Защо не сме социалисти?

Горещо препоръчвам поста на НиколаЗащо не съм социалист„.

По-добре от това няма начин да се обясни.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика. Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to Защо не сме социалисти?

 1. Божо каза:

  „Редно ли е един хирург, който учи десет години и спасява човешки животи да печели колкото един шофьор?“ – кой може да прецени правилно и реално колко трябва да получава единия и другия? Ако шофьора е шофьор на линейка….. Като допълнение: в СССР са създадени ракетни двигатели,които и в момента САЩ не могат да конструират – какъв ще да е бил този технически прогрес ?
  На всяко място на планетата трудът е един и същ – разликата е в заплащането.

 2. nervousshark каза:

  Редно ли беше тогава майка ми като зъболекар, учил 7 години висше образование, с три езика да взима 180 лева, а работник в завод 500? М?

  Ти колко взимаш и искаш ли да взимаш колкото шофьор в градския транспорт?

 3. Божо каза:

  Ами в момента 400,при положение ,че имам 2 висши образования, опит,2 езика,….Много ли ти се струва? Колеги в София с които сме били състуденти вземат над 2500, но в София ! Това нормално ли е?

 4. nervousshark каза:

  Моят пример е от 85та.
  Твоят е от 2009та.

  Струва ми се много малко, особено в сравнение със заплатите в градския транспорт в София. Според теб каква е причината за това?

 5. гравитон каза:

  Според мен, не че ме питате, едно време се плащаше повече в базата, а сега в надстройката. Едно време се плащаше повече в производствената сфера, а сега в нематериалната. Едно време се плащаше за реални неща, а сега за виртуални. Едно време спестявахме и трупахме, а сега харчим на версия и задлъжняваме. Сега имаме виртуален свят, в това число финансов и шоу бизнес. Но както виждате шоуто сега започва и тепърва ще се развива. Балона нещо взе да се пука. ОБЩЕСТВОТО СЕ КРЕПИ НА ТЪРПЕНИЕТО НА БЕДНИТЕ! ДО КОГА ЛИ!

 6. Economist каза:

  Гравитон виждам, че нямаш никакво понятие от икономика затова да ти обесня. Колкото по – бедна е една държава, толкова по ефтини са услугите в сравнение със стоките. С други думи е по – ефтино да те подстрижат в Индия от колкото в САЩ, а да си купиш шоколад обратното. Същото е и със заплатите по сектори. Това значи ли че Индия е по – добре от САЩ? Обществото се крепи на търпението на бедните? Искам някой да ми посочи някое място, което по някое време е било по – добре от сега, някое място, в което по някое време хората са живели по – добре от сега. Стига с тези социалистически идеали. Даже Китай се отказа от комунизма, да видим кога и Уго Чавез ще се усети.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.