Аз ще бъда на протеста на 14ти януари

Аз лично смятам да се включа в протеста на 14ти януари.

Решението ми е продиктувано не само от политическите ми пристрастия и партийно членство, а защото първо – адски ми е писнало,  второ – защото вярвам в силата на гражданския натиск и трето – защото лицето на България не са разни наци-фашо лумпени, корумпирани профсъюзи, дупедавци от студентските съвети и добре облечени мутри.

Никога не съм могла да стоя безучастна, дори когато през последните 8 години изразяването на политически позиции, желанието за промяна, нетърпимостта към корупцията и мнението, че за проблемите на България са отговорни конкретни лица, произлезли от бившите (и не съвсем толкова бивши) служби са били повод за подигравки и изказвания от сорта „аре стига сте се занимавали с това ДС, минаха 15 години, параноици, нещата са съвсем други“. Видя се, че не са.

Личната апатия и липсата на гражданско общество, които изобщо не са случайни са основната причина за това, което в момента се случва у нас.

Отговорната гражданска позиция е избор, който всеки сам прави.  Аз съм направила своя.

Advertisements

Автор: nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки

8 thoughts on “Аз ще бъда на протеста на 14ти януари”

  1. (продържавам) не зная, но – както писах и на едно друго място, длъжни сме да опитаме. И точно тук ги стяга чепикът някои хора. Не от партиите ги е страх, не от лидерите им, макар че сипят огън и жупел именно върху тях, а от възможността да се оформи силно гражданско общество. Тогава им е спукана работата не само на тези политици, но и на всички след тях, които си позволят да си правят каквото на тях им хрумне.

  2. Аз също пуснах една статийка по въпроса. Още съм на колебание, но май ще бъда там. В крайна сметка ако не ние, то кой, Кошчей Бессмертны ли?

  3. Така или иначе нещо трябва да се прави.
    Инертостта и безхаберието са най-големите врагове на хората.

  4. Аз също нямах колебание за присъствието си вчера. За днес, обаче почвам да се замислям. Но сигурно пак ще отида. Защото си искам реакцията на управляващите. Всяко общество я заслужава. Очевидно нашето се е добрало до отговор с палки. Дано дочакаме друг…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s