Наука на шест морета

Изключително съм щастлива, че най-сетне световно известни учени в лицето на фондация „Тангра ТанНакРа“ и доц. д-р ст.н.с. 5та степен Александър Илиев от НАТФИЗ (антропологичен институт) са доказали връзката между прото-пра-българи и пра-перси, което пък подкрепя законните ни искания България да е на четири морета, включая  и Каспийско.

Научната експедиция с кодово наименование „Ариана“ (друг изконен символ на българщината) прави шокиращи разкрития, като в отдалечени ирански селца намира килимчета с шарки, идентични с тези на тъканите в Садовец домашни черги. И двата артефакта имат на себе си изображения на триъгълници, квадрати и други рядко срещани геометрични форми, както и никъде другаде неизползвани цветове като черно, жълто и червено.

На дъното на един менец на местна девойка старшинаучнитесътрудници пък са разкодирали закодиран образ на Мадарския конник, а в мелодиите на оркестър от сандури и тамбури разпознали древни за земите ни мотиви като „Доко, доко“, „Стари рани“ и други.

Но най-натежаващи за науката са лингвистичните паралели, които безспорно доказват връзката перси-българи. Думи като тебешир, чаршаф, кебап, бостан, гюл, черга, пижама, с изконна прабългарска етимология са в подкрепа на теорията, че персите са пра-българи, само че неосъзнати.

Тъй. Ако учените бяха чели нещо повече от менюта и брошури на Балкантурист, сигурно щяха да полетят на крилете на идеята, че богомилите, катарите и албигойците са естествените носители на пламъка на Зороастър и не случайно са разнасяли персо-българската духовност и културно наследство из цяла Европа, но слава Богу, поне това ни е спестено.

Ако пък бяха слушали в клас навремето, щяха да знаят, че в съвременния български език има много персийски думи, навлезли през турския, включително въпросните бостани и гюлове, като не е необходимо да си лингвист, за да имаш подобна поне малка общо култура и познания за родния език. Защото простотията и незнанието не са патриотизъм в чистия смисъл на понятието.

И последно „ако“: ако властимащите не ни пробутваха псевдонаука през последните 70 години, ако в училищата анализираха ролите на Русия и Стамболов, вместо да зубрят датите на раждане на Ивайло и Винех, ако по БЕЛ се учеше малко повече езикознание, вместо да се преписват неразбираеми теми, нямаше да имаме сега министър на име Божидар Димитров (който продължава да води „научно“ предаване по СКАТ), нито пък обществото щеше да позволи ченгета на име Димитър Иванов и Шаренкова да се изгаврят с паметта на Стамболов, награждавайки троянския кон на Путин Гоце Първанов.

П.С. А след репортажа по БНТ, в който ни пробутаха бостаните и тебеширите мисля официално да спра да плащам данъци. Не мога да плащам за нещо, от което после вдигам кръвно.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика. Запазване в отметки на връзката.

16 Responses to Наука на шест морета

 1. Bia каза:

  Остро. Хареса ми!

 2. Кирил каза:

  Адмирирам. И препоръчвам да изгледаш ‘a journey of man, a genetic odissey’, ако си го пропуснала :-)

 3. Pili каза:

  Имаш страхотно чувство за хумор, макар положението да е по-скоро отчайващо, отколкото смешно…

 4. Сориииий, виж Алеко, До Чикаго и назад! Там пише за приликите на индианците и българите, носии и танци, песни и пафти. каза:

  До кога ли ще гледаме само в нашето канче, колко има за нас???

 5. Shipkofff каза:

  посмях се от сърце! :D

 6. Че тази експедиция е фарс, фарс е, че Българите са между сармати и перси, също е факт.

 7. Pingback: Tweets that mention Наука на шест морета « Блогът на нервната акула -- Topsy.com

 8. Димитър каза:

  Министеро се чекне по БНТ, не по „Скот“. Това още повече оправдава неплащането на данъци, но ще се разберем някак си :).

 9. batpep каза:

  ма ти гледаш бнт?

  ох, завалата..

 10. imwicked каза:

  Интернет патриотизма на българина винаги ме е забавлявал.

 11. khagan каза:

  Това, че изпратените от БТВ журналисти ни представят приликите любителски, не означава че не е вярно това, което твърдят. Целта им е ваучните кръгове да се замислят, а не самите те за откриват неща, за които знае целият свят с идключение на вас и българските историци. Чете историята и между редовете. За техните твърдения има стотици доказателства. Това че вие не ги знаете, не означава че не е вярно.

 12. Не само, че археологическите извори съвпадат с историческите, но и за обратната теория – тюрко – алтайската няма сериозни доказателства.

 13. Под археологически извори имам предвид погребални комплекси

 14. nervousshark каза:

  Аз също съм привърженик на теорията за индо-европейски произход, доколкото изобщо това има някакво значение, но нека се говори с езика на сериозната наука, а не да се продават подобни глупости.

 15. Genadi Krastev каза:

  Акуло, за плащането на данъците си права. Никой не харесва данъкоплащането, особенно ако то е последвано от засиране на събраното.
  Ако имаш излишни пари и няма какво да ги правиш, носиш ги във банка, която ще ги управлява по-добре от тебе. Ако обаче се съмняваш в коректността на банките – слагаш си парите под дюшека.
  Когато държавата и общините започнат да се отнасят към моите пари поне толкова отговорно, колкото и аз, тогава за мене плащането на данъците ще стане празник.
  А от къде е пра-пра………….баба ми, ми е все едно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.