Младите кучета

В последния брой на „Капитал“ излезе представяне на новите лица на ДСБ, с тенденция това да продължи с моите връстници (пък и по-малки от мен, че гоня вече и аз Христовата възраст) от другите политически сили.

Макар че не съм напълно съгласна с начина, по който е представена „младата гвардия“, е чудесно, че повече хора могат да се запознаят със следващото поколение български политици, които са готови да направят напълно изоставените реформи, да подгонят паразита, който се е слял напълно с всички жизнени системи на държавата и да върнат България по пътя към цивилизацията.

Няколко вметки по темата:

1. В статията не са представени младите жени в партията, но сигурно поне 50% от членската маса на ДСБ са дами (по мои наблюдения), а Валентина Христова и Любка Доинска са в Националното ръководство и о! – изненада – освен жени, са родени извън София.

2. Не е задължително условие да си роден на пъпа на София (откога Лозенец е пъп на София е една отделна тема), за да си привърженик на ДСБ. Съвсем други неща обединяват хората, които се събраха преди 5 години и поставиха началото на една партия, която твърдо заяви своята нетърпимост към съществуващия политически модел.

3. ДСБ като всяка дясна партия има свое консервативно крило със своите възгледи, но нека не забравяме, че в нея има и хиляди други хора, които имат различно виждание по въпросите за фактическото съжителство, гей браковете и други неща, които вълнуват един много голям процент от българското общество.

Засега приоритетът е един. Всички знаем какъв е.

Коментари на Радан, Димитър и Никола по темата.

PS И все пак – публичният образ е нещо много важно. Както може да изпише вежди, така може да извади очи. Същото важи и за коалициите.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на политика. Запазване в отметки на връзката.

11 Responses to Младите кучета

 1. kanew каза:

  Много интересно представяне на младите от ДСБ. За мен беше опознавателно.Дано продължат и с „железните лейдита“

 2. iliikata каза:

  На мен тия грам не ми харесаха. Каква е тая мога всички политици да се изкарват „алтернативни“ единия слушал ди/си, другия карал мотор…

 3. Здравейте, аз само да ви питам дали имате желание да линкнете десните блогъри от списъка ми, идеята е, че ако всеки от тях линкне всички останало, то дясномислещите блогове ще получат много по – голяма видимост, а и току виж самите блогъри започнат да се четат помежду си.

 4. nervousshark каза:

  По принцип линквам само тези, които чета с удоволствие, а напоследък нямам никакво желание да линквам точно политически блогове.
  Съжалявам.

 5. Nikola каза:

  Приоритетът е да се спасим от тройната коалиция. А във всяка нормална огранизация има хора с различни мнения. Примерно според теб обрантното на „стари кучета“ е „млади кучета“ докато според мен е „нови кучета“.

 6. nervousshark каза:

  Ако влезем в дебрите на семантиката, ще стане страшно :)))) Явно не е без причина.

  За мненията, мхм, май е добре да са различни, че помня когато всички бяхме на едно мнение.

  Все пак, добре е разбиращи хора да помагат за подготовката на тези материали.

 7. Божо каза:

  По-добре млади кучета,отколкото стари хиени.Поне има надежда :)

 8. iliiakta каза:

  или млади кучове, или юупита.

 9. nervousshark каза:

  Лъчо, не исках да звуча грубо, но в момента не искам да пускам този списък.

 10. Няма проблем, само ти обръщам внимание, че списъкът не е на политически блогъри, а на блогъри с политически убеждения, идеята е да се промотира дясната парадигма и хора, които я изповядват, а не политически сили, защото в дългосрочен аспект това е по – важно

 11. nervousshark каза:

  Ще го пусна тези дни, като започнем активно с кампанията, че този бът ще се борим до последно!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.