Героите от грамата са живи в архивите

Отново по темата за грамата на Джеймс Пардю, която е основана на официална информация, излизала до 2005та в българските медии и в която за съжаление няма никакви новини, за никого, тъй като очевидно става въпрос не за поверителна информация, а за прес клипинг.

Ето няколко бързи, събрани за около 10 минути линка:

От архивите на Капитал, които са качени он-лайн и могат да се проследят от самото начало на вестника:

Амигос, статии от 1996та до 2006та, като още в средата на 90те се коментират връзките на „Амигос“ с кръга Луканов и „Орион“: „Папката на Луканов“: Време за развръзки, „Орион“ се крепи на шашми и ужилвания, Изпълнителният директор на заличената Орсова банка е в неизвестност. След срива на банковата система, в която тази ФБК участва, „Амигос“ изплуват отново заедно с правителството на НДСВ, след официално документирана близост на министри с Петър Петров – Амигоса и Иван Тодор – Доктора. Тогава власт и медии откриха съществуването им за пореден път, както става в момента с прословутата грама.

ВАИ Холдингс, бивша ВИС – 458 резултата, от 95та: Охранители или застрахователи, борците са си същите.

Алексей Петров, 261 резлутата от 96та година насам, 2001ва година излиза материал, озаглавен Карате – възпитание, спорт и бизнес, в който се споменават Алексей Петров, Бойко Борисов и „нелегалния им период“.

Слави Бинев, в момента евродепутат и архонт, славен път през побоища, корупция, отвличания и престрелки: 2001ва – Технология на корупцията, в която има и интересни подробности за среща на Любен Дилов-син с Илиян Матеев Косьо Самоковеца и Младен Михалев-Маджо в Кемпински.

АКБ Форес – 99та: От Сливен лъха на корупция, 97ма: Фондовете влизат в предприятията на ръба на закона,  96-та: Неизживелите се собственици от „АКБ Форес. Да не забравяме, че този фонд преди 16 години се казваше АКБ Форес – Социален, а Банев е една от ключовите фигури в престъпната приватизация чрез бонови книжки, измислена от стратезите от тогавашното правителство на Виденов, за да може по-бързо собствеността да премине в ръцете на определени хора.

Бойко Борисов – през 1995та година министър- председателят ни като момче за всичко на СИК: SIC духна свещичка под звуците на роял.

Любен Гоцев –  1998ма: Вместо транзита процъфтява контрабандата, 95та: Интереси и правителствени финтове могат да оставят приватизацията неразяснена.

За Гриша Ганчев, Васил Божков, Емил Кюлев, ТИМ, СИК и Мултигруп резултатите са твърде много предвид многобройните сфери, огромното влияние и различните дейности – легални и нелегални, но при заравяне излизат крайно любопитни факти.

Това на първо четене, само от 1 бизнес вестник и само за героите на 1 грама, написана по материали от същата тази медия и няколко други.

За съжаление архивите на другите медии не са толкова удобни за ползване, но мисля, че всеки разследващ журналист може да използва годишниците на всички издания в Народната библиотека и централната такава на СУ.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Героите от грамата са живи в архивите

  1. rahenna каза:

    да им се чуди човек на гардиън защо толкова са ги „редактирали“ тия грами :D

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s