Коледните празници започнаха с много настроение – държавата си има нов главен прокурор

Коледните празници тази година започнаха с много настроение – държавата си има нов главен прокурор, уж толкова съмнителен, ама всъщност колко да е съмнителен, то който и да барнеш от елита на съдебната система, изпълнителната и законодателната власт в момента, все ще се стигне до апартаменти, скрити данъци, корупционни скандали, манипулирани решения, затрити доказателства, странни законови поправки и уиски на кило с Румен Петков, който пък за 22 години не научи значи, че висшата проява на елитарност не е да се наливаш на корем с вносни питиета от Корекома.

Казано е още: по апартаментите ще ги познаете.

Президентът пък неизненадващо за мнозина и изненадващо за няколкото вечни оптимиста подписа указа за назначаването на Трицонков, което си беше логично, както беше логичен и отказа му да допусне Марковска, след като това беше единствения ход на премиера, лавиращ между любовта на електората, любовта на Цветанов и любовта към себе си. Да речеш направо, че е Свети Валентин вече.

Същата коалиция от верни приятели „Марковска – Трицонков“ ще попълни може би напролет Конституционния Съд, а може би не, всъщност даже съвсем не е нужно предвид задаващите се последни законови поправки и пооправени закони за приемане, някакъв референдум, избори като последен бой, партизан за бой се стяга и така нататък, но по-важното е, че засега не търсят вече в юридическия пул на СДС, откъдето винаги може да изплува фигурата я на Богомил Бонев, я на някой друг герой с нежно сърце и хладни ръце или беше обратното.

Иначе днес по телевизора ще дават интервю с Властелина на Държавата, който ще погледне строго, но благо изпод вежди, ще се поскара малко, а после ще обясни, че за всичко е виновен Костов, нали вече Станишев и Доган не са, че май ще идват на власт пак следващата година.

Защо Властелинът, а не император Шедъм Корино IV например знае само зомбито на Кеворкян, който единствен в тази държава има лицензия да решава кой е човек, кой нечовек, кой е орка, кой е Жан Виденов и кой единствен той ще ги владее.

Казват даже, че когато Кеворкян се зомбифицирал, тленните му полуразложени мощи са получили хартишката за официален категоризатор и министър на истината от генерал Любен Гоцев, но това засега е само непотвърдена информация, а копие от документа стои единствено при Гого Лозанов. Иначе на церемонията по връчването май присъствал и министъра на мощите.

Още иначе милата госпожица Лиляна Павлова също ни се скара вчера строго, но справедливо от телевизора, все пак тя пък е властелинката на държавата и Мис Грация, няма как, нали и Имелда Маркос е свършила велики дела, особено в магистралното дело, инфраструктурата и други важни отрасли.

От онзи ден предполагам, че единствено завистта на министър Диана Ковачева към Мис Грация я кара да предприема бързи набези към групата на топ-мъже като Трицонков и Цветанов, но от друга страна у нас не е задължително да не си падаш по корупцията и да работиш срещу нея, все пак си имаме даже официален орган, БОРКОР, съчетаващ Ин и Ян, та за едно „Трансперънси“ ли ще се чудим и маем.

Иначе на Източния Фронт нищо ново, безработицата достигна нов пик, десетки хиляди в частния сектор не взимат напоследък заплати, защото кинти вече няма, а в Перник дозакриха службата по труда, защото се оказа че там труд няма, няма и да има. Скоро и в други български градове и така до момента, в който трудещите се на договор у нас ще бъдат заети на 100% в сферата на пр-а, рекламата и диджитъл имидж услугите с фокус европейска тематика, стандарти за кисело мляко и кисело зеле и ползите от тютюнопушенето за пеленечeта и кърмачки. На всеки 10 лева държавна поръчка по един форумен коментар бонус.

Ами весели празници, както се казва, пък след това на когото му пука, може да хваща гьостерицата, на останалите – честито да им е Империята отвръща на удара и следващата уродлива коалиция.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика, разни и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

11 Responses to Коледните празници започнаха с много настроение – държавата си има нов главен прокурор

 1. Бени каза:

  В другия ти блог винаги ми е по-лесно да коментирам.
  Радвам се, че продължаваш да пишеш и тук.

