Нещастник си ти*

С настоящото бих желала да помоля (много настоятелно) Миро да спре да хленчи, че държавата не го била подкрепила, та поради тази причина песента в негово изпълнение за някакъв ангел се била озовала на дъното на престижния конкурс Евровизия.

Първо на първо, не знам коя година подред БНТ организира предварителна селекция на българска песен, която да участва, точеща се с месеци. Предвид нивото на българската музика през последните години и напъните на всякакви естрадни величия, текстописци и композитори да изкярят пътуване до чужбина, националният ефир стотици часове екранно време е пълен с пошла, остаряла и откровенно некадърна музика.

За капак в тазгодишния „конкурс“ участваха Миро, Миро, Миро и Миро, с песни, композирани от Миро и аранжирани от Миро. След като Миро спечели, БНТ финансира турне из Европа, с екип на БНТ, предвождан от Драго Драганов, който по едно нещастно стечение на обстоятелствата ми се пада братовчед. Ако повторенията в този абзац ви се струват много, грешката не е моя.

За сведение на Миро, БНТ е държавна телевизия, която се издържа изключително и само от бюджета, т.е. от държавата, която не го била подкрепила, явно и поради тази причина Сафура от Азербейджан, прогресивна европейска държава, е изпреварила националната ни светиня на състезание, което можеше да възроди националното ни достойнство и да доведе милиарди туристи в Слънчев бряг, на гроба на Златния Орфей.

Само че аз например, не съм съгласна данъците, които внасям да отиват за пошли представления и разходки на псевдомузиканти, а искам да гледам обективни публицистични предавания, адекватна документалистика и кадърни новини. Фелацията (ако така е множественото число) на президента, пералнята на Димитър Цонев и художествената самодейност са откровена кражба и корупционна схема.

Второ на второ, Миро, некадърен си и не ставаш, моето момче. Купи си телевизор, айпод, радио и легална музика и чуй какво правят хората по света. Днес. Защото естрада е жанр от преди половин век, който вирее само в удавени в соцносталгията си държави.

*по „Ангел си ти“

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар. Запазване в отметки на връзката.

76 Responses to Нещастник си ти*

 1. RMPG каза:

  Подкрепям напълно.

 2. Жестока дисекция на реалността. Аз, обаче, съм на мнение, че не трябва да сме само модерни, но и оригинални и да следваме линията на Вода на Елица и Стунджи. България има изключителен принос в развитието на музиката именно с фолклора си и това трябва да се развие и върху него да се гради.

 3. киро каза:

  О yeah :) Хареса ми

 4. Събина каза:

  „Драго Драганов, който по едно нещастно стечение на обстоятелствата ми се пада братовчед.“ -> това не трябваше да си признаваш, просто не трябваше :Р

 5. krasse каза:

  Не е вярно, че съм нещастник.

 6. климатици каза:

  Ех колко вярно! За съжаление но е истина, отдавна съм спрял да слушам българска музика (изключвам фолклора) именно поради тази причина. Пошло, грозно, целящо облаги към определени хора, арогантно на моменти и да спра до тук че до утре мога да пиша прилагателни за българската музика.

 7. legrandelf каза:

  Миро е хленчило!

  Само реве… Веско постоянно се брани от народния отпор спрямо музиката му и въпреки това е по-успешен творец от… Каризмиро :)

 8. Сандо! каза:

  Браво! Браво! Най-после някой да каже в прав текст, че цялата порнография на соц.естрадата живее все още чрез едновремешните динозаври, пикльовците от Евровизията и чалгата.

  За Бога, хора, престанете да гледате телевизия!

 9. 8bit каза:

  оф писна ми да слушам за закъснялата зубаровска кифла, миришешта на сирене и ненаебания кумчо вълчо с ултра името стунджи. нали мразите кечета? какво е стунджи. а и да, се едно сичките сте си купили по едно легално копие на вода от ай тунс и го вартите у вас. елица и стунджи = балтазар и йонка = миро = връзки в канал едно.

 10. Иван каза:

  Вие хленчите, че някой си хленчел… то стана доста модерно само да се хленчи. „Ако повторенията са твърде много, грешката не е моя“.

