Писмо от една кандидат пиарка

Снощи получихме следното песмо на адреса на агенцията:

Здравейте уважаема, агеция ПРофАН!

Пиша ви във връзка с обявата на сайта ви за позициата стажант – пиар. Смятам че имам необходимата квалификация да кандидатствам. Студентка съм 3ти курс Връзки с Обществеността в Международния московски уневерситет за Връзки с Обществеността, филиал Монтана. Смятам че от изучаваните предмети най-полезни на вас като бъдеш работодател биха били Копирайтинк с титуляр Иво Сиромахов, основи на Връзките с Общевеността с титуляр Максим Бахур, основи на новите медии, лайфстайл и неговите Връзки с Оществеността, Връзки с Общественосттта на спортта и спортистите, по което писах курсов проект с раководител Елена Паришева.

Като личност бих се определила като интелигентна, амбицеозна, отборен играч с лидерски качества, комунекативна, крейтивна, като смятам че крийейтивът е в основата на добрата комунекация с клиента и списанията, които познавам добре в качеството ми на редовен читател на Блясък, Слава, Стори, ХайКлуб,Лада, ЖенатаДнес и Космополитан.

Смятам че отговарям на всички необходими изисквания, също така съм учила аглийски език в гимназията и ползвам преложенията на уиндоуса с десетопръстната система. Ползвам офис техника, факс, копир и телефон. Също така се смятам за космополит, и прекарвам летните си почивки на море в Гърция, Турция, Слънчев бряг на Какао и Лозенец.

Смятам че досегашния ми професионален опит в областта на развлекателната индустрия ще е много полезен за вашата Агенция. Имам опит 3 месеца като ентартейнар в клуб 54 в Дмитровград, международен опит като хостеса 2 месеца в клуб Амазон в Слънчев бряг и опит като лице на сайта Момиченамесеца.бг.

Имам лични познаства с жерналисти от популярни медии като Телеграф, Спортал, ДонБалон и често посещавам заедно с тях известни столечни заведения като Найтфлайт, Червило, Плаца ретро салона и хаос партита на диджей Пацо Би, който ми е братовчед.

Смятам че моят опит, квалификацйи и умения в областта на пиара ме правят най-подходящият кандидат за позицията като пиарка в агенция ПРофАн, лидер напазара на връзките с Обществеността. И смятам че това е място, където мога да се развия и да реализирам амбициите си в най-денамично развиващата се професия.

Прилагам към мотивационото писмо сиви и снимка в половин ръст от стаята в Студентски град, бл. 15 на приятела ми.

Ще очаквам покана за интервию.

П.С. Изпалнителният ви директор Ласко Лазаров е моят идол и съм си купила точно същите бели ботушки, с които той прие наградата Връзка на Общественосттта на годината 2009!

П.П.С На средата на песмото мисе счупи флекса, извенете, ако има печатни грешки.

По покана на Свилен. В мимито да се включат Лили и Шизофренизмо сега!

По темата писаха още Трикорни, 8битоваеротика, Свилен, Терасата, We Fakt You и…

Advertisements

Автор: nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки

80 thoughts on “Писмо от една кандидат пиарка”

  1. Не бих казала, че се пише по същия начин .. всъщност е : КВАЛИФИКАЦИИ.. ;) или ‘квалификация’ :))) , но това е често правена грешка.

 1. Хей, всеки има право да е амбициозен и прави това, на което е способен в момента. Живота сам учи и без това. Не виждам смисълът (особено за публиката) от пособни „забавления“. Иначе „интерпретацията по тема“ е духовито написана, това признавам.

 2. Абе ако е истина направо смях в залата :) ама имам забележка към авторката … все пак колкото и да е смешно и нужно за критика … не трябва да се показват неща разобличаващи личността …. снимката можеше да се махне или да не се вижда (въпреки, че и тя е колоритна) … не трябва да се знае коя е личността … това си излиза като лична обида към авторката на автобиографията … а и говори зле за агенцията (че има клюкарски служители)

 3. Мили хора, току-що получих обаждане от Калин Василев, който отказа да каже откъде е взел телефона ми със заплахи, че ще ме даде на адвокатите си, ако не махна снимката на момичето, правена в общежитието на Хранително-Вкусовия в Пловдив.

