Сценарни обрати

Сценарият за „Тони“ изглежда по следния начин:

– разцепване на СДС и провал на коалицията с помощ на здрави сили отвътре. В днешната серия – активисти от СДС – София.

– лансиране на Яне Янев като „истинската“ опозиция и легитимирането му с всички средства. В днешната серия играе Николай Бареков в ролята на „истинското“ политическо гуру с меродавно мнение по всички въпроси.

– Новото Време като дясно-ориентирана опозиционна партия. В ролите – малък Тошко (най-известен с дело за изнасилване) и Емил Кошлуков, известен със себе си и полета си през цялото политическо пространство.

– Емилия Масларова във ВИП Брадър в ролята на самата себе си – випът на виповете, стайл, фяшън и крокодилски обувки. За нас остават крокодилските сълзи след социалната политика на социалното правителство.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика, софия. Запазване в отметки на връзката.

17 Responses to Сценарни обрати

 1. domokun каза:

  яне янев не е ли по-скоро посмешище? кога биде взет толко насериозно този?

 2. nervousshark каза:

  Яне е сериозно лансиран, за да замъкне гласове от дясно. Поредната кукла на конци.

 3. Димитър каза:

  Тепърва ще излизат разни „автентични десни“, само и само да се компрометира коалицията СДС-ДСБ. Нищо ново под слънцето. Другарите са захапали яко властта и няма да я пуснат без бой.

 4. nervousshark каза:

  Този мюзикъл го гледаме вече 20 години. Направо ми се повръща.

 5. Acnapyx каза:

  Може би звуча като доморасъл пророк, но с тези антитурски кампании Яне май си отряза сам клона, на който седеше, така че колкото и да го лансират, едва ли някой реално ще го приеме като алтернатива на СДС.

 6. nervousshark каза:

  Антитурската кампания е част от играта – спомни си Атака на предните избори.

 7. Янев е определено странна птица. Кой точно го бута не знам, но поразбърка малко помията. Пита се защо той е единственият?

  А относно „десните“, докато има индоктринирани, които не гледат кой реално какъв е, а гласуват за най-„десния“, ще има и конюнктурна борба в това пространство.

 8. Радан каза:

  Иво, Яне е момче за мокри поръчки. „Единственият“ е, защото кой размахва папки решава който … раздава папки.

  Утре може да подадат някоя папка и на Пинчев или на Румен Воденичаров.

  Докато секретчиците водят тази игра, дотогава мутрите ще са недосегаеми.

 9. Радан каза:

  Иначе сценарият на Нервната акула е твърде достоверен, но може и да стане по-гнусен. Не ми се мисли КОЛКО гнусен…

 10. nervousshark каза:

  Статия на Петър Николов, току-що се появи в интернет: http://pnikolov.blog.bg/viewpost.php?id=306433

  Радане, то вече е гнусно… но винаги има накъде повече, нека мислим позитивно.

 11. domokun // март 18, 2009 at 10:25 am

  яне янев не е ли по-скоро посмешище? кога биде взет толко насериозно този?

  Искам да обърна внимание на втория въпрос. Интересно кой, нали? А отговорът е прост – СДС го биде взе, толкова насериозно тоя…

  Нали помните, че преди години, когато СДС беше на власт, в Пловдив си правиха някакво партиино мероприятие и някой беше хвърлил димка. Политическа отговорност, вижте колко абсурдно звучи само, та политическата отговорност за „атентатъ“ беше поета от същото Яне… А после Яне стана ценен кадър и СДС си го взе и си го отгледа, а сега на кривата ракета….

 12. Божо каза:

  Всичко зависи от тези които дърпат конците и какви папки още могат да извадят. В последните дни след кървавото убийство на студентката Радостина Евтимова от сина на лидера на СДС Варна се променят настроения. Чуват се мнения,че с делото ще се получи същото,както с делото за убийството на българския студент в Франция,чиито убийци са на свобода – защото СДС ако вземе властта и таткото ще измъкне синковеца си. Убийствата на млади хора(студенти) не са единични случаи, ответа на държавните институции е нулев на практика и това силно влияе на мнението на младите, които са потенциални избиратели,тези които искат промяна. Гадно,гнусно е такова нещо да го облечеш в „предизборен“ аргумент, но може да се направи от някого и да се насочи по подходящ начин в желаната посока. Това го давам като възможен пример. Няма да ме изуми ако се изкарат и други папки и компромати – дето се казва „Алагер ком алагер“ – без правила.

 13. Божо, интересно нали?
  На мен от години ми се струва идиотско, когато чуя, че на накой трябва да му бъде причинено това или да му бъде забранено друго, защото някой от предците му е бил висш кадър. Мен не ме засяга, защото нямам такива роднини, но ми се вижда дебилна самата идея, че някой трябва да носи отговорност за друг. През 1990 година, Демокрацията ме плашеше, по-точно демократите ме плашеха. Бямах 18 още, но мисля ги разбирах добре нещата и ми ставаше страшно, когато чувах, как водещи „демократи“ искаха да водят комунисти в гората и да ги убиват. Същите зверове, но с друга боя, така ги виждах тогава и сега съм на същото мнение.

  Та тези, направиха нещо обичайно, че дори и задължително, да се употребвяват определени заклинания, които да легитимират някой, като демократ – разбирай, задължително десен – той „нема дим у гъзъ си“ , но трябва да е десен, иначе не е демократ.

  Ето така беше изродена демокрацията и от фундаменталното право на всеки да бъде гарантирана възможността сам да определя живота си, се мина към „кой не скача е червен“, от което тръпки ме попиват и ме връщат към годините в пионерската организация, когато ни принуждаваха да си вдигаме ръцете и да казваме „винаги готов“

  Сините камъни сега по дървените кратуни, които опорочиха демокрацията.

 14. Божо каза:

  Балтазар Иванович – ако видите,че някой е блъснат в канавката и се нуждае от помощ ще му помогнете ли?Дебилна ли ви се струва идеята за момент да поемете отговорност за живота на този човек и да му окажете помощ и да го спасите?Не искам да ви засегна – това е реален пример за поемане на отговорност.В политиката е същото.

  Всеки персонални си носи отговорност. Колко представители на политически сили сме виждали да казват от трибуната на НС “ Аз поемам цялата политическа отговорност“ и колко от тях са си подали след това оставката при неуспех?Да точно така,защото ако имаше успехи сега нямаше да ни е писнало и отново да се чудим на кой да гласуваме доверие на изборите. В България всичко се изражда. Тук не можем да поставим модел който е изпитан в една или друга страна.Трябва ни наш ,собствен модел а не панацея.Докато това не го направим – ами ще си киснем в блатото. А няма само да си патят дървените кратуни,а всички.Цената на избора се плаща от ВСИЧКИ.

 15. Абе, че няма да оставя човек в безпомощно състояние – няма., а политиката и политическата отговорност е друго нещо.
  Мен често ме нападат, даже ми „намериха“ досието от ДС :D , не съм бил достатъчно десен и затова няма право да обсъждам Демокрацията и други подобни, но в неделя срещу понеделник пуснах една анкета, относно усещането за политическо представителство и честно да ти кажа резултатите ме стряскат.

 16. mysmalllibrary каза:

  Хахаха, много добро. Браво за сценария, липсва един герой обаче, струва ми се, инициалите са му Б. Б.)
  Хубав блог!

 17. ekaterina каза:

  Положението е на кантар. Не е сигурно, че коалицията ще издържи до изборите, въпреки че хората от НИС по никакъв начин не представляват „седесарите“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.