 11. Меми каза:

  Хаха, наистина много ти се кефя на писанията и езика, но не виждам защо въобще обръщаш внимание на такива безумни смехории, изкопаеми и мекотели…

  legrandelf – хахахахаха!

  • nervousshark каза:

   защото всъщност в БНТ, включително покрай шашмата Евровизия потъват десетки милиони левове. нещата не са дребни и смехотворни, а претенциите на псевдотворците за още и още са направо страшни.

   • Меми каза:

    Да, това е пределно ясно. Сумите, хвърляни за псевдо-неща са чудовищни, особено съпоставени с дребните на техния фон суми, които НЕ се осигуряват от държавата (както е по закон) за животоспасяващи лекарства за деца, примерно.
    Само че мафията и блатото около бюджетните медии са толкова дълбоки, че не знам дали е възможно някога да се променят. Те един референдум за новините на турски не допуснаха, пък на такава ли ‘национална гордост’ ще посегнат… Ако въобще някои от нас имаме сили да се борим за спасяване на милионите левове, това трябва да става предварително, а не след предизвестения (за такива като нас) резултат. Това е.

 12. pipi12 каза:

  подкрепям напълно :))

 13. Oбъркал си автобуса пич каза:

  Само не мога да разбера,кой хленчи.Иначе заглавието е добро и се подразбира към кого е насочено посланието.Към нещастниците!Нещастниците,които са абсолютни критикари и неудоволетворени личности.Тук забелязвам че не липсват такива.Не ме разбирайте погрешно.Не съм фен на Миро,но откровено мога да го поздравя за представянето му на евровизия и да му пожелая успех за напред!

  • 8bit каза:

   ха-ха, мечето с нежно сарце

  • Меми каза:

   Тогава му пожелай и по-достойно приемане на резултата и по-зряло поведение. Пожелай му благородство, зрялост и липса на комплексарщина. Пожелай му повече отговорност към парите на данъкоплатците.

 14. nervousshark каза:

  Пич, все ми е тая каква музика прави Миро, стига 1. да не плащат за нея от данъците ми и 2. да се въздържа от подобни изказвания http://zar.bg/view_article.php?article_id=8890

 15. prostaka каза:

  Приятели, всичко това е до болка познато!
  Ами, погледнете как са се затъжили сценаристите с пишещите машини пред националната библиотека и пред паметниак-светиня на светите братя. Та вижте само тъпия „Стъклен дом“ и „Мисия Лондон“. Та те не могат да компенсират разходите за „създаването си“ с „приходите“. Та по-голяма тъпотия едва ли има. Нямаме добри сценаристи, нямаме добри режисьори, нямаме добри артисти! Всчки крещят на сцената като в самодеен театър или селска вечеринка. Да ги натовари Вежди Рашидов на няколко автобуса и да ги закара на обмен на опит в съседна Турция, да видят как се правят сериали, които вдигнаха рейтинга на БТВ в най-гледаното време. Ако това е скъпо удоволствие, да ги затвори в една зала и на средно голяма плазма да гледат всяка вечер „Листопад“ и на другия ден да напишат съчинение по картинка, преразказ или отговор на литературен въпрос по желание. Не стига ни другото, ами прелъгаха и „професор“ С. Данаилов да „играе в този ФИЛМ“ – „СТЪКЛЕН ДОМ“. Ами, че тя цялата ни работа е стъклена…

 16. dfg каза:

  Нещастник си ти -нервна акуло!!!!
  Като нямаш никакъв музикален слух и се чудиш с кого да се заядеш….много си жалък наистина.Престани с простотиите,които пишеш с цел да бъдеш забелязан!!!
  Миро е страхотен,има глас,визия и богата душевност!

