Buzz, фейсбук и друг булшит

Снощи google обяви пускането на Buzz, което трябва да е нещо като социална мрежа, интегрирана в gmail.

Засега Buzz изглежда като изстрел към сърцето на фейсбук (или поне към левия бъбрек), като някой от приятните неща са интеграцията на google rеader, blogspot, twitter, picasa и flickr, както и за момента липсата на тестове, кюфтета, вампири, коктейли, ферми и валентинки. Не ми харесва обаче как кутията с изпратените неща на пощата се напълни за нула време със споделеното в reader.

Това са само първи наблюдения, в buzz май има само още един човек, което поражда усещането за монолог, но това като че ли е по-добре от какафоничния хаос на другите места (който всъщност е неизбежен). Все още е твърде рано за заключения, но понеже имам някаква слабост към google, ще изпробвам щателно всичко, което може да се изпробва.

Колкото до Фейсбук

понеже достатъчно хора са изписали своите „за“ и „против“ него, а аз къде съм съгласна, къде не, изобщо няма да обсъждам мрежата с главно М, но ще се спра на нещо, което се случи снощи.

В някакъв момент групата „Подаряваме 1 милион расистки отрепки“ беше изтрита, а създателят и – предупреден, че ще последва закриване на акаутна. Голям праз, би си казал всеки, една идиотска група повече или по-малко. Празът обаче наистина е голям, защото:

1. Според условията на Фейсбук на всеки 8 члена на групата трябва да докладва 1 човек (8:1, т.е. на 40000 кретена трябват 5000 нормални, което се оказва мисия невъзможна) за премахването и, след което явно минава един бот и замита с метлата.

2. Явно никой не си проверява труда да погледне наистина групите, което в този хаос и гмеч е разбираемо, така че скоро очаквайте от моя страна атака срещу всички възможни фен групи на Николина Чакърдъкова.

3. Най-страшното е, че една анти-ксенофобска група може да събере около 1000 човека, и за нула време да бъде изтрита след организирана акция на шепа пубери без мозък и работа, а расистките групи наброяват вече над 40 000 човека.

Можете да се запознаете с НАБИЙ МАНГАЛ – СПАСИ КВАРТАЛ :), Набираме цигани за ядрени опити ;), Да подарим безвъзмездно 1 милион цигани на щатите по случай 4 юли, можете също да намерите многобройни анти-турски, анти-гей и анти-всякакви групи, чийто стени са изписани с неграмотни закани и простотия до шия. Подобна реч нормално се третира като „слово на омразата“, а някои от заканите биха поставили под наблюдение голяма група момичета и момчета. Защото никой не може да ме убеди, че това не се прави с ислямистките групи и заподозрените в тероризъм лица във всички социални платформи.

И естествено, посочените групи можете да ги „докладвате“ на моля другарката.

За останалото – информация вече е изпратена до „Гардиън„, но не знам какво значение има, че чуждите медии отново ще изпаднат в ужас и изумление от дивотията по тия ширини.

Новата група „Подаряваме 1 милион расистки отрепки„. Джойн.

Аз си запазвам правото да заливам фейсбук с политически и активистки спам, а на социалните мрежи ще дам шанс с приятелите си в Buzz.

Advertisements

Автор: nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки

13 thoughts on “Buzz, фейсбук и друг булшит”

 1. Въпросът е какво търси човек. Аз съм на път да спра да ползвам фейсбук, както спрях туитър, защото шумът е невъзможен, така че мисля да пробвам нещо с 10тина-петнайсе човека.

  FB наистина са супер добри, просто това нещо не е моето нещо :)

 2. Аз откак спрях висенето през деня, започнах да пиша, а откак спрях туитъра, започнах да чета.

  Но въпросът е наистина как на днешно време се отсява полезното от плявата в звуковия облак, и ако полезното е около 1-5%, доколко има смисъл от тези усилия?

 3. той сам идва, пишеше че ще отнеме няколко дена, докато стигне до всички.
  моят се появи снощи около 12.30.
  засега е пустиня, а аз спамя единствено себе си :)

 4. Може да се пусне и през редчето „пусни вести“. Скролира се до най-долу на пощата и четете ситния шрифт дето е центриран в средата.

 5. Във фейса също има начин да се филтрира информацията и да се оттървеш от всякакви глупости. Аз там не получавам спам.
  Съгласен съм с dzver, че бъза няма да успее.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s