seo експеримент

Миналата седмица блогнах по повод клипчето на придобилата юбер-слава адреналинка, като освен че споделих личните си размисли и страсти по въпроса, реших да направя seo експеримент, по няколко причини: моментът ми се видя напълно удачен, досега не съм го правила и най-вече от чисто любопитство какво точно, аджеба, носи заиграването с трендинг жълтении.

Текстът на поста напълно изразява личното ми мнение, но заглавието нарочно и с цел е точно такова, какъвто би бил един мой сърч по въпроса.

Резултатите надминаха очакванията ми, но трябва да се вземат предвид и няколко хиляди гласа, идващи от Дарик, Зар, е-вестник, където поста беше препубликуван и Свежо, където стана популярен.

На 18ти февруари посещенията стигнаха над 12000, на 19ти заковаха 15434, като от неделя насам положението започна осезателно да се нормализира. Среднодневните ми посещения преди тази публикация са около 300, без да броим редки включвания през свежо или след препубликуване на някоя тема.

Първите 30 сърча на 19ти февруари, дори Яне Янев, постоянен лидер, не успя да пробие през първите три дена на порно-лудост:

В резултат на дружните напъни от търсачки, свежо и линкове Нервната акула, персонален блог за политика, култура и други възвишени теми беше два поредни дни номер 1 по посещаемост в класацията на TBL.

Като оставим настрана цифрите и фактите, съвсем субективно тези нам-си колко хиляди посещения не ми донесоха никакво удовлетворение, даже напротив, а в момента направо си отдъхвам, което може би е доста странно. Освен това коментарите под поста масово бяха безумни, тип днес.бг, което изобщо не е приятно. Капс, латиница, тъпи изказвания и недомислици. Мхм. Остава едно малко кофти усещане, особено на фона на факта, че темата за ченгетата в медиите нямаше нито един коментар, а в сериозните теми влизат по 30-40 човека.

Понеже така и така в момента не монетизирам/банкнотизирам блога, ще се въздържа от подобни заглавия близките няколко седмици.

Но все пак идеята, че от хорските долни гащи могат да се направят пари се върти там някъде, отзад.

Advertisements

Автор: nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки

23 thoughts on “seo експеримент”

 1. Айде, вече си „елитен блогър“!

  Очаквам Уикенд или Галерия да пуснат брой с диск с Яна. Впрочем, върти ми се една идея в главата… социалноекспериментална, но ме мързи.

 2. Кое предполага „елитността“? Посещенията?

  Защото с препубликуването се случва нерядко, просто не намирам за нужно да пиша за себе си тук, пък и в някои местенца не е повод за гордост.

  И по-дяволите, кое определя елитността наистина?

 3. то още е. за някои…
  други си вярват. но наистина е интересно какво би означавало елитен блогър у нас.
  такъв дето се самолинква в 4те си блога, или такъв, дето преписва притчи?

  честно казано, напоследък има толкова малко за четене на български, че се чудя какво стана…

 4. народа като цяло е доста неелитарна сбирщина, масово народа има интернет, в резултат на което подобни статии вдигат посещаемостта неимоверно, но това дори е вредно за един блог, тези посещения са от хора които търсейки видеото попадат на блога, виждат че го няма и изчезват. Моя отдавна умрял блог продължава да има редовна посещаемост благодарение на 2 жълти статии, което си е доста обидно за мен като някакъв вид творец.

 5. ахахах и в моя блог търсачките препратиха доста хора, търсещи:
  1. порно
  2. ПОРНО
  3. порно с адреналинката
  4. второ порно с адреналинката
  5. пубертетско порно

  и подобни :))

 6. Абе щом си минала по посещения Докера, работата е сериозна :)

  Колкото до посещенията от търсачки и свежо, аз им викам ‘празен трафик’ защото редко водят потенциални редовни читатели, а още по-рядко, както си забелязала и сама – смиалени коментари…

 7. Затова са експериментите.

  Иначе за свежо и аз имам същите наблюдения, затова пускам там само теми, за които съм решила че имат „политическа значимост“ :), не знам защо си мисля, че на някого би му просветнало нещо…

 8. Longanlon е прав за свежото – трафикът от там по-скоро е като „реклама“ (т.е.непознати да видят сайта). Поне при мен трафикът обаче от търсачки си е доста полезен (именно в смисъл на читави читатели). Четците не ги обсъждам – все пак става дума за сигурни абонати.

  Пък ако знаете какъв ми беше трафика, когато Инджи беше в Кападокия … ;-)
  (е, не чак 15х на ден, но с адреналинките никой не може да се сравни ;-)

 9. Направо не знам, никога не съм предполагала че подобно нещо може да направи такъв трафик.

  Замислям се за жълт сайт и жълт вестник, тия дълбокомъдрени блогове кой ли ги чете :))))

 10. Най-продаваните вестници са жълтите, най-гледаните предавания на реалити шоутата и най-слушаната музика чалгата.

  Не разбирам кое точно те изненадва в резултатите от експеримента ти.
  Да се разпише някой в темата за „секс-скандал“ е доста по-лесно, отколкото да се анализира или да каже нещо ново (или поне не глупаво) по повечето теми, които ти публикуваш в блога.

 11. Енея е права! Нали не търсиш някакви извънземни потребители? Положението в България е такова: Чалга, Клюки, Порно, Крими. Другото не е интересно.

 12. Изненада ме обема на трафика, не какво търсят хората, мисля че съм го написала ясно.

  Човек сериозно се замисля за създаването на своя жълта медия.

  Още повече ако не вижда смисъл от пускането на сериозни теми :)))

 13. Съгласен съм с Макс – ако пишеш жълти теми, ще имаш жълти читатели. Пък май не сме от тях, така че пиши – ние ще четем. Сериозните теми не винаги предизвикват коментари, нали затова са сериозни

 14. по сриозните теми е по-скоро добре да нямаш коментари, то ва означава, че читателите са съгласни

  гледай общите целогодишни посещния на всеки пост, при мен са средно 2000, вероятно и при теб са там някъде

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s