 17. пламен каза:

  Предлагам dfg да получи специална колонка в блога, от която да ни просветлява за музикалния слух и богатата душевност, нервна акуло! :)))

 18. nervousshark каза:

  Пламене, богатата душевност е нещо изключително важно и необходимо и е в корелация с музикалния слух, ахахахаха :)

 19. пламен каза:

  Ми така де, Миро има богата душевност и пее на Евровизия, а ние, низшите духом музикални инвалиди списваме блогове и се чудим къде ни отиват данъците…

 20. Постът е страхотно верен и просто няма какво да се добави…Тъй че мислех да не цапам с коментари. Обаче dfg-то ме прилъга и не издържах. Култово е просто!!! Особено частта с богатата душевност. :)))

 21. kathryn каза:

  У дома имаме горещ спор по въпроса за Миро, ФСБ, таланта или липсата му :D
  Имах късмета, да гледам последните изяви на Миро на Евровизия в Гърция. Там единия грък през смях каза: „Стискайте палци да не спечелите. Знаете ли колко струваше на данъкоплатеца в Гърция победата на Елена Папаризу.“
  Аз, понеже съм един отявлен фен на конкурса, чак тогава разбрах, че следващия конкурс се прави в страната на победилия.
  И съответно данъкоплатеца плаща два пъти, първо да си „подкрепи“ участника и после няколко пъти повече, за да докара в държавата си тълпа посредствени певци с посредствени песни. Пораженията, които слушането на конкурса носи, те вече не се измерват с пари. :D

 22. Gombeto каза:

  Мен пък ме мъчи друго нещо – най-после гледах снощи няколко участника. Всичко окей, ама защо им е на някакви 30+ а и по-зле – над 50-годишна възраст да стават суперстарс? В смисъл, виж някакво 19-годишно пишлеме може да е интересно, тепърва да се развива, още повече – да бъде продукт. Трябват нови лица. Не знам защо всички са решили че Миро е баси якия и можеше да стигне до някакво по-високо ниво.

 23. Маркуча каза:

  Второ на второ, Миро, некадърен си и не ставаш, моето момче. Купи си телевизор, айпод, радио и легална музика и чуй какво правят хората по света. Днес.

  В това отношение не можеш да виниш горкото момче. «Август е септември ще бъде май» е изплагиатствана от Coldplay.

 24. Не ви ли интересен мотивът за оригиналността в произведенията? Темата ме интересува, надявах се, че още някой се интересува от нея

 25. Коста каза:

  Ако Миро се беше класирал то какво ли щяхте да говорите? Защо тази статия не излезна когато хората гласуваха за него ? Явно роднинска завист има тука ! Миро се представи отлично. Друг е въпроса, че евровизия вече не е нормален конкурс, а пари и политика. Трябва да си много тъп за да не го разбереш. Миро заслужаваше класиране между първите 6 но на кой му пука за България. Всичко се знае предварително. Елеминираха го защото трябваше дя се разчисти пътя на другите.

 26. пфф каза:

  и къде искаш да ти отиват данъците? при пенсионерите ли предпочиташ? музиката се създава с пари, без тях няма как да се чуе тъпата песен. Ще кажеш че само за това харчат бюджета на държавата… пък после се оплаквате че няма хубава музика, като толкова разбирате как се създава песен, напишете я и накарайте целия свят да й се кефи, БЕЗ финансиране.Изключително лесно е! Да не би на другите държави като Азербайджан да им е много яко че 50 милиона са похарчени за едно пикливо 5то място на някъв си конкурс? отгоре над всичко песента не струваше и пукната пара…

  • nervousshark каза:

   Много обичам малоумни изказвания.

   Аз държавно финансирана музика, включително Азербейджанска не съм слушала досега, вероятно няма и да слушам.

   А това същото го обясни на Beatles, Pink Floyd, Depeche Mode или ако щеш, на Лейди Гага.

