Едно авансче за рушвет…

Вчерашните снимки съвсем не изчерпват рекламната кампания на аванс.бг. Снощи попаднах на това по-долу: офисен чичо има нужда от кинти, за да плати рушвет на изнудващи го куки  с ръце като свински бутове.

Рекламистите, сериозно ли? Защото на мен все повече тази кампания ми заприличва на сатира и гавра, отколкото на нещо сериозно. Ако пък е сериозно, хмммм…

Advertisements

Автор: nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки

17 thoughts on “Едно авансче за рушвет…”

 1. Хората не лицемерят. Това са си реални неща, за които си трябват пари. Очаквайте някой на смъртно легло пред бездействащ лекар, човек в трамвая (а джебчийката слиза през вратата), двама съседи, но само единия има плазма….
  Може много да се измислят…
  Радва ме честността на тия реклами

 2. Рушветът е престъпление. Останалото е простотия.

  Всеки да прави реклама от каквото си иска, със и без лицемерие, но да се нормализират престъпления – това не е просто тъпотия, това грозно и на ръба не само на добрия тон, но и на закона.

  1. Не е работа на реклама, поръчана от фирма да се бори с престъпността. Сложи си ръка на сърцето и кажи – не са ли това наистина ситуации, в които на хората им трябват пари?
   Гледам полицията не са се обидили – те знаят че такава е реалността. Проблемът е там, а не в рекламите.
   От рекламна гледна точка са право в целта.

 3. Погледнах кой ги е правил тези (вижда се на една от снимките) – „Изи Док“ ООД. Води се на Красито Гергов. Толкоз за добрия тон и закона :)

  1. това е фирмата която отдава билборда/ракетата под наем.рекланодателите ги наемат и слагат в/върху тях рекламите си.моля те…

   1. Мда, май е така, но защо тогава логото им е отпечатано на самия плакат на клиента? Обикновено това се прави от „дизайнерите“, рекламното студио или който там изработва самата реклама. Затова и предположих, че брейнстормингът идва от тази фирма.

 4. Аз рекламата няма да обсъждам но карикатуриста е мнооого добър.Левия полицай направо ми чупи главата.Мастит и ояден с малки лукави и алчни свински очички.А десния се чеше самодоволно по лявата ръка – ще взима пари.

 5. Всичките са добри, това ме кара да мисля, че този, който ги е правил, осмива всичките тези герои.

 6. А, дали е сериозно, не мога да кажа. За баламурниците, дето ще ги взимат тези кредити, ситуациите може и да са сериозни. Все пак е малко странно да се подиграваш и да окарикатуряваш потенциалните си клиенти.

 7. hahaha преди малко видях това на улицата и се сетих. помислих си че не може да си го пропуснала. Но да това ако не е сатира, не знам какво е. Но нещо ме съмнява да е замислена сатира, по скоро чувството за хумор на автора да му (ни) е изиграло лоша шега.

 8. Може би са целели да влязат в полезрението на блогърите и с това още повече да се разшуми около рекламната им кампания, сега и хора неживеещи в Бг бяха информирани за нея.

  1. Защо всички, веднага си мислят, че на човека му трябват пари за рушвет? Спред мен тука става дума за плащане на глоба, не е ли по-логично това?
   Карал бързо, написали му акт и му трябват спешно пари да си го плати.

 9. Просто не мога да не споделя един любим виц по този повод:
  Полицаи спират някакъв шофьор и му казват:
  – Знаете ли защо ви спираме?
  – Знам, ‘ма нямам.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s