Най-четеното през 2010

От любопитство прегледах най-четеното за годината, и учудващо без 2-3 глупости първите 30 (аз извадих само 20те) са сериозни постове на сериозни теми.

1. Порно с адреналинката Яна – тоталният хит тази година, с 8 пъти повече посещения от следващия в класацията. Донякъде беше експеримент, който се оказа успешен, освен да се надявам да изтече порно на НайЛо с Веселин Маринов догодина, друго нищо не мога да пожелая на сео-тата у нас. Между другото, проблемът с нормализацията на домашното насилие все така си седи.

2. Писмо от една кандидат пиарка – хората явно обичат да четат сатира, по-интересното е, че солиден процент от посетилите блога не разбраха, че става въпрос за това.

3. Сори, копелета и честит 10ти ноември! Да, обичам свободата и ще я браня с цената на всичко. За всички, които смятат, че дънките като символика са дребнобуржоазен стремеж към притежание на ненужни вещи и ранен консумеризъм – те бяха символа на свободата. Бяха гонени, заклеймявани, късани, а в бележника ми се мъдреше грамотната забележка на другарката по физическо, партийна другарка: „Носи дънки“. Ние имахме овчарчето Калитко, а оттатък имаха Джеймс Дийн, децата на цветята и волните ездачи.

4. Кошмар пред 6то РПУ, София Болна тема, особено с внезапното прекратяване на гратисния период. Първата грешка на правителството е, че накара хората да се чувстват като животни, а втората, на която тепърва ще берем отровните плодове е, че се опитва да пълни бюджета с глоби, след като прогони всички инвеститори. Очаквам със свито сърце статистиките за чужди инвестиции за 2010та.

5. Нещастник си ти* Днес разбрахме, че догодина без конкурс на Евровизия отива Орлин Горанов. Това като цяло не ме вълнува много, стига пак да не се изсипват хиляди левове от нашите данъци за тотални безсмислици, след което обиденият талант да обяснява, че няма кой да го оцени. Да обясни това на Ролинг Стоунс.

6. Нагла кражба След кореспонденция с n на брой администратори и собственици на сайтове установих, че е пълно са арогантни, невъзпитани хора. Все си мислех, че подобно поведение е по-характерно за купищата дребни мутри, но явно проблемът е доста по-дълбок и всеобхватен.

7. За детската смърт бясно през сълзи Забравихме ли вече разследването на Яна и БХК, прокурорските обещания, умрелите дечица?

8. Кой беше тоя Яне Янев? Стара тема, но вечен бестселър, влизанията са само и единствено през търсачки. Та верно, кой беше тоя Яне Янев?

9. ФАК* Калейдоскоп на житието и битието ни.

10. Култ / ура Нещата продължават да изглеждат по същия грозен начин -безсмислени псевдо-религиозни алабалистики, пари за стадиони и вертолети, а усилия и желания за реформи в науката и културата няма. С подхвърляне на левчета, закриване на хаотичен принцип на институти и театри десетилетия ще берем ядовете от некадърността на Рашидов и Борисов.

11. Кой беше тоя Кольо Парамов? Който и да е, надявам се да остане в забвението, в което потъна след блиц скандала.

12. Пусни смс за лечението на България на кратък номер *SH*T Постът – мой личен фаворит. Очаквайте догодина смс кампании и молби за помощ дори за апандисити и вадене на сливици. Такова чудо и такъв кошмар като в здравеопазването не знам дали е имало и има в тази държава. Междувременно всички компрометирани политици могат да стартират балготворителни акции по повод големите и малките религиозни празници, като Българският бабин ден, Българският Йордановден и така нататък. Едва ли някой ще се учуди.

Аз се надявам някой ден да се разбере какво точно е станало с парите от толкова години Българска Коледа.

13. Соц дипломацията Ако Николай Младенов се справи със ситуацията, ще спечели моето и на десетки хиляди други уважение завинаги.

14. Глупак или гений За българската безотговорност, без любов. За сметка на това, ако вярваме на Дарвин, децата ни ще са в пъти по-умни и хитри от западните си връстници, защото оцеляват само най-добрите.

15. Руска рулетка Към горния пост.

16. Страсти в сарая Доган, Мадам Ве и останалите – животът ни е сериал, само че от типа „Докато свят светува“.

17. Мързеливото око Все така за здравната система. Освен, че не е реформирана, се оказва, че корупцията и шуро-баджанащината там са огромни, само дето нормализирането не става с очерняне на цяло едно съсловие. Защото утре премиерът ще си хване хеликоптера и ще отиде да се лекува при Берлускони, а ние ще се молим на мощи и ще пускаме см с-и, докато последния оцелял лекар гони самолета за Канада.

18. Ден на изгубените възможности Носталгията по бай Тошо е тежко заболяване на обществото, което ще продължи да дърпа всички ни назад. По-лошото е, че някой ден ще остане подобна носталгия по управлението на другия бай-бат, а хората ще си спомнят с умиление за магистралите  и стадионите. Така де, може да сме нЕмали икономика, ама пък коооолко неща се построиха (нема значение какви)…

19. Наука на шест морета Ерзац-наука, ерзац-премиер, ерзац-министри – животът ни е ерзац, въпросът е на какво?

20. Четири петилетки за една или досиетата на прехода Има още хора, които помнят. И не само помнят, но ще съберат всички тези 20 години някой ден на едно място, с цялата истина за Прехода.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика, разни и тагнато, , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Най-четеното през 2010

 1. Pingback: Tweets that mention Най-четеното през 2010: -- Topsy.com

 2. Longanlon каза:

  има една друга статистика – колко секунди средно трае посещението

  ако кръстосаш тая статистика с посещенията на определените постове, се получават доста интересни изводи – например хващам се на бас, че порното с адреналинката има наистина много посещения, ама 90% от тях са от гугъл и са под 5 сек. – колкото посетителя да скролне надолу и да види, че няма клипче или картинка :)

  • nervousshark каза:

   Дълга и широка :) В интерес на истината влизанията в този пост са от Свежо, Дарик, е-вестник и Зар, по-малко през търсачки, ама изобщо не ми се правят фини анализи.

   А пък като погледнах за какво съм писала през годината и какво се е случило, вече не ми е чудно, че напоследък ми се пишат само дивотии :)

 3. Това е една представителна извадка на нашето общество.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.