 27. findley каза:

  Пуфтящия, ако не можеш да измислиш по-смислена цел за данъците си, то си е твой проблем. Аз лично имам няколко идеи – добра документалистика, добра разследваща журналистика, добри образователни и културни предавания, както в повечето обществени телевизии в Европа. Няма. Има Мирко и Драго на обиколка по света. Което нямаше да ни направи впечатление толкова ако и нещо друго се създаваше в тази телевизия от гореизброените.
  Освен това много бъркаш нещата. Пари трябват за разпространение на музиката, за популяризация. Вярно е. Но една добра композиция,текст и аранжимент се правят основно с талант, а не с пари. И колкото и кинти да изсипят, за да стане популярно едно парче, нищо няма да му помогне ако е некадърно. Доказателството е случаят Миро. Какво точно предлагаш и за какви пари става дума? Искаш държавата да започне да плаща за добри композиции? А не искаш ли направо композиторите, текстописците и певците да минат на държавна издръжка? И да върнем направо времето, когато държавата плащаше за цялата некадърност на „творците“ си. Е, сега в сегашно време тая некадърност няма как да се скрие, както тогава. А случаят Азайберджан и 50те му милиона е никак не ме интересува. Това са глупаво похарчени пари за един глупав конкурс. И някак съвсем не желая да се сравняваме с Азайберджан нито за хубаво, нито за лошо.

 28. Меми каза:

  Findley, ние и не можем да се сравняваме с Азербайджан :)) Страната се счита за едно от най-важните места в света по отношение на нефтени залежи. Около 90% от експорта, както и 50% производството, идват от нефтодобивния отрасъл.
  Така че, ПФФ, ако Държавната им Нефтена Компания е решила да си повдига имиджа в Европа, добре. Но паралелът е напълно невъзможен;)

 29. pipi12 каза:

  Миро беше жалък. Може би по-жалък от него беше миналогодишният ни участник-явно такава е тенденцията от жалък, по-жалък.

 30. Eneya каза:

  Адски ми е интересно защо, при положение, че Акулата говори за пари, данъци и проблеми с прането на пари, никой не се отзовава. Не, тук се вяснаха няколко „Оставете Миро намира!!!!“, обвиниха я набързо, че й липсва музикален слух и душевност (явно надарените с тези неща хич не им пука за икономическото състояние на държавата) и си заминаха.

  Полезно.

 31. pipi12 каза:

  Крайно време е да се спре пръскането на пари за този конкурс, поне докато някой не се научи да пее.

 32. На мен и песента и представянето на Миро ми хареса. Не мога да Ви разбера – каква Ви е движещата сила в живота – да мразите ли?

 33. Mного правдива статия!Критерият ни е нисък.А се видя,че за този клонкурс има отлично подготвени,кадърно написани и безупречно изпълнени/Украина,Румъния…/ печеливи произведения.Да престанем да принизяваме конкурса-такъв бил,онакъв…И за такъв не ставаме с псевдомодерната ни в този вид естрада…

 34. Sonic каза:

  Как пък един не каза нещо хубаво за Миро, бе? Що никой не признае, че той е най-успешният ни певец в момента? И, автора, нещо не си запознат с материала. От тази година е новият регламент – първо да се избира певеца, а после песента за представяне, защото от предишните години, когато беше точно обратното – се получи някакво домашно порно. За жалост, всичките пет песни, от които трябваше да се избира, бяха слаби, така че не може да очакваме чудеса на конкурса.

 35. jeiky каза:

  Нека, Миро, Драго, Азис и който ще да е, да си имат безброй фенове.
  Срамното е, че те трябва да представляват България на международен конкурс с многомилионни зрители.
  Но най недопустимото е, държавата (т.е. моите и твоите данъци) да плаща за този позор и резил. Че и подгряващо турне за овации имаше, и не само че трябваше да го заплатиме всички ние, ами бяхме принудени и в най-гледаното време да бъдем подробно запознавани как се развива то, колко зрители с български корени са дошли в залата и са се разплакали, с кого се е здрависал Миро ( т.е. един вид Господ..???) и т.н. и т.н.
  Няма ли кой да поиска отчет от държавната телевизия колко пари са похарчени за цялата тая бутафория?!!
  Да не коментираме последните месеци колко пъти бяхма карани на сила да гледаме / слушаме трогателното изпълнение, наситено с „ооооооооооо-о-о-о-о“, ааааааааааа-а-а-а-аа“, и „ииииииииииии-и-и-и-и-ииии“….
  Ад.