  Василев се представи като специалист по он-лайн репутация, а това е блога му http://kvasilev.com/.

  1. Спокойно, познаваме Калин :-) Не е лошо момче, но не му се връзвай. Важното е да не си слоупотребила с информация, до която си имала достъп. Аз лично реших, че е измислица.

  2. ХА! ХА! Че, тоз Калин не вижда ли, че това не е момиче, а просто девойче с лице на дупе? Или той по фафличките на главата я е познал?

  3. Калин е фен на Локо Пловдив и явно се грижи за репутацията на любимия отбор, затова ще бъде по-доволен ако сложите пилето върху календарите на стената зад „табуретката“ ;)

  1. Просто не се прави така.

   Мисля, че Калин си съсипа он-лайн репутацията завинаги, а и аз ще се постарая това да стане.

   Иначе, както казах, момичето не е виновно, така че променям снимката.

   Постът е насочен към хилядите знайни и незнайни ивосиромаховци, пиарки, лазаровци и прочие паплач.

 4. То на това девойче май по-скоро специалист по офлайн репутация му трябва…

  А иначе при тази известност епизодичната второстепенна роля в някой филм за пластични хирурзи й е в кърпа вързана, просто трябва да побърза, че до 10-тина дни вече никой няма и да помни снимката й… само названието на прическата – „табуретка“ ще остане в историята.

  (всеки е ставал поне веднъж за смях, на повечето изобщо не ни пука)

    1. Снимката е от потребителски профил в Aha.bg, което е очевидно. А според Общи правила за ползване на Инвестор.бг

     „2.1.7 Вие приемате, че съдържането, което публикувате в сайтовете на „Инвестор.БГ“ АД (т.е генерирано от потребителите съдържание, включващо, но не ограничаващо се до коментари, съобщения във форумите, ревюта, текст, споделени активности, видео, аудио и снимки, както и компютърен код и апликации) може да бъде редактирано, премахвано, модифицирано, публикувано, предавано и показвано от „Инвестор.БГ“ АД. И вие се отказвате от всякакви права, които може да имате от изменението,промяната или премахването на съдържанието несъгласувано с Вас.“

     1. Така де.

      На мен просто ми стана гадно за момичето, и затова оправих снимката. А който си дава снимките на ахата, сладури и прочие, да му мисли после. Както и всякаква лична информация.

      1. Човече да не ти е рода тоя пудел, че така усърдно го защитаваш? Хората ти обясниха, цензурираха дори снимката, ти продължаваш да се заяждаш. И айде да не почваме темата за оригинало съдържание, вече 1 път изказах мнение за новаторството на слон.бг и изслушах безумните ти аргументи.

       1. Къде видя да защитавам някого?
        Вземи се стегни и чети това, което съм написал, а не това което ти се иска :)
        Що се отнася до СЛОН.БГ, не си спомням да съм го коментирал с теб, а и слабо ме вълнува мнението ти. :)
        Enjoy

  1. Сега разбирам, че това е истински човек и реално писмо, разбира се, преувеличено. Подкрепям asss и Иво Апостолов, че не може да се публикува информация (снимки, конфиденциална поща) на хора, без тяхното разрешение. И наистина, кой би дал мотивационното писмо на някой кандидат за работа на всеочетание?

   1. Моля ви се, успокойте се малко.
    Писмото го написах днес аз, без да ползвам каквото и да е било, а снимката вече е прикрита така, че лицето да е неразпознаваемо.

    1. Като си го писала ти, сложи си твоя снимка.
     Нищо и никой не Ви дава право да се гаврите по този начин с когото и да е било. Що за човек би направил нещо подобно?

      1. Браво! Остава да поставиш твоята – нали е за пример. Смешно е да говориш за останалите, а в същото време да не виждаш себе си. Използването на чужди снимки е незаконно.

