Геомагнитни и други проблеми

Не мога да си обясня какво се случи със слънчевите изригвания и магнитните бури.

Някъде около появата на Кашпировски и Джуна по Първа програма разбрахме, че за главоболията, аритмиите, задуха и сутрешния тремор са виновни изригванията по слънчевата повърхност, придружени със силни магнитни бури из цялата територия на България.

След като стана ясно, че всички неразположения се дължат не на Кремиковци, КЦМ, домашния първак на дядо, телешкия салам и белота пред блока, сериозните вестници като 24 часа и Труд, а след това и Новинар, Монитор и така нататък започнаха да пускат на страницата с прогнозата за времето и хороскопите седмични таблици със слънчевата активност и магнитните бури, изготвени от ст.н.с. д-р Цветан Дачев – ЦЛСЗВ-БАН и други подобни корифеи, за да може човек освен чадър и шишенце със стояла пред телевизора вода* да си вземе и валериан и настойка от божул.

И изведнъж, някак си подозрително внезапно тези прогнози изчезнаха от най-четените медии. След картък рисърч из нета установих, че световно известният руски Институт за магнетизма на Земята, йоносферата и разпространението на радиовълните (ИЗМИРАН) все така упорито прави прогнози и отправя предупреждения, но всичко някак си е апокрифно и недостъпно за средностатистическия гражданин, който би желал да разбере кога точно на телевизора ще се появят снежинки, а жена му ще го замери с чинията с пръжките.

И какво ни остана в мейнстрийма? Само един Стефан Гамизов сипе прогнози и пророчества, а информацията дали утре Dst индекса няма да надвиши минус 100 нанотелса (нанотесли?) няма никъде!

И понеже информация няма, първо – хора, бдете!, и второ някои важни съвета при магнитни бури:

– активно спортуване;
– в диетата трябва да се включват повече плодове и зеленчуци. В случая много полезно е зелето, тъй като то съдържа аминокиселини, ферменти, витамини, минерални соли, бактерицидни вещества, които подобряват дейността на сърдечно-съдовата система;
– да не се ядат храни, които съдържат голямо количество животински мазнини (сланине, овче месо и тлъсто свинско месо);
– цялата диета трябва да бъде ориентирана към плодове, зеленчуци и др. по-лесни за усвояване храни.
– да не се пренапрягат;
– хипотониците и хипертониците както и хората с хронични сърдечни заболявания да имат под ръка лекарствата, които ползват;
– тези, които реагират на геомагнитните смущения с раздразнение, тревога, безсъние, да ползват валериан или настойка от божул;
– в дни на магнитни бури нивото на холестерина в кръвта се повишава. За това не яжте мазно и сладко;
– наблюдавайте състоянието си, сверявайки го с прогнозите за геомагнитната обстановка, за да разберете как Ви влияят магнитните бури.

В дните без слънчеви бури, тъмни петна и геомагнитни смущения не е необходимо да спазвате горните съвети. И повеже според ИЗМИРАН те не надвишават 22-23 годишно, поне тия, заради които си заслужава да се спре ракията и свинското от буркан, просто бдете.

–––––

* Когато Кашпировски започне да гледа от телевизора, е добре да се сложи пред него чаша вода, тъй като тя придобива невероятни лечебни свойства. Само не знам дали Кашпировски все така гледа от някой телевизор.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на разни. Запазване в отметки на връзката.

10 Responses to Геомагнитни и други проблеми

 1. Stoinov каза:

  в моемнта сме в края на затишие на слъчневата активност, и затова броя на магнитните бури, предизвикани от слънчеви избухвания които в момента са в много малки количества, е също малък. Съответно нуждата от подобни прогнози е минимална. Но се очаква съвсем скоро Слънцето да се активизира пак и да почне нов цикъл на активност.
  ето повече информация:
  http://www.usnews.com/science/articles/2010/01/11/sun-may-soon-send-magnetic-storms-toward-earth.html

 2. пламен каза:

  Аз викам, тия съвети да си се следват по принцип, пък магнитните бури да си бушуват когато си искат ;-)

 3. =СБОГОМ НА ЛЪЖАТА= каза:

  Ами вече не ги интересува да ни лъжат че симптомите на хората се дължат на нещо друго – а не на поетата радиация.. Така им е било най лесно. Както на запад се страхуваха от успехите на социалистическата икономика, щото са се бояли бъдещето на капитализма и своите милиони и милиарди, и НАТО взеха че убиха АЛДО МОРО, ГЕОРГИ МАРКОВ, И ПОКУШЕНИЕ НАД ЙОАН ПАВЕЛ ВТОРИ.. ТОВА СА ДОКАЗАНИ КОНСПИРАЦИИ. ПРИ ТОВА – УСПЕШНИ.

 4. nervousshark каза:

  Така е. Аз мисля, че ЦРУ и НАСА нарочно укриват информацията за слънчевите изригвания.

 5. Marfa каза:

  Уф, ама омръзна ми да се боря с масовата дезинфомрация бе! Ей сега това ще го прочете някой ученик и какво ще научи?!

  Истината е:
  Този, който зареждаше през телевизора с положителна енергия чашата с вода, беше Алан Чумак. Повтарям Алан Чумак. А-лан – Чу-мак!

  Оня, дето хипнтоизираше и лекуваше ревматизъм, като броеше първо до 33, а после до 10 в обратен ред, беше Кашпировски. Каш-пи-ров-ски! Ха така! Да няма недоразумения!

  A ЦРУ и НАСА имат други задължения – прекалено са заети да конспирират срещу нас, да ти кажа. Не е лесна и тяхната. :/

  :D :D :D

 6. =СБОГОМ НА ЛЪЖАТА= каза:

  Радиацията от Чернобил! -а не слънчевата. Нали ти казах че заради радиационите храни -България фалира.. Също заради завистта на западът – и страхът му от комунизма – ни спретнаха резила с убийството на Георги Марков и покушението над ПАПАТА.. СЕГА АКО НЕ ЗАВИСЕХА ТОЛКОВА ОТ ИКОНОМИКАТА НА КИТАЙ, ЩЯХА ДА ИМ СПРЕТНАТ НЯКОЕ УБИЙСТВО – УЖ ОТ КИТАЙЦИ.

 7. nervousshark каза:

  ауууу, Марфа, меа кулпа, сега ще си посипя главата с пепел.

  а аз защо не го помня този Алан Чумак!?

 8. Сандо каза:

  А как се казваше онзи полтъргайст, дето го даваха по „Добро утро“? И помните ли как половината население се опитваше да си лепи ютии, тигани и прочие метална посуда по челата? Мене ако питате, това си беше чиста проба програмирана идиотизация на населението, която впрочем продължава и до ден-днешен с Чалгата, Адреналинката-Гоце, СимоТиквата, Долен Сидеров, Си Си Боата-Станишев, Би Би Кинг-Конг и т.н…

 9. minka radeva каза:

  1991 година слушах много внимателно касета на Кашпировски , за да ми помогне за високо кръвно налягане. Съпругът ми не се интересуваше , влизаше, излизаше от стаята.Не се почуствах нито по-добре, нито по- зле.Обаче на съпруга ми поникна коса на голото теме.
  Бяхме чели и за това, но изненадата ни беше голяма . А приятеля , който ни даде касета, каза, че може да е сбъркал.През 2006г. от курса , който изкарах по Норбеков, още на първото занимание ми минаха страхотни болки в лявата половина на тялото.Била съм на лекции и на двамата в НДК – интересно беше, но не съм изпитала нищо . 03.06.2014г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.