 36. А. каза:

  yeah, съгласна, Миро е противен и не може да пее, не знам от къв зор изобщо го изпратиха на Евровизия (то и тоя конкурс е много тъп, но това си е мое лично мнение)

  аз съм „за“ парите да отиват за публицистични предавания, а не за художествена самодейност :D, определено

  • nervousshark каза:

   Миро дали е противен или не е лично мнение, на мен ми е все тая (аз лично не харесвам музиката му), но съм против да се трошат пари на БНТ за тази простотия, да се нагушат куп хора, че и накрая да има претенции, мръкане и космоса да му пречи.

   Който иска да участва в подобни нелепи конкурси, да се оправя, който иска да слуша Миро – негова си работа, но просто да не се харчат пари от данъци особено при тая огромна дупка в бюджета. И при отсътващ разсъдък в т.нар. обществена телевизия.

 37. n каза:

  И тази година ми беше невъзможно да избегна всякакъв контакт с Евровизия, поради факта че тая простотия поне от седмица яко извира от всички медии. От всичките песни чух само две – тая на немкинята и шедьовъра на Миро. От останалите учстници мернах само снимки. Поне ми стана ясно защо онова девойче с непретенциозната и никаква песничка спечели. Защото на всички им се беше доповръщало от маскарадни сценични костюми (хореографията на почти всички песни отиваше повече на цирк, истински, от ония с клоуните и животните), светлинни ефекти, лъскави материи, разголени танцьори, мятащи се тела и най-вече претенции. И от грандомания, и от фалш. Немската пубертетка спечели заради това което е – симпатично момиченце с приятен глас, което се държи естествено. Миро пък е световно неизвестен естраден певец от малка балканска държавица, популярен главно сред приятелите и роднините си. И няма платена реклама, която да го направи мистър Гага.

  • Gombeto каза:

   N, точно това мислих да споделя в блога си, но се отказах да дам толкова специално внимание на Евровизия в него.

   Не се кефя да коментирам конкурси не-по-вкуса-ми, но момичето е супер free, много естествено, супер прост клип и много catchy песен. Без излишни ордьоври, травестит гримове, бални рокли, лъскави бели кожени панталончета и недъгави танцьори за декорация (така де, вижте само на Миро dance crew-то колко е мудно).

   Тя е някаква млада мадама, която тепърва може да се възползва (ако съумее) да изгради кариера, да оформи таланта си… Миро… Миро е просто на 35-40 и не става.

 38. Изключително трезвен поглед! Четох наскоро че има даже група в ФБ на обидените фенове на Евровизия подканваща за оттегляне на българското участие. Че като ни е калпава песента – кой ни е виновен? Защо Германия поставена перманентно на финал взимаше винаги последните места (даже с „честно“ и не „геополитически“ дадените ни 12 точки за Люси), накрая изкара страхотно продуцирана песен и заслужено спечели.
  Като цяло българите трябва да спрът да си мислят че живота им е „длъжен“!

 39. Eneya каза:

  Господи, боже.
  Ако ще Миро да е ангел, четете бре хора.
  ХАРЧАТ СЕ ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ (перат се пари), а сме в криза. Какви са тия глупости, за деца с увреждания – няма, за пенсии – няма, за заплати – няма, за учители увеличения – няма, за здравно осигуряване – няма. За Евровизия… има.

  Каквито ще да са коментаторите, ако искат и еднокраки злобари да са, когато критиките им са валидни, има ли някакво значение?

 40. Pingback: » § « Cynical Speech™ » “Каризмиро” - норвежки еякулат в тубичка

 41. Димитър каза:

  На мен ми е интересно защо всички родни „творци“ умират да са на държавна ясла – артисти, Мировци, ФСБ. Като сте толкова кадърни – светът е отворен, продуцирайте се сами, сложете си творенията в Маспейс и станете звезди. Класациите са пълни с песни, написани с един лаптоп.

 42. Val каза:

  Поне да беше защитила братчеда.
  На всички е ясно, чe всички трябва да следват модела наречен ОТРЯД 23.

 43. UZUMAKI каза:

  Indeed, indeed…

 44. Pingback: Gombeto.com | Подкрепа за повече BG песни в ефир?! Не, мерси.

 45. Pingback: алекса тексты песен « О чем говорят блогеры

 46. Чак пък некадърен…
  Песента е перфектна, добре изпълнена и не по-лоша от която и да е друга песен на тазгодишната Евривизия.