       Какво ли не правят хората за малко слава, било то и негативна?

       1. Мило момиче, това е моята снимка. При следващ неадекватен коментар ще трия. Между другото с лека грамотност човек може да открие и в този блог информация за пишещия, както и снимки.
        Има и нещо, наречено Гугъл.

         1. Мила госпожице или госпожо,
          човек с лека грамотност би разбрал, че мен не ме вълнува пишещия (за справка по-горе).
          Всеки умен човек трябва да може да приема критика и да си взема поуки от нея.

          П.П. Изтрийте всичките ми коментари – разрешавам!

          Не ми е нужно разрешение. бел. НА

  2. иво аз държа правата за сиромаховFAGтс за това искам да смъкнеш поста си относно кражбите на сиромахов, незабавно!

 5. Браво на нервната акула! Жестоко във всеки смисъл на думата. И много поучително за всеки, дръзнал да се занимае с тази професия, пък и с която и да било професия, сериозно.

  Най-много ме кефи името на прическата :) Май тя вече е нарицателно за начин на живот и манталитет.

 6. Ха, интересен феномен.

  1. Уникалната във всяко едно отношение снимка.
  2. Meme-то да се гавриш/забавляваш с някой/нещо глупаво в Интернет, с жестокост, нетипична при личните отношения.
  3.Успешна акция на някакъв иновативен младеж, завършил вечерен „колеж в Лондон“, да премахне лицето на „дамата“ от подигравчийските блогове, дори и полу-анонимни такива като 8бит.

  Модерна работа.

  1. Не се гавря с момичето, както казах вече няколко пъти, а с цяло едно течение „пиари“, „креативи“, „копирайтъри“ и прочие модерна сган като Наско лазаров и подобни.

   Младежът мисля, се изложи достатъчно, като отправя заплахи по телефона.

   Някои неща, Станков, не са лични, и за това получава нелично отношение. Явно обаче хората са толкова оглупели, че приемат сарказма, иронията, критиката и фелейтоните само ако идват от устата на Трифонов и Сиромахов.

   1. Ей затова ме е срам да казвам какво съм завършила, че го и работя отвреме-навреме, заради такива, наистина това е масовото положение.
    Иначе PR и маректинговите комуникации (публични комуникации) са си смислени, необходими и сложни науки, ама кой да се занимава да чете и да развива сиво вещество, когато „Най-добрия университет на Балканския полуостров“ приема от кол и въже и неграмотниците си вземат дипломите за „вишу“ преди да научат къде е последната спирка на 94…
    Смешно е, докато в твоята сфера на дейност вопиющата тъпота не се наложи като стандарт, тогава и на теб ще ти се дореве… Не мисля, че и сега не ти се реве, де, тези завземат всички сфери на живота, никъде няма спасение.
    Аз си мислех, че намирам убежище в съвременното изкуство, ама – йок! – кифлички много обичат да са „ъндърграунд“ и тровят ли, тровят… Ужасяващото е, че не подозират, че правят нещо нередно или лошо – щом има среда, значи може.
    И после ние сме криви, дето им се „подиграваме“. ами прави нещо, за което ставаш, бе моето момиче (или момче, все едно), не насилвай природата и никой няма да ти се подиграва.
    Ох, на тази тема мога да пиша до утре, спирам.

 7. Иронията в постовете ви под снимката е супер яка, две мнения няма. Който я е разбрал, разбрал.

  Но някакво нищо неподозиращо клето същество (съдя по снимката) става част от нещо като социален протест, който реално не го засяга. С лицето си. Всъщност ипично за интернета явление.

  От друга страна пък е интересно, че всичките блогове от меме-то толкова чинно заличихте сега лицето на момичето, само след един телефонат. Нетипично за интернета, поне онзи големия и анонимен световен интернет.

  Историята е многопластова и затова ми е интересна.

  1. Искаш ли да ти кажа честно защо го заличих?

   От женска солидарност. Не искам хората около момичето да разбират, че е ходила в стаята на фенчето Василев. Мен би ме било срам от това.

