Същите

Патриотичен акт на съсипване на обществена собственост

Николай Манчев, един от лидерите на „Национална съпротива“ и заподозрян за побоя в трамвай №20 е внук на съдия от Народния съд и син на дългогодишен български дипломат.

Аз няма да се уморя да повтарям, че тези хора, които сега целуват портрета на Хитлер, носят нелепи кафеви униформи и знамена със свастики и бият до смърт са същите, които влизаха в къщите на хората в средата на 40те години, извличаха съселяните си и съгражданите си, убиваха ги като кучета със сопи и ги заравяха в общи гробове. Къде със санкцията на незаконния Народен съд, къде без нея. Сопа или винкел – изразните средства за политически спор не са се променили много през последните 100 години.

Погромите, убийствата и терора, защото да, терор и тероризъм е да извършиш престъпление срещу малка група хора, за да сплашиш голяма или цялото общество не получиха санкция след 10ти ноември, нито семействата на убитите получиха извинение и склонена глава.

Този модел на поведение се репликира, като последните години в уж демократична и европейска България то е отминавано и от полиция, и от политици, и от медии с мълчание и даже лека благосклонност: „какво пък, момчета са, ще се навилнеят и ще им мине“.

Никой не смее да спомене очевидното – че в така обичаната или мразена, но демократична Америка и в западноврепейските държави подобни престъпления се преследват, а в смазаните от Хитлер Украйна и Русия неонацизма и насилието процъфтяват. Никой не желае да прояви политическа воля и сила да се надрасне и преодолее това тежко заболяване на цялото ни общество, маскирано благовидно като любов към Родината.

Няма да се уморя и да казвам, че не съм скачала срещу член първи, за да се проповядва свободно неонацистка идеология у нас. Не съм мръзнала по площадите, за да може олигарси-комсомолци да плащат на престъпници, маскирани като „политическо движение“ да провалят протести. И няма да спра да излизам и да се боря срещу всеки опит за погазване на демокрацията и демократичните ценности.

Защото за тях няма ляво и дясно, те са общочовешки, останалото е извинение за оскотели и болни души.

Реклами

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

11 Responses to Същите

 1. n каза:

  Показателна според мен не е появата на подобни движения, такива има навсякъде. Показателна е липсата на нормална имунна реакция срещу тях от страна на обществото, което означава че е тежко болно и без никакви съпротивителни сили. В Германия всяко неонацистко шествие е придружено от поне толкова голямо антишествие. В антишествията има разбира се разни впиянчени индивиди, чиято единствена цел е да се сбият, но има и доста обществено отговорни хора, които не искат кошмари от миналото да стават от гроба. Наскоро в Берлин осъдиха младежи само за притежание на нацистки текстове. Това, макар че е малко прекалено и според мен клони към цензура, показва волята на немското правителство да не позволява на екстремистите да надигат глава. Интересен и според мен показателен факт е че сред немските неонацисти има доста руски имигранти второ поколение.

 2. opened_eyes каза:

  В Германия съдят и за фашистки поздрав с ръка.. по бързата процедура..
  Не че нещо ама те не са пример – там направо си е цензура! Е то като не се наиграха на два пъти има и защоде ;)

 3. Стойчо каза:

  Те (комунистите и фашистите) винаги са били от едно котило, и винаги зверски са се нуждаели един от друг. Едните без другите не могат. А иначе в Германия бяха арестували и екстрадирали един привърженик на ЦСКА защото си беше свалил шапката на публично място, а на темето е имал остригана свастика. И това е разбираемо, защото свастиките направиха в крайна сметка за Германия същото, което направиха петолъчките за България. И докато претъпниците не бъдат осъдени (болезнено осъдени) – няма да има мира, защото, както казах – комунист без фашист не може да съществува дълго

 4. Стойчо каза:

  и обратното, де ;-)

 5. mamkamu каза:

  Да, те са същите, защото м-у двете идеологии големи отлики няма! Нищо, че се претрепват един другиго винаги щом им се отдаде възможност :)

 6. nervousshark каза:

  Ами много хубаво тук от 100 години се говори за идеологии и булшит.

  Аз обаче искам да живея в една нормална демократична държава без комуноиди и фашизоиди и въпроса ми е: кога ще има воля и кога ще се вземат мерки това да не се случва повече????????

  Не ме интересува кой какво чел и като какъв се определя. Скотът си е скот, престъпникът си е престъпник и мястото му е в затвора!

  • erejnion каза:

   Никога. Няма как да имаш нормално общество без гранични случаи като комуноидите и фашизоидите. Виж Антифа например, това даже не са скинарчета с твърде много тестостерон, антифа в Америка са университетски образовани привилегировани дечица. Няма как да избягаш от съществуването на подобни идиоти.

 7. Eiri каза:

  Абсолютно

 8. otoskorceni каза:

  Деца играите си с куклите и не се навирайте в политиката и между шамарите.До като има Комунизъм и комунисти,до като има Анархизъм и анархисти,до като има Израел и еврей,нас ще ни има!!!И ние вечно ще ви бъдем трън в очите!Ние сме тук,вчера,днес и завинаги!!!Национална съпротива България

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.