Нюз рум

dnevnik300109

Боже, кога ще прочета нещо нормално с първото си кафе?

Какво изчетох тази сутрин:

– Държавата търси начини за насърчаване на бизнеса да прави голф игрища, включително като предоставя атрактивни терени срещу обещание за изграждане на комплексите. Тук.

– Депутати от левицата коментираха, че не очакват предложението им за смесена избирателна система да бъде прието от парламента, целта била по-скоро да „угодят на президента“ и публично да подкрепят идеите му. Тук.

– Боклуци може да затрупат пет софийски района, защото от 1 март няма да има кой да ги чисти. Тук.

– Правителството ще инвестира приоритетно в строителство на инфраструктура. Това е позицията, около която се е обединила тройната коалиция, след като всички министерства представиха инвестиционните си програми. Тук. (Което би било логично действие, ако не чакаха обръчи от акули да погълнат още няколко милиарда. Като човек, който е работил в сектора над 10 години ми се повръща, като чуя „държавни инвестиции в инфраструктурно строителство“. Bonjour, les ГБС, Холдинг Пътища, Трейс, Биндер и така нататък. Същото важи и за голфа).

– Поради административен гаф на новия изпълнителен директор на фонд „Земеделие“ Ализан Яхова плащанията по програма САПАРД ще бъдат блокирани за неопределено време, докато Европейската комисия не одобри одиторите, които имат право да разписват заявленията за финансирането. Проблемът лъснал в началото на седмицата, когато националният ръководител на еврофондовете и програма САПАРД Димитър Ивановски е върнал на Яхова искания за плащане. Причината е, че документите били разписани от шефката на отдел „Европейско финансиране“ Десислава Ковачева, чиято акредитация е отнета от Брюксел още през ноември 2008 г. Това е станало по настояване на тогавашните шефове на фонд „Земеделие“ Атанас Кънчев и на САПАРД Константин Паликарски. Тук.

– България получи последно предупреждение от Европейската комисия за три наказателни процедури. Две от тях са в енергийната област – за нарушаване на принципите на свободния пазар и за неизпълнение на директивата за енергийните услуги в частта за енергийна ефективност. Третото предупреждение е свързано с екоразрешителните на промишлените инсталации. Тук.

Иначе Путин бил станал доктор хонорис кауза във ВТУ-то. А в „Телеграф“ всеки ден има разчленени трупове и изнасилени деца (една жена го чете сутрин в трамвая и сигурно после коли ученички от техникуа по текстил).

Реклами

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика, разни, софия. Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Нюз рум

 1. kyky_pyky каза:

  Ех, ама и ти – много си лоша. Вместо да пуснеш http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/01/30/624173_iaponiia_e_v_nai-loshata_sledvoenna_recesiia/ и http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/01/30/624198_nad_milion_domakinstva_v_sasht_sa_bez_tok_zaradi/ та да се види, че другите са зле, ти…

 2. След тази черна хроника на човек не му остава нищо друго, освен да удари две яки гроздовици. Това като майтап, но иначе – направо си е трагично.

 3. сандо каза:

  Да бе, да… И другите са зле, ама се оправят. Миналата събота заради бурята във Франция 1,7 милиона домакинства бяха без ток, но за по-малко от седмица всичко се нормализира.
  А в България нещата отнемат малко повечко време от необходимото… Помните ли, че трябваше да построим магистрала до Гърция за олимпийските игри там? Игрите се проведоха преди пет години, а магистралата просто я няма :-)
  Има и още по-абсурдни случаи – например Стражица…
  Така че Европа е само още един начин да покажем на света тази толкова чаровна наша черта – да стоим като истукани в продължение на векове и да се обясняваме в патетични постове (като моя де…) колко е глупаво да стоим и да се обясняваме в патетични постове… и така до безкрай.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.