   И освен това, още по-честно – всички тези момичета са жертви на една грозна масова култура.

 8. абе какви хора коментират тука. май трябва да се вдигне цената на интернета в българия. прекалено е достъпен

 9. Това с ѝ и аз го имам като проблем. Бих казал, че момичето е страхотно: 1) човек на Сиромахов, 2) ходи на дискотечка, 3) има големи цици. Това че е неграмотна кара останалите да се чувстват страхотно. При 80% от клиентите ще има успеваемост. Ако може да прави и мусака, ще я ангажираме за един международен проект с Иванчо Попа.

  1. :))) Ххаха, именно 80% ще са адски доволни , „Това че е неграмотна кара останалите да се чувстват страхотно. „, не я мъчи с мусаката :)), с белите ботушки , амбиция и космополитност, което доказва с вълнуващата изповед “ прекарвам летните си почивки на море в Гърция, Турция, Слънчев бряг на Какао и Лозенец“, ще ти свърши работа в международен проект :))).Сигурно знае и чужди езици !

 10. Много моля снимката ми да бъде свалена от блога, тъй като това не е писано от мен!Ще съм много благодарна ако в бъдеще автора не използва чужди снимки а сложи свои,все пак ще е интересно и аз да го видя кой е……

 11. Ама госпожице Пенка, разбира се, че не сте го писала вие!това си е истинска публицистиколитература, изискваща известна доза ерудиция и стил.
  от друга страна обаче, така добре обрисувате чувството. в крайна сметка като си пускате снимката в публични сайтове, бъдете си готова за последиците – може да ви пише принцът на бяло магаре или да станете герой в нечий блог. Никога не се знае какво ни е подготвила съдбата, еех!
  П.С. Само ми обяснете моля идеята на тази прическа. .. Никога не съм разбирала. Някой наистина ли си пада по това? Наистина ли, наистина ли???

 12. Незнам ,защо някой си направи шега на мой гръб,но само ще кажа,че аз съм на 33 години омъжена с голяма дъщеря и не ми е приятно снимката ми да стои на места на ,които не съм я сложила аз…Ще бъда благодарна на автора ако я махне от поста си.Благодаря предварително!!!

   1. Така е, само че тук никаква снимка на Пенка няма…
    И на гърба на горкото пиле иска да стане известна, срам!

 13. Пииѝп Ар :)) Еххх, овладяването на десетопръстната система не всеки го може :)), успеваемостта е гарантирана!Клиентите ще са предоволни, ту среден, ту кутре ще удовлетворят и погъделичкат Имиджа им !Какво му трябва на човек – една ПииѝП Арка от Ново поколение :))

 14. Благодаря много за образеца за мотивационно писмо. Много се забавлявах.
  Благодаря също и на всички за коментарите – забавлявах се още повече. Особено на онези, които с толкова компетентен тон се смеят на правописните и пунктуационни грешки в „писмото“, като едновременно с това… доказват, че не владеят правописа и пунктуацията на родния си език.

 15. Аз обаче имам забележка. Писмото е прекалено грамотно. Пунктуацията дори често е съвсем уместна. По тоя начин девойката като нищо ще си намери работа. Тя ще си намери де, но ще получи желаната позиция. Значи, предлагам, нещо такова:

  „Пиша Ви във връзка ,с обявата на сайта Ви за позициата стажант – пиар .Смятам че ,имам необходимата квалификация да кандидаствам .Студенка сам 3ти курс Връзки с Общественоста ,в Международният Московски Уневерситет за Връзки с Общественоста ,филиял Монтана .Смятам че, от изучаваните предмети най-полезни на Вас като бъдеш работодател биха били Копирайтинк с титуляр Иво Сиромахов ,основи на Връзките с Общевеноста с титуляр Максим Бахур , основи на новите медий, Лаифстаил и неговите Връзки с Ощественоста , Връзки с Общественоста на спортта и спортистите ,по което писах курсов проект ,с раководител :Елена Паришева.“

  Примерно де. :D

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s