Виновните, епизод 417

Това, което Борисов прави и което е много грозно, е да насъсква гражданите срещу цели съсловия с цел да отклони справедливия им гняв.

Пресният пример от вчера е изказването му по повод болничните на железничарите, на които той едва ли не бил платил от джоба си (разбирай държавния) и които упомена в стотици хиляди. Разбира се, това е ужасно манипулативно, защото простата калкулация показва, че се падат около 1 ден болнични на човек/месец, което, хайде да бъдем справедливи, съвсем не е малко, но не е и фрапиращо много (бих искала да видя същата справка за МВР, МО, МС, СО и тн.т.).

А съвсем друга тема е, че железничарите изобщо не са виновни за хала на дружеството, а некадърното и престъпно управление от последните 22 години, в което пръст има и вече изобщо не невинното правителство на ГЕРБ, защото след 2 години и половина не може да си измиваш ръцете с Тройната коалиция, Беров, Костов, Луканов и Халеевата комета.

Съвсем трета тема е, че изобщо не е редно държавата да плаща осигуровките на когото и да е било.

Четвърта е, че когато трябва да направиш болезнени реформи и съкращения, не е необходимо да се цупиш, да обиждаш тези, които ще си загубят работата и да се правиш на засегната провинциална кокона.

Вместо обаче някои от виновните, ако не и всичките да се озоват поне в съда, имаме една голяма група, посочена за виновник. Кой? Ами служителите естествено, нали те съсипаха БДЖ с безотговорното си поведение.

Другият такъв ужасно грозен, даже по-грозен казус е насъскването до истерия на целокупното гражданство срещу лекарското съсловие. Вместо да се мисли, говори и работи за спешно поправяне на агонизиращата и мутирала до Кракен здравна система, отново имаме виновник. Кой? Ами лекарите, естествено. И сестрите, и санитарките.

Виновни са и журналистите за качеството и достоверността на „журналистиката“ у нас, че собствениците на медии и медийни групировки са се договорили с властта и положението е танто за кукуригу, или влияние и манипулации срещу държавни пари в банки, летища, голф игрища и прочие. Работещите в тези вестници и телевизии са подложени на тормоз, заплахи и изнудване (ооо, сменяш си работата, ммм, добре, след 6 месеца ще купим и тях и ти ще си първия, който ще изхвърчи). Самият горд обвинител Борисов пък има навика да звъни лично на редактори, репортери и телевизионни говорителки със заръки и команди.

Само дето, ако изобщо има вина за нещо, колективна такава няма.

А ако има небрежни и виновни единици във всяко съсловие (хайде да не забравяме полицейското, срещу което пък се е настроила цялата държава, но Борисов и Цветанов пазят като майка – орлица), включително сред лекарите, работа на същото управление е да осъди, т.е. накаже виновните и да пресече по-нататъшни злоупотреби и престъпления.

Това, което аз очаквам е след вчерашните сигнали, че сметките за парно в София ще са 50% по-високи е ново посочване на виновния от премиера. Кой? Не Вальо Топлото, некадърното управление, кражбите, липсата на инвестиции, естествено. Работниците от ТЕЦ-овете са виновни за вашите сметки за парно.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to Виновните, епизод 417

 1. Стойчо каза:

  така си е – почнаха с Енергото, сега вече и други са виновни

 2. Lyubomir Radev каза:

  За БДЖ-нека някой попита къде се парите, които си наливаха до сега в това дружество? Къде са парите от безплатния превоз на товари за различни държавни пък и нетолкова държавни търговски дружества/“Кремиковци“/? Къде са вагоните /нали имаше информация за липса на около 1000 вагона/ и т.н.? Кои не желае да се направи една наистина здравна реформа,а не както в момента, лекарите не приемат болния българин като пациент,а като подвижна касичка, от която може да точи средства до безкрайност. За небрежните-не е луд този който е изял баницата, а за парното- то вече няма смисъл да се говори.То бе източване,източване,източване….

 3. svilen001 каза:

  в милиционерското правитеслтво „реформите“ се правят не от необходимост, а поради липса на пари за поддържане на статуковото. Бойко сам е против реформите и за това обижда

 4. neuromantic каза:

  Много точно казано.

  Подобен случай беше и този със земеделците, на които предизборно бяха обещани едни пари, а впоследствие, по класическа герберска логика, се оказа че няма да ги получат. Премиерът използва крещящата липса на социална солидарност в нашата държава, за да обвини жертвите си в рекет. Той, разбира се, е доказан специалист в този бизнес и предполагам му идва някак естествено да проектира себе си върху тях.

 5. Lyubomir Radev каза:

  Може ли някой да ми обясни как така става тая работа? Заплатата е на ниво 1990г., а БВП се е увеличил 3 пъти.То бива кражба бива, ама….

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s