Вафла Стоичков

Този пост е далече от кулинарията, добрия вкус на храната и добрия вкус във всичко останало, но аз тук ще пиша не само за красивите и елегантни неща в стил Елизабет Гилбърт и Кари, а и за онези оригинални, импулсивни аспекти от живота, които будят мачисткото начало у нас.

Забележете яркото, агресивно оформление на продукта, анаглифния портрет на футболиста като млад, цветовите комбинации в два вида райе и един дюс и трите шрифта (без да броим цифрата на фланелката) само на лицевата страна, и всичко това върху оригинална матова хартия. До тази уникална симбиоза на различните елементи от опаковъчния микс е достигнато след сондажи сред хиляди потребители и има за цел да ви изкрещи: Ти си мъж! Грабни тази вафла и ще си още по-мъж!

Ако случайно сте жена и случайно сте си закупила продукта, няма как да не се разтопите пред чара на г-н АйнцуЦвайцуДрън като шоколадовия, сатенен кувертюр на тази вафла, която едновременно с това ви отправя чрез формата си фройдистки внушения за страстни нощи, лъскави мерцедеси и красиви като Ицата или Трифон мъже.

Човек не може да не оцени непреходния чар на Ицата Mr. Датие*амам*та – ултимативния и изначален Баце – Предтеча, продал повече тениски и талони за бинго дори от модерната маркетингова икона Чегевара, както и оригиналното хрумване на екипа на производителя да се позиционира пазарно в нишата на 40-стотинковите вафли чрез непреходния и единствен г-н Гол – Стоич-гол.

Внушението е: ти си победител (или победена, което е и мечтата на всяка жена у нас). И понеже аз изначално се чувствам лузър, отивам да си купя един шоколад, произведен в някоя от ония държави, дето имат крави, ама нямат футбол. И Ицо Стоичков си нямат, но това си е техен проблем.

Повече футбол и истински футболисти и цици и Николета Лозанова ТУК.

Advertisements

Автор: nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки

15 thoughts on “Вафла Стоичков”

 1. Туньо е супер име за тунквана ФаФла.
  Апропо, кой е производителят на този кулинарен шедьовър? 40 ст. е висок ценови сегмент, явно е само за платежоспособни мачовци и техните тунинговани половинки.

 2. 40 стотинки, при това от бюфета на фабриката в Търново. Производителят ми е напълно непознат, местен е, мога да погледна, ако има още една вафла у нас.

 3. На мен Туньо винаги ми е бил ужасно симпатичен, наистина.

  Още не мога да си простя слабостта към Боби Михайлов в средата на 80те, но тогава поне нямаше перука.

 4. Трифон си беше ебаси пича, обаче няма да се продава толкова ако го лепнат на някоя фафла ;-)
  Мен ми е интересно какво би казал сеньор Стоичков ако види тази прогресивна маркетингова кампания

 5. А забелязахте ли умелото съчетание на българския трибагреник със синьо-червените линии, напомнящи за ФКБарцелона? Получило се е нещо като компромисно архитектурно решение между Гауди и Кольо Фичето :-)

  С нетърпение очаквам и супа за духане „Чичовото“ със снимка на Любо Пенев върху кутията:-)))

 6. Без да го твърдя, но подозирам, че производитлят е този, който прави вафла Боровец – и тя се прави в този район ;)

  (Станчо Колев?)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s