Сменят розата с мощи, май

Запознати източници от Министерството на вероизповеданията и мощите изнесоха информация, че розата, която досега беше символ на България за пред чужденците ще бъде заменена с един много по-релевантен и кохерентен символ – стилизирано изображение на свети мощи. Според маркетингови експерти те са далеч по-разпознаваеми от жълтата роза, като новото мото „The Predtech Lived Here“ и анимираните възстановки с мощи ще привлекат с около 47% повече туристи само за първите 3 месеца на следващата година.

Според опоненти на решението обаче това е политически ход, целящ пълното обезличаване на България. В нарочна пресконференция по случая те изтъкнаха, че кафяво-жълтият овал символизира не само розите, но също слънцето, евтиния секс и кравите, находящи се на територията на страната.

Министърът на вероизповеданията и мощите контрира създалото се гражданско сдружение от изтъкнати имиджмейкъри и пиари в предаването си по Националната телевизия: „Шибан народ, шибани пиари бе… Добре известно на всички историци и археолози е, че слънцето е варварски, славянски символ, а те както знаем са били един народ от пияници и нехранимайковци, които са пили медовина, крадена от изконните християнски поселения по тези земи. От древни времена тук са се разхождали Св. Вартоломей, Св. Никифор и хиляди други светии, което ние доказахме с финансирани от бюджета за бърза помощ експедиции.“

Министърът в оставка допълни, че с остатъка от средствата ще финансират изработката на новата рекламна стратегия, като до конкурса ще бъдат допуснати единствено богоугодни компании по предварително изготвен списък. Той завърши изказването си с енигматична реплика: I’ll be back.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to Сменят розата с мощи, май

 1. NiCodile каза:

  Само западните ни съседи могат да ни бият щото Йезус (Яне) Христевски нали. Но аз съм съгласен, милата ни рОдина трябва да залага на такива непреходни неща като мощите, светите места, новия Йерусалим, пететажни пристройки на къщите в Несебър и традиционното българско гостоприемство вместо на разни работи като здраве и образование.
  Дет се вика – колкото и да го лекуваш един човек, той все ще си умре някой ден. А мощите са завинаги.

 2. nervousshark каза:

  Аз се чудя дали сами не му виждат края на това правителство, като се юркат така с тая държавна поръчка, че и кой знае с какво друго…

 3. Acnapyx каза:

  Ако сложат мощите като символ, освен другото ще изтъкнат и факта, че немалка част от българския народ е заприличала на живи мощи. Основно нашите predtech-и :D

  Макар че пък конотациите с това колко умряло и превърнало се на мощи е сегашното управление са твърде очевидни, за да ги пропуснем.

 4. kalinata каза:

  супер е в тон с новата международна вълна от популярност на зомбитата..

 5. freeassange каза:

  амин!
  жесток текст, прегракнах от смях хахааха XD
  brava!

 6. Sash каза:

  @Аспарух, ще ти се да се е превърнало в мощи сегашното управление, на мен също, ама все ми се чини, доста време ще вилнее още…

  Апропо, някой да знае всъщност как се доказва чии мощи са костиците, дето им се кланяме, и кой трябва да признае, че са автентични, та да заприиждат тълпите поклонници?

  А това с predtecha-та, дето даже е сгрешено много ме разсмя и натъжи, ама мнооого сме зле. Напомни ми една табела на излизане от главен път, дето пише izlizane… на латиница, та да го разберат всички чужденци.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.