НКПД на РБ

В НКПД на РБ не могат да се срещнат професии като Мениджър ключови клиенти и нещо, което бегло да прилича на content writer, но! единични групи 5151 (астролози и сродни на тях) и 5152 (гадатели и сродни на тях) ни позволяват да регистрираме в НАП лица, които:

– предсказват бъдещи събития в живота на хората, като практикуват астрология; правят прогнози за бъдещи събития на базата на позицията на звездите и планетите в определен момент;

– предсказват бъдещи събития в живота на хората и дават съвети и предупреждения за възможни посоки за действие; правят прогнози за бъдещи събития по характеристиките на дланта на клиента, изтеглени карти, остатъци от чаени листа или кафе в чаша или подобни техники..

Към втората група влизат също така окултист, френолог, хиромант и ясновидец със съответните кодове по НКП.

Откриваме също професиите: планопазител, говорител по радиоуредба, влагоизмерител, балсаматор-гримьор, хронометражист, прахосъбирач (в крематориум) и енорийски свещенник.

Аз разбира се, не казвам че от гореизброените професии няма полза, даже напротив, френологията е едно особено популярна наука, специално в темпоралните и географски рамки на Третия Райх, но може би е добре въпросната ведомост/бумага/декрет да влезе в 21ви век.

Не че има някакво значение де, то и без това 96% от работещото население е осигурявано на минимална работна заплата или на минималната за длъжността и няма признаци някой да прави революции по повода, но все пак изоставането с около 30 години е една леко неприятна подробност за пишман-мениджъри като мен.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, разни. Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to НКПД на РБ

 1. barbarella каза:

  ako si izvesten artist-genij, imash nujda ot vsi4kite goreposo4eni …. :/

 2. batpep каза:

  е не си съвсем права. бездруго всички ще се споминем преди да сме се пенсионирали, според новите проекти. кво пък толкоз да се осигуряваме, бездруго така и така всичко си плащаме допълнително…

 3. Новини каза:

  Много хубава и съдържателна статия :)

 4. Макс каза:

  Аааа, изостанали сме. Изостанали. Във всички статистики сме изостанали, освен в тези за болестите, пушенето и поркането. Там сме на едни от челните места, дори доста българи се гордеят с това. И с други химери се гордеят :( По въпроса за осигуряването-контрол си требе. Като няма контрол от държавата (властта) всеки си прави каквото си иска, особенно ние в България. Май ще стана привърженик на теорията на Ст. Цанев за славяните :(

 5. Селин каза:

  Френологията не трябва ли да е незаконна?
  Хей, даде ми добра идея. Отивам да се регистрирам като хиромант. :))

 6. Allisa каза:

  Отвратително! „Биоенерготерапевт“ в един клас със средния медицински персонал! Много полезна статия обаче; дава информация за това, на кой вид труд как гледа официално държавата. Нищо чудно, че се толерират всички възможни врачки и вещици, а медицинските сестри карат нощни смени за жълти стотинки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.