Още фантастични чудеса

Аз като повтарям от месеци, че живеем в държавата на фантастичните чудеса, никой не ми вярва.

След като вчера се оказа, че правителството е лавка на КНСБ и подава, каквото му поискат (гепи тия 3%), се оказва също, че държавата се управлява от дуумвират.

Отварям вчера „24 часа“ в лавката (на офис сградата, където си плащам, не правителството) и на 3та примерно страница виждам 5 портрета, на любимите наши ръководители – Борисов, Цветанов, Цецка и забравих кой още и надпис: само Двамата, Цецка и  … (призволни 2 имена от ГЕРБ) имат ключ от „Калина“.

Тъй, потърках аз очи, оставих вестника, пак погледнах и се зачудих какво е това фантастично чудо изведнъж Конституцията да се промени и да си имаме дуумвират (който според обясненията на французите представлява правителство, оглавявано от двама човека с еднаква тежест). И понеже вече всички разбрахме, че в медиите случайни неща за Двамата не излизат, много се замислям какво ли означава това чудо?

Другото фантастично чудо у нас е културата и нейния министър. Като оставим настрана хибридните арт форми като симфониети и прочие, невиждани по света, които изпълзяха от псевдо-реформата, явно г-н Рашидов е решил да поощри и различното писмено слово (онова, което в нормалните страни се издава г-н Гарамонд и никога не получава Букър или Гонкур).

Какво четем в прессъобщение на Министерски съвет: „Министърът на културата Вежди Рашидов награди Димитър Недков със „Златен век“. Отличието бе връчено на г-н Недков за приноса му в развитието и популяризирането на българската култура. Димитър Недков е автор на книги, сред които: „33: Заплахата Дан Браун“ и „Знакът на българина“, издадени в огромни тиражи с вестник „Стандарт“.

Точно така. Разбира се, пушилката може да разсее факта, че Рашидов и Недков са си приятели по мулташка, пиянска и масонска линия, но това не обяснява решението да се награждава некадърна езотерика. Т.е. точно то го обяснява де, все пак разбрахме, че правителството е ЛАВКА, управлявана от двама управители, и дава на всеки, който си поиска.

Всъщност нещата съвсем не са смешни, сега се смеем, но скоро ще роним горчиви сълзи. Радан Кънев, Йордан Матеев и Делян Делчев по темата.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика. Запазване в отметки на връзката.

One Response to Още фантастични чудеса

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.