Да я бъде или да не я бъде

Нещо, което изобщо не ми се искаше да казвам, но – тази държава вече е напълно готова за закриване. Може спокойно да гасим лампите и да пускаме кепенците.

Липсват каквито и да е било работещи механизми, и то не само по отношение на едрата и дребна престъпност, корупцията, убиствата и отвличанията, а и що се отнася до основни човешки права, като откритото призоваване към насилие в национален ефир, проявите на омраза, враждебната реч и изобщо всякаква дискриминация не само не се санкционират, но се приемат като нещо напълно в реда на нещата, едва ли не за забавлително зрелище рано сутрин с чаша кафе.

За няколко години фашистко-нацистката риторика стана приемлива и редовен гост в традиционни медии, шествията с факли и насилието  – напълно нормални забавления за буйни деца, а проявите на омраза – общо приета норма за бон тон и доказателство за политическа пригодност.

Сякаш никога не сме били приемани в ЕС, а сме тичали в обратна посока колкото ни държат краката.

Последният куршум в тялото на демокрацията обаче беше долнопробното, престъпно и крайно ретроградно предаване на „Нова телевизия“ с участници Боян Станков – Расате, Лора Крумова и младо копие на австрийски некадърен художник, чието име така и не запомних. Откога осъдените за насилие и криминални деяния станаха експерти по правни и морални въпроси? Откога правото на отказ да си в студио с престъпник стана „педерастки номер“?

Освен обсъдената ЛГБТ тема на някой да направи впечатление какво каза жената с увреждания от Банско???

И да, тази система от институти и отношения или трябва да заработи, или нещото, наречено „България“ трябва да се закрие, защото на място, където медиите се използват за трибуна на насилници и престъпници има просто една сбирищина от скотове. Ние това ли сме?

Аз отказвам повече да съм скот.

В Girls Gone Wise можете да изгледате предаването и да се запознаете с действията, предприети от Български Активистки Алианс.

Реклами

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Да я бъде или да не я бъде

  1. пламен каза:

    Хм, тя държавата не е закрита само и само защото е удобен инструмент за доене на по-наивните й граждани.

    Новините САМО от днес: Монката Паси номинира НАТО за Нобелова награда, майор Етем и свитата й заминават на екскурзия в САЩ, парламентът дава разрешение на Чорни да се върне в България, корумпирани митничари покрити от данъчни…

  2. Никола каза:

    Мислех, че не могат да ме изненадат, но като гледах вчерашното предаване се отвратих съвсем насериозно. Айде стига вече, а?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.