  Защо не се придвижи напред, е въпрос, на който не може да се даде точен отговор. По-ското България е държава, за която не се гласува много усърдно…

 47. Стойчо каза:

  Споко, акуло, Драго Драганов пък ми е съученик на мене (е,два випуска разлика, де, ама това са смешни оправдания от моя страна ;-)

 48. nervousshark каза:

  138мо?

 49. Стойчо каза:

  старото (до 7и клас)

 50. nervousshark каза:

  Аз се засякох с него в Гагарин.

 51. stanislava каза:

  Kakvoto i da kaja 6te e malko!!! Tova koeto si napisla po gore e to4no taka! Vsiaka duma e na miasto! Miro vazmojno nai- nekadarnia pevets, koito moje6e da ni predstavi! Po dobre 6te6e da bade Sa6ka Vaseva :)

 52. Стефи каза:

  Аман от хейтъри и завистници!!! Ейй как не ви е срам да сте толкова злобни и завистливи, просто не знам… Това само в България съм го виждала и ме потриса все повече и повече…
  Мойто момиче (което е написало „статията“) ако Миро беше некадърен и за нищо не ставаше, дали щеше да е No 1 певец на България, дали всички останали изпълнители щяха да го подкрепят за Евровизия?
  Използвай си малко сивото вещество и се замисли, моля тя. Некадърна си ти, защото всичко, което можеш да направиш е да си седиш и да си пишеш злобни коментари от вкъщи.
  А да, и по повод на това:
  „Напъните на всякакви естрадни величия, текстописци и композитори да изкярят пътуване до чужбина“ – хаха, найстина искрено ме разсмя. Повече пътуване са видялу тези хора от тебе, защото имат талант и възможности.
  Ако си ходила в чужбина ще забележиш, че там хората не са злобни, завистливи и лицемерни като тук, ще забележиш че там държат на успелите си сънародници!!!

 53. крис каза:

  earth to стефи – събуди се.

 54. Димитър каза:

  Получаваш 6 за SEO. Сега напиши една статия за Лили Иванова и дует Ритон и няма да се отървеш от фенове :).

 55. nervousshark каза:

  Ау майко, не ми стигат Яне Янев и адреналинката Яна.

  Хубавото е, че вчера 70 човека са влезли, търсейки Боб Дилън.

 56. doni каза:

  Стефи, може да е добър изпълнител, но песента беше ултра зле, специално от текста ми се повдига. Съжалявам хората, които могат да харесат такава песен.

 57. Зелен Бетон каза:

  Съгласен съм, подобни „саги“ като Мировата в Евровизия могат да нервират не само нервни акули ;) а и съвсем спокойни по природа хора.

  Проблемът в случая обаче не е в Миро, нито в БНТ. Нито в иеизтребимостта на „естрадния ген“ в българската популярна музика.

  Проблемът е в конкурса на Евровизия. Това екранно събитие погрешно се разглежда като музикален конкурс – което е вярно само формално. Въпросният конкурс има много повече общо с телевизионните риалити шоута и сапунките, отколкото с музиката.

  Евровизия е едно културно-масово мероприятие от типа на ония, дето ги организираха по соц време в профсъюзните домове на културата. Само дето мащабът му не е квартален или общински, а европейски (по-точно „Европа+“). Иначе предназначението му е просто: да произведе кротко, сиропирано, политически коректно забавление за средностатистическия европейски бюргер.

  Евровизия няма за цел да демонстрира музикално ниво, да роди музикални постижения, да концентрира в себе си най-доброто. Няма стремеж да доведе до някакво разместване на пластовете в масовата развлекателна индустрия; напротив, много се внимава такова нещо да не се допуска. Всичко, което е безконфликтен мейнстрийм, е добре дошло; ако обаче нещо истински неконвенционално стигне случайно до финалите, то бива изтикано в периферията с любезна усмивка. Няма как да е иначе.

