Да се повъзмущаваме на себе си

Всички, които в момента се възмущават, че Валерия Велева е медийна проститука, Ахмед Доган – архипатриарх на корупцията у нас, а медиите – инструмент за манипулация и подмяна, е добре да си помислят пак дали за първи път осъзнават това.

Вестникът на Тошо Тошев, както и всички останали печатни и електронни средства за масова (дез)информация от 20 години играят основна роля за изкривяването на действителността, осигуряване на подходяща среда за политически и икономически процеси, чрез които се преразпределиха ресурсите, създадоха олигархична система и като цяло, доведоха държавата до състояние, в което реформите и нормализацията ще отнемат години.

Въпреки че икономическият подем през последните години, който за съвсем зла беда съвпадна с най-корумпираното правителство за целия преход създаде измамното усещане за движение напред и нагоре, в момента става ясно, че няма нито един работещ механизъм, извън строителството има твърде малко сектори, които да позволят по-бързо излизане от кризата, а държавните разходи са твърде големи спрямо произведените резултати.

Само че…

в момента май възмущението трябва да се насочи към всички нас, обществото като цяло, защото нищо от това, което се случва, не става в паралелно измерение, а точно под носовете ни. Димната завеса на герговци, тошевци, семейство Кръстева-Пеевски през последните години даже не беше толкова плътна, а колкото покрай парламата да се направи още някой лев.

Попарата сега ще се сърба с голяма лъжица.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика. Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Да се повъзмущаваме на себе си

 1. Дизайн за живота каза:

  На дали, през последните ПЕТ, или повече години, е имало някакъв икономически растеж. След като са влезли десетки миларди валута в банките – в България, обърнати в левове и раздадени на потребителите – за да потребяват, и така от тези десетки миларди са влезли 20% като ДДС в хазната, ето ти РАЗТЕЖА. Този разтеж е катастрофа и истински ДЕФИЦИТ, защото е лоша чужда инвестиция, която ще изпомпи повече пари навън отколкото е внесло вътре – без това да е развило(разбило) много бизнеса – като реален продукт, и умножаване на възможностите за започване и развитие на бизнес начинание.. Някои сектори не усетиха никаква полза, дори загубиха, като фермерството, а имаше разтеж на недвижимите имоти – което пък си е катастрофа за работническата класа, нещо като свръх инфлация. ……………….

 2. Много точен анализ! Поздравления. А попарата ще се сърба с много малка лъжичка и много, много дълго… И пак ние ще духаме супата,а те ще я ядат..

 3. Li каза:

  Правда сте! Писна ми от всичко, което става тук!

 4. Marfa каза:

  И аз бих се въздържала да говоря за растеж през последните години. По скромното ми мнение тогава движението нагоре продължи на чисто инерционен принцип колкото да се поизчерпи де що понасъбран ресурс имаше. Освен това основната част от споменатото движение напред и нагоре беше осъществена предимно от строителния сектор, както вече бе споменато. И когато той започна да увисва, илюзията започна да избледнява…

  Между другото, аз ли съм единствената, която смята, че на здравния министър трябва да му се случат някои не особено хубави работи? :/ Защо така не мога да го трая тоз човек, м?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.