ПРа, акциите, рейтинга и ние

От 2 дни следя освен „заложническата драма в Сливен“ и мненията около нея в интернет и на приятели и честно казано, доста се изненадах колко от тях къде на майтап, къде полу-наистина коментират, че това е поредната ПР акция на правителството.

Повечето от нас вече до такава степен сме приели всички действия на управляващите ни от ГЕРБ и особено на министър председателя, вътрешния министър и земеделския министър за ПР акции, че един банков обир автоматично за хората се превръща в „акция“, имаща за цел да вдигне сриващия се рейтинг на правителството и водещите му фигури, да замаже скандалите около Лукойл, да прикрие неспособността им да се справят със завръщащата се криза и всеобщото недоволство от галопиращи цени при свиващи се доходи.

Повече от година и половина ставаме свидетели на безброй операции, акции, публични арести, кампании и прочие с безподобни имена, които излизат извън рамките на благоприличието, например „Дупетата“, или пък „Пеперудите“, „Кърлежите“ и днешната „Кама Сутра“, всички от които предизвикват вълна от публикации в медиите, струват огромни суми на данъкоплатците и в крайна сметка не водят нито до ефективни присъди, нито до намаляване на престъпността.

За това допринасят и услужливите медии, които се държат като придворни дами, а цялата показност и театрални действия на Борисов и Цветанов, водещи до невъзможност на съответните експерти да изпълняват задълженията си (което в Сливен можеше да доведе и до трагичен резултат) лъсна с пълна сила през последните 2 дни, като Йово Николов проследява интеракциите между отговорни лица и медии в блога на Капитал, и честно казано четивото не е от най-приятните, особено ако пресметнем какви разходи са направени за военни самолети, хеликоптери, пренос-превоз на министри, транспортиране на техниката (бронетранспортьори ?) на спец частите, отцепване на пътя София-Сливен, и всичко това, за да се атакува един (!) похитител с един (!) пистолет.

С подобна техника спокойно може да се атакува и Кадафи и всъщност е повече от нормално целокупното население да заподозре измама, прах, пушилка и ПР в това, което се случи. Не е нормално обаче правителството да не върши нищо друго, а при директни въпроси двете най-силни фигури да се държат като избягали от психо-диспансер (на което за малко да се хванем).

Скоро с приятели си говорихме и стигнахме до заключението, че до изборите рейтингът на това правителство толкова ще се срине, че ще трябва да си направят неуспешен опит за покушение срещу „знакова“ фигура, за да спасят положението.

Така де, говорим си пълни глупости, по-притеснителното обаче е, че всички си ги мислим.

П.С. Изказване от устата на министър председателя Борисов от вида „ако ме чува, дето се вика няма да има кой един шамар да му удари“ е индиректно признание за полицейско насилие у нас, но това е тема на един друг разговор.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

11 Responses to ПРа, акциите, рейтинга и ние

 1. от ония каза:

  горната публикация е ПР акция на правителството

 2. kyky-pyky каза:

  ами ако бяха 2 похитителите … подкрепа от НАТО ли щяха да искат ?!?

 3. Сандо каза:

  Мисли на Бат’ Бойко в тоалетната „А тия жълтурковци, японците, каква ПР-акция спретнаха, сега цялата планета им праща есемеси-мемемеси…“

 4. Sash каза:

  Ако това не е ПР акция на правителството, то правителството си я превърна в такава. С нищо друго не мога да си обясня присъствието на министър-председателя там.
  В качеството му на какъв се изтипоса в Сливен?

  Значи – ето едно нещо, дето много ще го дават по телевизията, я да отида там да се покажа, че отдавна не съм го правил, много хора ще гледат, трябва да ме видят и мен там.
  Когато беше главен секретар на МВР популяризира длъжността чрез собственото си показване по телевизията и тогава хората разбраха, че съществува такава длъжност. Сега я омаловажава пак чрез това показване, защото не е той главен секретар. И поставя сега действащия такъв в тъпото положение на г-н никой.

 5. Huku каза:

  Май единственият (що годе разумен) аргумент против схващането, че обирът е ПР акция, е (подготвената предварително) акция „Кама Сутра“. :-(
  (Освен ако последната не е план Б. :-) )

 6. Sash каза:

  Нещастието на един объркан, самотен и комплексиран човек, който не мисли какво прави, не може да бъде предварително подготвена PR-акция, но човекът просто не пропуска да се възползва от всеки подобен случай, за да го видим по телевизора…

 7. Иво Ников каза:

  Това не беше замислено като пиар, но впоследствие взе, че стана. Тарантино би си изял шапката, за да има сценария на случващото се от последните 2 дни. За един случай от компетенцията на полицията до ниво градско управление бяха хвърлени всички налични поделения и може би само липсата на керосин спря употребата и на военновъздушните сили. Би станал култов филм, но за жалост ние сме героите в продукцията и не знаем още колко сезона ще се излъчва. В същото време само в рамките на 24 часа бяха ранени трима при стрелба, едно момиче закла друго, а един заплаши да вдигне блок във въздуха. Уви, при тях липсваше ББ и съответно минаха в графата други.

 8. Pingback: ПРа, акциите, рейтинга и ние | Bulgarian Blog

 9. анонимус каза:

  Интересно,някой ще ми обясни ли,защо някои арестувани(по телевизия) ги събарят на земята,без да са терористи,а „похитителят“ още малко и щеше да получи потупване по рамото.(Не съм сигурен даже дали не го потупа единият полицай,който го посрещна.в.ж.на живо от BTV)

 10. Илия каза:

  Чудя ви се на акъла! Преди 2-3 години като не ви показваха нищо от такива акции (а акции със сигурност имаше и то с подобни имена) се оплаквахте,че има затъмнение,а сега ревете ,че си правели реклама от МВР. Виновен е вътрешния м-р, че за всичко което правят се говори по телевизията, ако инфото се понамали и ще станете доволни!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.