  Евровизия е занимавка, близалка, кесия със захаросани пуканки. Тя дава на европейската работна сила онова кухненско усещане за удовлетвореност („Их, колко ни е хубаво!“), което е особено важно, за да може същата тази работна сила да се наспи добре, без тревожни мисли, и на следващия ден пак да отиде да произвежда принадена стойност. Туйто.

  А за да има все пак малко екшън, Евровизия е и нещо като телевизионния кеч. Под пъстрите прожектори се вихри една бутафорна битка, една симулация на надпревара между нациите, гъделичкаща (ама лекичко, не много) бюргерския патриотизъм на пълен стомах след вечеря.

  Единствената реална полезност на това ТВ събитие е социологическа: то е барометър на настроенията между нациите, както и на тяхното взаимно проникване вследствие на миграционните процеси в рамките на континента. Сигурно има социолози, които анализират детайлно резултатите от гласуването и вадят, предполагам, доста интересни заключения. Но не ги обявяват, разбира се – да не би случайно да се наруши глазурата.

  Е, при това положение ПРОСТО НЯМА КАК от екрана да не се лее естрада. За мен нямаше нищо неочаквано в това, че именно Миро отиде, и то именно с такава песен. Нищо изненадващо не виждам и в тия континентални кампании за предварително популяризиране на песните. Напротив, бях изумен, че преди отидоха Елица и Стунджи, и че стигнаха толкова напред. Но те бяха като бяла врана и не вярвам нещо подобно да се повтори.

  Тъй че – ако разговорът ще е за това какъв е Миро, то е едно; ако ще е за това как обществената ни телевизия харчи парите на данъкоплатеца – друго; ако темата ще е „на какво прилича българската популярна музика днес“ – трето. Но ако се търси сериозен разговор по която и да е от тези теми, той НЕ ТРЯБВА да бъде в контекста на тазгодишното българско участие в Евровизия. Напротив: трябва да бъде ИЗВЪН контекста на Евровизия въобще.

  За да е сериозен.

  ________________________
  P.S. А участието си в Евровизия според мен трябва да приемаме като неизбежен данък към европейския колективизъм и интернационализъм (които дойдоха на смяна на социалистическите такива). Сиреч, не бива да се делим от колектива, щото ще оставим лошо впечатление. Така че просто всяка година трябва да изкопаваме по някой образец на БГ естрада и да го пускаме там. Без да го (се) вземаме много насериозно – и по възможност така, че да ни излезе по-евтиничко. Тъй поне си мисля аз.

 58. Давила каза:

  Много добре казано – абсолютно.
  Някой ден ще заговорим с плам и „за“ нас, а не „против“.

 59. Hristi.fu каза:

  Споделям казаното за песента и певеца, но все очаквах да се появят подобни оценки преди конкурса – за единствения участник, за голямата подкрепа в рекламата и т.н.Работата беше ясна – песента е досадно скучна, изпълнителят – обикновен.Не е редно с нашите пари БНТ да прави подобни експерименти.

 60. lulwat каза:

  Доста правилни разсъждения. Жалко, че не се говори повече за това.

  Иначе, искам само да кажа, евровизия понякога ражда прекрасни неща.

  забравихте ли верка сердучка?

  или тазгодишната звезда, епичния човек със саксофон aka Сергей Степанов:

 61. kassitra каза:

  Лелеее, не можах да дочета мнението на Миро, ядосах се просто. Начи държавата му е дала малко пари, поради което не си е направила сама PR. Песента Вода е влязла в петицата като welcome drink, някак. Е тва е манталитет- винаги все някой/ нещо друг е виновен, причината никога не е в тоя, който се дъни. На мен от тва мислене отдавна ми се повръща- и не мога да си обясня как може да се вложи толкова енергия в подобна теза, вместо например в това някой да си свърши работата, както трябва.

  Иначе за парите и за данъците съм съгласна. Ама има и друго- тоя кОнкурс не беше ли за изгряващи звезди?….и, ако се инвестира в някого, не следва ли да бъде в човек с повече „творчески“ планове за бъдещето, отколкото с не дотам творчески спадове в миналото на кариерата си:)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.