Re:st in peace, Re:tv

Снощи re:tv прекрати излъчване. Не ми се ще да говоря за собствените си чувства, въпреки че и аз, заедно с малкото останали нормални хора в тази държава приех това адски лично, като след първоначалния шок дойде болката и осъзнаването, че до окончателния край на свободното говорене, различното мнение и всъщност личната ни свобода остава много малко.

Два часа преди това най-големите туристически сдружения у нас се опитаха да цензурират филм на електронна медия. Две седмици преди това водещи варненски журналисти излязоха с декларация срещу граждански активисти, с която показаха, кой държи паницата с леща и кой- тоягата. Аз лично не мога да им се сърдя, като знам, че всеки един град у нас, всяко едно село са се превърнали във феодално владение на едри олигарси и по-дребни феодали от партийно-секретарски вид.

Краят на една от последните медии, в която можеха да се чуят някакви различни гласове и позиции, а не само шепота на олигархията през думите на бареци, дачковци и прочие сволоч е симптоматичен за ставащото в държавата. Аз обаче не знам как да обърна колелото и това ме кара да се чувствам безпомощна пред цензурата, простотията, корупцията и задушаването, които са затиснали България.

Успех на хората, които правеха тази телевизия с пожелание за още повече смелост.

Ралица Ковачева и последните минути на re:tv.

Реклама

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Re:st in peace, Re:tv

  1. kanew каза:

    С надежда пак да гледаме Re: tv-нещо различно!

  2. Макс каза:

    Още един стойностен проект се провали. Жалко.В съобщението до зрителите пише, че са инвестирани 9 милиона пари. Не знам дали е така, но ми е мъчно за Re: tv. Да бяха излъчвали повече чалгийка, още щяха да са на екрана. Остават само риалита и простотии. Жалко за всички българи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.