05 януари 2010

Вчера денят беше белязан от две знакови събития („знаков“ е една чудесна паразитна дума, която формира всякакви нищо-значещи клишета в медийното пространство) .

Primo: Застреляха посред бял ден на едно от най-оживените места в София лице, приживе наричано „скандалния журналист“, а посмъртно все-още-не-знаем-какво, вероятно „писател на мафията“, или „бард на мутрите“ или „минестрел на Баретата“, въпреки че Боби Цанков трудно би минал за каквото и да е било, свързано със словото в различните му форми.

Честно казано смъртта на дребен мошеник и паразит, живял от измами и гравитиране около силните на деня не може да ме ръзвълнува, даже една част от посъзнанието ми, невникнала в посланията на Новия Завет от време на време ме притеснява с „пада му се на тоя, гнидата му с гнида“, и всъщност в случая не ми се иска правилото, че за мъртвите или добро, или нищо да влиза в сила. Някой трябва да обясни този радиоводещ и известен журналист откъде има мерцедес С(елски), за какво му е охрана и за чий точно се разхожда по Стамболийски, след като мястото му е на едно по-топло място.

Но нейсе. В случая просто ми се иска да замоля поръчващите и стрелящите се там нагли, дебелооки, нахакани, арогантни и прочие да проявят малко финес и old-school маниери и да си извършват екзекуциите с гарота в 12 полунощ на Бистришкото бранище, или в краен случай в някой локал с драперии в бордо и приглушена светлина, а труповете да изхвърлят в Перловска река с циментови обувки. Е, няма как точно да са „показни“, но когато е съвсем наложително, използвайте стронций ала Литвиненко (ама си беше много страшно, къде може да се сравнява куршум с префинените методи на синовете на Дзержински).

Secondo: Нещо странно става в София. След като първият сняг ни изненада, вторият ни докара ступор и кататония. И това съвсем не е по вина на общината.  Вчера пространствено-времевия континуум в София явно е претърпял изкривяване и даже срив, защото няма как иначе да се обяснят мистерии като например това, че снегът според метереолозите е завялал в 6 часа, но общината го е видяла към 3, а машините са започнали да чистят в 4. Преплитането на пространствата, витаещата трансцедентална атмосфера, царящият уплах в отговорните органи и призивите на зам-кмета за смирение пред стихиите ме водят само на една мисъл. Нещо става. Те идват.

И ако може, по-бързо! Че може преди това да дойде третия сняг и тогава не отговарям какво ще става.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика, софия. Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to 05 януари 2010

 1. rujin каза:

  За мъртвите или истината или нищо!

 2. Стойчо каза:

  Само за Перловската река не съм съгласен – все пак минава през целия град и не е редно да се замърсява допълнително с трупове ;-)

 3. nervousshark каза:

  Ами нямаме Хъдзън или Сена. Къде тогава? Може просто да кандидатсват по порект на ЕС за инсинератор.

 4. Стойчо каза:

  Могат да им организират едно празно поле в близост до бетонов възел (за да не хабят много курсове за бетоновози) ;-)

 5. kyky-pyky каза:

  Те вече са тук ! Сред нас са !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.