Боже, ти който си…

Боже, не знам към теб ли да адресирам тази була Superna Caelestis, или да я предам в деловодството на света Петка, защото тя и едно време не беше много пъргава жената. Струва ми се, че този път земните дела не търпят отлагане.

Пиша ти, за да донеса, че Твоят земен наместник е придобил чутовни сили – с три шишенца миро от нетленните мощи от свети Николай от гр. Бари, сигурно се познавате и с него, превърна шосето край престолния Му град в река Гехон. Донесе ги миналата седмица и като се разтвори небето – три дни потоп, довлече дюшеци, дивани – всякаква утвар. Цялата държава заприлича на град Ур, ако помниш какво стана (справка Битие, глави 6-9).

А вчера, Боже, Той занесъл една от стъклениците с чудодейната манна светиниколаева в квартал Меден рудник, досами златната мощехранителница на пресветия ти братовчед, да се свети името Му, г-н Предтеча. И стана чудо! Рече Той: „Да има едни сто хиляди лева за църквата!“ и те чудодейно се явиха.

Да се свети силата Му, Той тази година извърши и най-голямото чудо – превърна с едно замахване отрицателно число в положително. Не знам Боже, дали онези древни езичници Евклид и другия, с ваната и оня Нютон, дето вероятно още е в чистилището биха могли да направят такова превръщение. Даже Иисус, синът ти, който с едно махване на ръка умножи 2 по 0 и го превърна в 200 (риби, сигурно и тогава е било Никулден), не би могъл от минусовата хазна да извади плюсови милиони, това не е като да умножаваш по 0. И Той съгради с плюса храм край четвъртия километър на римския път за радост на людете и търговците!

Да, Боже, чудесата нямат край. Откакто се въздигна Той, да се свети името му, по тези земи се случват чудодейни изцеления. Затова и вече тук нямат нужда от Здравна каса, но нейсе, сигурно ще я хариже на онези искариоти, филистимяните, за да смирят и те малко чела пред силата Му.

Само че, Боже, както казват по тези поселения, дето доскоро бяха езичници, много хубаво не е на хубаво. Помниш ли другия Йоан, писателя в сянка, дето като преядеше с мораво рогче и виждаше конници и крилати жени? В последния си роман той написа, ама тогава дори и света Бригита не го взе насериозно: „…Тогава се почуди цялата земя и тръгна подир звяра; (…) Нему се дадоха уста, които говореха големи думи (…) даде му се власт над всяко коляно, език и народ. 8. И му се поклониха всички жители земни, чиито имена не са написани в книгата на живота при Агнеца, заклан от създание-мира.9. Който има ухо, нека чуе…“.

Пиша ти не за друго, Боже, ама ако си спомняш братовчед ми Сатанаил като построи магистралата от Юдея до Вавилон, дето после я отнесе Потопа, и той се въздигна и се възправи срещу тебе и сега по цял ден наглежда асфалтовите бази в Предизподнята, та не ми се иска и на Теб да ти се случи същото, не че е лошо в асфалтовия еснаф, тия тук ако Го изберат отново, ще съгради подводни шосета от Асирия чак до чистилището.

С уважение,

Азраел, паднал ангел, с лична молба за пенсия, че с новата система без точки (за това ще пиша друга була) ще си стоя на земята и след като змеят падне от небето и повлече с опашката си звездите…

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика, разни, софия и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

13 Responses to Боже, ти който си…

 1. legrandelf каза:

  Това е много, много яко! :)

  lol

 2. nervousshark каза:

  Чудесата нямат край :)
  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=173422

 3. Pingback: Tweets that mention Боже, ти който си… | Блогът на нервната акула -- Topsy.com

 4. Сандо каза:

  Благодарен съм на Свети Бойко и за спасяването на моите приятели-пещерняци Иво и Пешо. Дойде премиерът и те хоп! изскочиха от дупката като зайци с гастроентерит! Ако са били заклещени навътре, където текат подземните реки, значи им е трябвало няколко часа само да излязат… А Бойко ги извади за 20 минутки!

 5. Меми каза:

  Много яко, въпреки че видях няколко местоимения на Богоподобния с малка буква, да се поправят!

 6. nervousshark каза:

  Mea culpa, веднага ще си посипя главата с пепел!

 7. soregashi каза:

  Звук от изтрел попаднал в десятката кънти около мен… :D

 8. Светла каза:

  Мед за душата са думите ти, о, Акуло Нервна.

 9. nervousshark каза:

  Ох, а мен главата ме заболя от манната, мирото, мощите, цацата и прочие плашеща утвар и лексика…. Все едно не сме в 21 век и си нямаме икономика и политика….

 10. Търновец каза:

  хахахахахаха :)))) Много добре! Поздравления!

 11. Marfa каза:

  Е то на Азраил поради многовековно падение още му се случва да бърка местоименията, но нейсе, Бог е добър и ще го опрости. По-важното е, че никъде не беше споменал името на Баш Оня, дето не бива да споменаваме напразно името Му, с което няма начин да не си е спечелил някоя точка от Него или поне пале с баба-каракачанка по бащина линия.

  Понеже обаче, за да стигне молитвата баш до Когото трябва, съм длъжна да поправя Азраил, че правилното по нашему е вула, а не була. Пък и вулата в общия случай е разрешение за брак, а в генералния – папски декрет. Тъй че Азраил явно е писал прошение или както е по новому, искане. Не че е фатално де. Аз и за други паднали ангели съм чувала, дето като видяха на какво са ни замязали болниците, първо се шашнаха и премного се объркаха, а после, като им мина, се завтекоха да правят нововъведения в преизподнята.

 12. nervousshark каза:

  И Азраил си мислеше, че е вула, но направи проверка в интернет и на какво попадна:

  https://encrypted.google.com/search?hl=bg&biw=1366&bih=643&q=%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B0&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=

  Разтърка очи, написа в гугъл „була“ и ето:

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D0%BB%D0%B0

  Лошо, Марфе, лошо… и аз имам спомени от историята и книгите, но съвременниците нещо друго са написали в уикипедия…

  • beaubourg каза:

   За булата, вулата, дулата и прочее

   може би защото днес булата идва в превод от английски/италиански , а в миналото са идвали в превод от гръцки, който е всеизвестен с липсата на звука „б“

   ПП:дула викаше баба ми на дюлята

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.