А ний, ний сме идиоти

Тениска на Марек, червено конче против уроки, икона на Св. Иван Рилски – адекватните регалии на днешната власт. Така или иначе пари има само за футбол, мощи, църкви и врачките от социологическите агенции.

Докато футболистът Христо Стоичков открива в Брюксел конференция на тема „Мобилност на работниците в рамките на общия европейски пазар в условия на криза – със или без румънски и български работници?“ и изнася лекция по въпроса за заетостта, премиерът на същата държава играе в 1/2-финалния мач-реванш от държавното първенство за ветерани по футбол между неговия тим „Витоша“ (Бистрица) и „Марек 2010“.

Докато правителството на ГЕРБ и прилежащият му … (посочете произволна длъжност) Христо Стоичков успешно се борят със заетостта, в резултат на което безработицата по неофициални данни достига 20%, главата на същото правителство в условия на криза (по темата на конференцията в Брюксел) рита футбол и помага (все още не е ясно как и по каква линия, явно работата му е не държавното управление, а да търси спонсори на позакъсали отбори) на футболни клубове от световен ранг като Марек, Берое и Пирин. Да не забравяме и средствата от бюджета за ремонт на стадиони.

Това пък, докато предизборно Симеон Дянков, министър на нещо си, който спортува неизвестно какво мънка, че пицата щяла да бъде постна и заплатите, пенсиите, образованието и здраевопазването през 2012та нам си кво …

Разбрахте ли нещо? Аз не, но мисля, че вариантите са 3:

1. Те са идиоти;

2. Ние сме идиоти;

3. Всички сме идиоти.

Каквото и да е, да ни е честито, можем пак да си ги изберем.

П.С.: Понеже явно имам проблеми с изказа и трудно ми се разбира, ето и без метафори и литературни украшения: работа ли му е на премиера да рита футбол в работно време, да се разхожда по гащета с икони в ръка и да търси спонсори на закъсали клубове, и то насред криза?

Advertisements

Автор: nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки

6 thoughts on “А ний, ний сме идиоти”

  1. Спонтанно се прекръстих три пъти при вида на тази снимка и сега се колебая заради какво точно.
    Не съм сигурна, че сме идиоти. По-скоро сме кански търпелив народ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s