Седмичен ПР: Той милее за театъра

Премиерът ни обича театъра и все по-често ходи на представления. И всеки, който подочуе от разни маргинални медии и блогове, че културните дейци у нас протестират,  трябва да е наясно, че това са същите пияници, добре описани в предните броеве на 24часа от тази седмица, които всъщност съсипват българската култура. Защото Той милее за нея.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

10 Responses to Седмичен ПР: Той милее за театъра

 1. Димитър каза:

  Доколкото разбрах последните му две ходения на театър са му били първото и второто, но сигурно това е злостна клевета, изсмукана от пръстчетата.

 2. Събина каза:

  Дали прави разлика м/у „Комиците“ и театъра се питам аз.

 3. nervousshark каза:

  Много сте злобни, каква е тая злоба бе, откъде, дявол да го вземе, толкова завист у този шибан народ и тези шибани колеги????

  А пък 24 часа не са чули са протестите от изминалата седмица, ама хич :)))

 4. voxy каза:

  театърът е супер скучно място, развиват се някакви елементарни действия с неособено кадърни актьори

 5. uleule каза:

  Алкохолизирани некадърници! Добре, че ТОЙ е човеколюбив и смирен, та се опитва да им помогне…

 6. vihrena каза:

  Че културата трябва да е припоритет на цивилизована държава, няма спор.
  Обаче да се искат пари орсто ей-така, ‘щото ние сме Културата и ни се полагат, и само ние ще спасим _българщината_ от _опростачването_ – хайде моля

 7. vihrena каза:

  извинете, без да искам изпратих, преди да съм свършила.
  Аз съм човек, който се занимава с изкуство и култура независимо. Не смятам, че някой е _длъжен_ да ми дава пари. Ако на хората им харесва, казва им нещо и се чувстват „окултурени“ – дават. Често дават повече, отколкото сме поискали за билет (защото обикновено това са символични едноцифрени)
  Или спонсорство – от практика ви казвам, че има фирми, които се интересуват името им да се свързва с нещо „арт“ – важното е да го харесат и да бъдат убедени.
  И изобщо, работа си трябва. Да, трябва да се поддържат театрите и другите изкуства, но трябва и да се прави нещо насреща. Истинският артист може и с 2, и с 200 да направи нещо качествено. Структури като „Народния“ аз не виждам и с 2000 да правят нещо за моя вкус – затова и не си давам парите за билет. За щастие, като мен хората са малко – то и затова е „народен“, народът ходи, гледа, пляска, купува билети. За мен това е остаряло.
  Искам да кажа нещо скандално: високата култура има абсолютно равни шансове с чалгата … в идеални условия (като във вица, във вакуум и със сферични кокошки). Значи субсидията само да изравнява условията до „вакуума“, а оттам нататък ловът на души си е изцяло работа на артистите.
  Ако твоето изкуство никой не го харесва – get a clue, може да си прекрасен градинар. А не да се самообявиш за артист и оттам нататък ти се полага цялото време на света, да ти се осигури зала, заплата и публика гарантирана – ами това на соц мирише, извинете.

 8. Grimm каза:

  A когато открие четенето и книгите да видиш акакво ще стане… :)

 9. мария каза:

  Наскоро имах щастието да се доредя до „Възгледите на един учител за народното творчество“, ама с пустия ми късмет трябваше и да бъда свидетел на феномена „БоБо на театър“. Този милее за театъра колкото слонът милее за стъкларския магазин, егати позьора.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.