Anna Calvi | Anna Calvi

Anna Calvi на Anna Calvi определено е най-интересния албум, на който съм попадала в последно време. Ревютата на албума варират от „осанна“ до „разпни го“, а критиците сравняват изпълненията на Анна Калви с тези на Кейт Буш, Пи Джей Харви, Сузи Сю, а аз откривам немалко Криси Хайнд и Пати Смит, но всъщност фокусирането върху влияния в първия албум на млад музикант е едно безсмислено начинание.

Определено има още доста какво да се каже за този мрачно-китарен дебют, в който парчетата идеално пасват едно към друго, така че още на първо преслушване няма усещането за нахвърляни в тава песни, колкото да се дозапълни и да заминава на пазара. Албумът е изпипан професионално повече, отколкото средния първи инди дебют, което може да позиционира Анна Калви към една по-широка аудитория. От друга страна е твърде многопластов, мрачен, драматичен, романтичен с мощни изблици на страст и тъга, като целия този възел от комплексни чувства е доминиран от гласа на Анна, на който приглася китарата и като от някой стар филм на Линч.

Г-ца Калви е артист с много потенциал за експерименти, дълбаене в различни посоки и пластове и развитие, а едноименният албум с всяко следващо завъртане разкрива повече и повече.

Любопитен факт: бек вокалите в Desire са на Brian Eno.

Advertisements

Автор: nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки

1 thought on “Anna Calvi | Anna Calvi”

  1. Понеже госпожица Калви е наясно с желаната посока, предлага този така смел дебют. Признавам, първото слушане на албума ми беше трудно, но за сметка на това всяко следващо носи повече и повече…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s