Бой, лъжи и видео (или убийство, терор и лъжи)

Кадри от пресконференцията на ДСБ (видяно при Комитата), където очевидци разказват за смъртта на Методи Методиев, починал в 4 РПУ в София, след като неколкократно е поискал лекарска помощ, която не му е била предоставена. Полицията отрича той да е бил участник в протеста на 14ти януари, но всички факти и свидетелства сочат категорично обратното.

Симион Патеев пък публикува ужасяващи кадри на полицейско насилие и терор. (Междувременно тази тема изчезна от блогагрегаторите на Капитал и Дневник и после пак се появи).

Кой заповядва тези неща? Кой позволява терора и насилието? Кой позволява убийците да са безнаказани, да живеят с това чувство за безнаказаност и да възпитават тези след тях по този начин?

Кой уби Методи Методиев? Кой има интерес това убийство да се прикрие?

Въпроси с ясен отговор. Остава само да си поискаме сметката.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика. Запазване в отметки на връзката.

13 Responses to Бой, лъжи и видео (или убийство, терор и лъжи)

 1. kris каза:

  много интересно дали тук реакциите към този случай ще се превърнат в БГ еквивалента на тези към убийството на александрос григоропулос в гърция.

  жестоко се съмнявам, народа ни е с твърде промит мозък вече.

 2. Веселин каза:

  за това в Гърция хората живеят по-добре, отколкото в България.

 3. Jaguar каза:

  Прекрасно. Какво ще е следващото – да дойдат танковете ли? С очите си видях как полицията не реагира на явни провокации в продължение на час, след което жандармерията пристигна на бял кон и всички дружно се хвърлиха да бият наред. Напоследък имам лични наблюдения върху методите на МВР и по други поводи, така че не мога да не се възмутя от дебелоочието на министерството. 60 и кусур годишен човечец – автоджамбазин и криминално проявен… Велика просто. Това си е като да те управлява военна хунта, само дето бананите и коката не виреят тук, та икономиката зацикли. Впрочем за коката – тя си внася своите постъпления където трябва.

 4. nervousshark каза:

  Много назад ни върна това правителство, поне 30тина години назад. Но пък и старателно си подготви почвата за това.

 5. Аз забелязвам практиката на МВР да раздава присъди.
  В случая с мъртвия човек няма никакво значение дали е бил на протеста или не е бил. По-същественото е, че МВР решава кой да живее и кой да мре. Има поредица от международни документи, по които България е страна и които се отнасят до правата на арестанти, задържани, затворници, военнопленници и бежанци.
  Случилото се с Методиев е върха на айсберга на МВР садизма. На подобни издевателства – бой, отказване на адвокат или на лекарска помощ, са подлагани десетки хора всеки ден и когато за пореден път умъртвят някого просто казват „Лицето е криминално проявено…“ , все едно това им дава право да го убият.

 6. Яна 2 каза:

  Да, опитаха се да омаловажат смъртта на Методиев като го нарекат „автокрадец“. Баси, човешкият живот си е човешки живот и всеки има право на медицинска помощ!

 7. nervousshark каза:

  Най-голямата ирония е, че този човек почина след протеста, който започна като такъв против насилствената смърт на Стефан Балтов.

  И на никой, никой в тази държава не може да бъде отказана спешна медицинска помощ, независимо дали е арестант, затворник, социално слаб.

  В що за извратени времена живеем?????????

 8. pacifist каза:

  ЦЕЛИЯТ СВЯТ ВИДЯ В YOU TUBE КАК СЕ ОСРАХА КАТО ГЕРЕНСКИ ДАНАЦИ/С ИЗВИНЕНИЕ/.СЕГА СВАЛЯТ МАТЕРИАЛИТЕ ОТ САЙТОВЕ . ЗАКЪСНЯХА.

 9. Държавата, властта, полицията, която бие е като мнозинството от българите. Хората ли правят държавата или държавата прави хората?

 10. Rado каза:

  И двете, Балтазар.

 11. nervousshark каза:

  Балтазар, този въпрос е малко като за яйцето и кокошката.
  А и хората у нас са един дол дренки като цял – и полиция, и граждани, и „управници“. Не са снесени от извънземните, че да се тръшкаме, че някой ни ги е натресъл, уви.

 12. Това и аз казвам. Калтаци сме, лицемери, псевдотолеранти, псевдо е най-точно, менте сме и сме жалки, и всичко е като нас – лайняно.

 13. nervousshark каза:

  Да, и аз такива си ги мисля :(

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s