кого ли не-депутати,министри,прокуратура,медии.Само ТВ“Скат“ огласи тези протести.Самият ББ дойде да „открие“този кич.Независимо,че имаше подписка срещу това него/строежа,или по-скоро разрушаването/,подписана от над 3000 жители на Общината!Нас все още ни има,някои все още се страхуват,но сме все по-малко в 30000 -я доскоро град.И,да има много цигани,но те ли управляват Нова Загора и България,та да ги виним?!И техния живот никак не е лесен,защото имат един избор-да пласират контрабандни цигари ,или да пласират наркотици.Ето,това е провинцията,или поне нашата.Ако дойдете,ще ви посрещнат едни градинки и фонтанчета,лъскава общинска сграда,с лъскав кметски кабинет,и може би ще си кажете:“Я,колко хубав град!“.Но ние,които плащаме по 7,5 промила за такса смет и газим дупките,стоим безработни и пращаме децата си надалеч,само да не стоят гладни,нас кой ще ни пита.Питат само „институциите“,като въпросния кмет/шофьор по професия/.Ето,тази е причината хората от провинцията да идват в София и да изкупуват софийските панелки и да пълнят софийските квартали-гета!Лично аз идвам там само на път за летището.

  • nervousshark каза:

   Много сте права. Проблемът е, че всички бяхме тук, включително и аз и нещата се случиха пред очите ни. Ако бяхме натискали всеки път, нямаше да ни се налага да стигнем до такава кочина. Поне така си мисля, но може и да бъркам. И не се разграничавам от останалите…

 2. Стоянова каза:

  И аз не мога да си дам отговор,защо се страхуваме,след като нямаме какво да губим?!Защо полицията-говоря за местното РПУ,например,бе превърната в нещо като сбор от келнери,обслужващи кмета!Без свян от професията.за едната заплата кирлива!Порой от лакеи,надминаващи всички „априлски сърца“ от едно време.За едни 300-400 лева заплата…И тъпия шофьор ги обижда и псува ,а те си мълчат!Обаче същото го виждахме и по телевизиите-мутрата с пурата,репортерките,медийните баници….И всеки си мисли-ами аз ще гледам себе си,а другите да му мислят!И както е казано в Библията „вкупом ненужни станахме“.На себе си ненужни.Защото,както се оказа-няма „ескейпване“,няма поединично спасение.Човеците винаги са имали нужда от общност,и така са се спасявали.
  Г-жо Генова,не Ви вменявам вина,просто си разсъждавам .За съжаление в България „здравите сили“ все са побеждавали здравия разум.А свестните са ги считали за луди.Не съм го аз открила това,както знаете.Затова се моля младите хора да съумеете/аз съм на 52/ да успеят да се пречупят-те вече го направиха.Просто да се научат да назовават публично нещата с истинските им имена.И да продължат.Всички да ги подкрепяме както можем,дори да ни изглеждат невъзможни някои идеи.Повечето са добри.Стискам палци!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.