Новата топла напитка „Бело“

Новата топла напитка „Бело“ (ударението на „о“-то е добавено допълнително със зелен маркер) – анонс, залепен на бара в хижа „Алеко“, не успях да разбера за какво става въпрос. Сега като гледам снимката, ми се струва, че може да е това нещо върху бара (а може и да не е). Него ден беше лудница по случай Деня на туризма и не ми хрумна в тълпата да се огледам по-внимателно.

Интересно решение за наименование, но вероятно само от моята пречупена гледна точка. Предполагам, че има достатъчно хора все още, които като чуят „бело“, не се сещат за онази микстура, която тук продават за кокаин (със специална надценка, ако е внос по второ направление от олимпийски шампион). Съвсем идиотски ми хрумна, че ако в близките чайни започнат да продават имитации на белото на Алеко поради небивалия му успех, ще ги кръстят „шанò“.

Изтрещяването е пълно, оглупяването също, светът не се върти само около найфлая, различните крайноквартални диалекти и любовните многостени на футболисти, проститутки, пандизчии и медийни курви (примерно).

Исках да напиша нещо смешно, но ми стана тъпо да се гавря с усилията на хората в планината, въпреки че таратоторът им е с огромна надценка, а и смешното напоследък хич не е смешно. Мога да се взема насериозно и мъдро да заключа: животът ни е шанò, изборите ни са шанò, политиците ни са шанò, истинското е там някъде. Някъде при остаповите балконски палми и фикуси на Рио де Жанейро.

Само дето мъдрост няма, дори бодрияровия симулакрум у нас е просто едно шанò.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на разни, софия, фото. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.