 2. nervousshark каза:

  абе пиша, но рядко, че иначе трябва много да се повтарям. все едно и също, което може да се обобощи с „нагли, арогантни, прости, нискообразовани престъпници извършиха отново противодържавно и противообществено действие, което остана несанкционирано“.

 3. Комитата каза:

  Оо видях написана причината да не пиша често за политика. Копирам :-)

  • nervousshark каза:

   ами просто се губи смисъла, блатото си е същото, само дето става още по-дълбоко и смрадливо. но вероятно следващата година ще се нагледаме на нови простотии.

 4. Ninja каза:

  Поздравления!!! Акулата хапе здраво.

 5. ПроФесоР каза:

  Май има неща, които дори и да ги коментираме няма как да ги оправим. Когато някой е пропуснал първите седем … няма оправия.
  Браво Акулке – ти ги разцепвай пък к’вото стане.

 6. komitata каза:

  А между другото тъкмо четях титаничния труд на Пелевин за Зомбификацията:

  Австралийските аборигени са много лесни за управляване. Но управлението на самите нас до неотдавна не беше много по-сложно. Нека опитаме да се пренесем десет-петнайсет години назад и да видим принципите на формиране на вече полуразрушения днес „психичен фон“ с очите на антрополога.
  Магията ни преследва още от детството. Отначало ни украсява малка пентаграма от червена пластмаса с портрета на къдравия покровител на всички деца. При това ние получаваме първото от магическите имена — „октомврийчета“, и узнаваме, че „са ни нарекли така не напразно — в чест на победата на Октомври“. Интересно е, че първата магическа инициация се провежда на такава възраст може би само при индианците Хиваро (източен Еквадор), когато дават на детето да опита специална съставка, наречена маикуа, и го изпращат да търси своята душа. Тази първа инициация (има се предвид приемането за октомврийчета) не носи в себе си никаква заплаха и подобно на играта на война, се явява игра на бъдеще. Втората инициация вече е много по-сложна — порасналите деца се обучават на зачатъци на ритуал („салют“, „честна пионерска“) и символика — връчва се нова значка (пламтяща пентаграма от метална сплав) и неравнобедрен триъгълник от червена материя (неговите краища символизират отца, сина и още единия син), който се завързва на възел в района на гърлото и обезпечава сипматическата връзка с Червеното Знаме (затова значката просто се връчва, а връзката сякаш се поверява, и макар че тя свободно се продава за седемдесет копейки редом до чорапите и сапуна (да напомним, че става дума за средата на седемдесетте), но веднъж купена, става сакрален обект и изисква особено отношение). Дава се втори магически статус — „пионер“, и в съзнанието за пръв път се въвежда страх да не бъде той загубен. Изключването от пионерите е практически непозната процедура, но самото напомняне за тази възможност ражда в детската душа страх да не се окажеш парий; този страх започва да се използва от административно-педагогическия персонал с цел опростяване на „възпитанието“ и управление:
  — А кой там пуши в тоалетната? Кой там иска да се раздели с връзката пред дружинния съвет?
  И някъде отгоре, притискайки към земята, се носи страшно-загадъчното:
  — Бъдете готови!!!
  — Винаги готов! — повтаряме ние, давайки сами на себе си онова, което Анатолий Кашпировски нарича установка. А това става още в детска възраст, когато психиката все още се формира и е крайно възприемчива. После, когато пораснем, се изяснява, че наистина сме готови за много неща.

  http://chitanka.info/text/1806-zombifikatsija

  • nervousshark каза:

   Темата е много интересна, и не само за пионерската организация. Комунистическата власт в СССР изгражда истински религиозен култ с пълен набор от атрибути, включително мумия. Тук-таме съм чела неща по темата, но ще ми бъде интересно, ако има цяла студия по въпроса.

   • komitata каза:

    Виж това на Пелевин, ако не си го чела, добър старт е.

   • neuromantic каза:

    Между другото, чувал съм истории за жертви, които тежат на съвестта на Искра Фидосова. Тя нали играе бойния шаман на племето явно много е напреднала във вуду. Само посочвала с жезъла врага и бедната душа погивала бавно от стрес и мъка. Шегата настрана, но наистина е лесно да пречупиш човек, чиято единствена реалност е тази.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.