Защо не сме социалисти?

Горещо препоръчвам поста на НиколаЗащо не съм социалист„.

По-добре от това няма начин да се обясни.

Advertisements

Автор: nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки

6 thoughts on “Защо не сме социалисти?”

 1. „Редно ли е един хирург, който учи десет години и спасява човешки животи да печели колкото един шофьор?“ – кой може да прецени правилно и реално колко трябва да получава единия и другия? Ако шофьора е шофьор на линейка….. Като допълнение: в СССР са създадени ракетни двигатели,които и в момента САЩ не могат да конструират – какъв ще да е бил този технически прогрес ?
  На всяко място на планетата трудът е един и същ – разликата е в заплащането.

 2. Редно ли беше тогава майка ми като зъболекар, учил 7 години висше образование, с три езика да взима 180 лева, а работник в завод 500? М?

  Ти колко взимаш и искаш ли да взимаш колкото шофьор в градския транспорт?

 3. Ами в момента 400,при положение ,че имам 2 висши образования, опит,2 езика,….Много ли ти се струва? Колеги в София с които сме били състуденти вземат над 2500, но в София ! Това нормално ли е?

 4. Моят пример е от 85та.
  Твоят е от 2009та.

  Струва ми се много малко, особено в сравнение със заплатите в градския транспорт в София. Според теб каква е причината за това?

 5. Според мен, не че ме питате, едно време се плащаше повече в базата, а сега в надстройката. Едно време се плащаше повече в производствената сфера, а сега в нематериалната. Едно време се плащаше за реални неща, а сега за виртуални. Едно време спестявахме и трупахме, а сега харчим на версия и задлъжняваме. Сега имаме виртуален свят, в това число финансов и шоу бизнес. Но както виждате шоуто сега започва и тепърва ще се развива. Балона нещо взе да се пука. ОБЩЕСТВОТО СЕ КРЕПИ НА ТЪРПЕНИЕТО НА БЕДНИТЕ! ДО КОГА ЛИ!

 6. Гравитон виждам, че нямаш никакво понятие от икономика затова да ти обесня. Колкото по – бедна е една държава, толкова по ефтини са услугите в сравнение със стоките. С други думи е по – ефтино да те подстрижат в Индия от колкото в САЩ, а да си купиш шоколад обратното. Същото е и със заплатите по сектори. Това значи ли че Индия е по – добре от САЩ? Обществото се крепи на търпението на бедните? Искам някой да ми посочи някое място, което по някое време е било по – добре от сега, някое място, в което по някое време хората са живели по – добре от сега. Стига с тези социалистически идеали. Даже Китай се отказа от комунизма, да видим кога и Уго Чавез ще се усети.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s